Brigády a důchodci

Chtěl bych tu rozjet diskuzi o brigádách u jednotlivých MO.
Jaký máte názor na to, že třeba důchodci brigády dělat nemusí? Mají na to podle mě nejvíc času. Nevěřím, že by nezvládli jednodušší práce kolem vody, když i přes důchodový věk chodí na kdejaké výpomoce a nebo makají na zahradě. Druhá skupina jsou ZTP. Proč třeba neslyšící nemají brigádnickou povinnost? To už se mi ani nechce vzpomínat na "ZTP" co mají kartu vozíčkáře. S těmito kartami za sklem potkávám samé lepší auta za několik mil. Kč. To nemůžou tu brigádu aspoň zaplatit? Sere toto jenom mě, nebo se tu najdou i další?
Proč není na všechny stejný metr?
Autor diskuse: jinox - Profil , 21.7.2016 všeobecné - ostatní
28 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NMilda - Profil | Čt 21.7.2016 21:17:23

jinox - >> První jsem ti chtěl diskusi zamítnout,ale nakonec se aspoň ukáže,jak to lidé vnímají.
I když si nedělám moc iluze u národa,kde nejčtenější deník je Blesk a nejsledovanější různé reality show a podobné pič.viny.
Nicméně vyjádřím svůj názor.
Nestojím o to,aby důchodci měli povinnost brigád.
Spoustu těch lidí se v životě nadělala dost a dost a zaslouží si užít si ten důchod.
Jak už tu kdysi někdo psal,být důchodcem je v dnešní době pomalu trestný čin,bohužel..
Jsme stejně staří,ještě relativně plní síly,ale nebude to tak věčně.
Chtělo by se mi napsat,že až budeš důchodce,tak budeš možná rád,že nemusíš tamto či ono(ale popravdě moc nevěřím,že se ho dožijeme.Ve světle každodenního nárůstu populace a neustále větší migrace do Evropy atd.je každému aspoň průměrně inteligentnímu člověku jasné,jaký jediný výsledek je možný.A nejde o to zda ano,protože se tomu nejde vyhnout,už jde jen o to kdy..Nicméně to odbočuji.).
Každopádně jsem ti chtěl napsat,že vyspělost národa se neměří tím,kolik lidí z něj má nejnovější modely mobilů,jaké je průměrné stáří automobilů atd.
Vyspělost národa se měři tím,jak se ten národ dokáže postarat o své nemocné spoluobčany,o postižené atd. a jak důstojný důchod dovede zajistit důchodcům.
Říká se tomu lidskost..

NLuigi_Lasagne old - Profil | Pá 22.7.2016 0:06:36

Zadavatel asi nechtěně pominul děti do 15. let a ženy, to jen aby to měl komplet, nebot i ony jsou plny sil. Děti by důchodcům na brigádě zpívaly lidovky, ženy by jim tancovaly a povzbuzovaly a jedna vybraná by poškrábala rezavým háčkem všechna auta za milióny. To vše by natáčel na video nevidomý a zapisoval jednoruký. Němý by pak všem poděkoval za splnění povinnosti.Prostě taková spravedlivá brigádnická idyla....

NHonza7 - Profil | Pá 22.7.2016 21:33:56

Tohle je velmi laciné téma, jak oddělit sociálně slabé od jejich životního hobby. Kolik důchodců % je za vodou a nebo kolik % ZTP si může vyskakovat? Drtivá většina žije na hranici životního minima a brát jim ještě možnost, kde dokáží zapomenout na starosti běžného života, tak na tohle musí být opravdu povaha.

NMrCement - Profil | Ne 24.7.2016 12:30:29

"Co jste vy, byli jsme i my, co jsme my, budete i vy“ aneb starší si zaslouží úctu a důstojný život. Rodina je státem zcela ignorována, není moderní žít pro rodinu, ale pro zážitky jednotlivce.

Nstatik - Profil | Pá 22.7.2016 12:07:10

jinox >> no a proto by ti neuškodilo si alespoň nějakou brigádu odmakat ,abys viděl o co přicházíš, třeba takové odbahnění rybníka , kdy s kolečkem budeš pedlovat a vozit to bláto po výlovu na podzim ,kdy už je celkem kosa po kolena ve sračkách, to by ti pomohlo.Už vidím nějakého dědulu jak se tam trápí a ty a tobě podobní budou doma ležet na kulách ,protože na to mají , aby si to mohli zaplatit.Nezáviď důchodcům to stáří, jednou se taky dočkáš ( nebo taky ne) a potom ti bude těch patnáct stovek připadat jako balík, možná se to změní a budeš muset při inflaci platit dvojnásobek toho kolik stojí brigáda dnes.Ne všichni mají důchody v královské třidě a ty peníze jsou pro ně 14 ti denní obživa .Měl by ses zamyslet nad tím co jsi tady napsal.

NMilda - Profil | Čt 21.7.2016 21:44:13

sven >> Ahoj Vláďo.
Já to tak cítím a vnímám.
Už mě nebaví poslouchat nářky a pindy na důchodce.Ony to média občas přiživí,ale je jasné,že se jen odvádí pozornost od mnohem závažnějších problémů,do kterých se ani nikomu nechce velice šťourat,aby si náhodou nepopálil prstíky a nepřišel v lepším případě o místo..
U vod se snažím chodit co nejdále od lidí,ale ne vždy je to možné a těch lidí se mi zdá všude čím dál více.
Občas se nejde vyhnout i vícero lidem u vody a stalo se mi nejednou,že když se mi dařilo a tahal jsem ryby,tak se začali někteří stěhovat a přehazovat mě,pro mě neuvěřitelné buranství a známka omezeného IQ.
Nicméně nikdy to nebyli důchodci,ti si seděli dál na svých místech.Vždy mladší lidé v mém věku a o něco starší či mladší.
Stejně tak nějak u vod nezažívám,že by tam pořádali chlastací párty s bujarým řevem u nahozených prutů "dědci",vždy jsou to mladší lidé..
Ale sám víš svoje,nemá smysl to rozvádět.

Nsintrix - Profil | Ne 24.7.2016 13:18:02

Namakali se za svůj život dost. Že mají zrušenou povinnost brigády mě nechává klidným. U nás někteří důchodci brigádničí sami od sebe. Na ZTP beru ohled ve všech směrech. On i takový neslyšící to má těžké. Ale když sám chce brigádničit, tak proč ne ?? A těch "pár" stokorun, co ušetří za platbu brigád, se jim hodí a MO nezchudnou. Oni důchody nejsou nikterak vysoké.

Nviceroy - Profil | Pá 22.7.2016 11:32:18

Biker >> od pristiho roku bude v ucebnici nova verse .....mama mele maso Jinox mele hovna ..... :-)

NTG007 - Profil | Pá 22.7.2016 7:47:56

DaveX >> Ano takový lidé jako ty existují a ještě se tím chlubí, pro mě nebyl problém chodit týden do práce a v sobotu či neděli na brigádu. Teď brigády už nejsou nebo silně sporadicky a téměř všichni členové si je platí. Systém byl nastaven tak, že lidé dnes v důchodu pracovali a odváděli daně a mi jsme studovali. Teď je ten čas na to abychom jim to vrátili. Říká se tomu solidarita. Ty to nepochopíš jsi sobec co myslí jen na sebe a víc tě nezajímá. Vím o čem mluvím zaměstnávám 22 lidí a jejich věk je od 50 do 56 let. Mladší lidé se do práce nehlásí a to mám přes rok pernamentně inzeráty. Když se nějaký mladší objeví nevydrží déle než pár měsíců nebo spíš týdnů. Práce prostě netáhne. Je to jednoduché, když jsi tolik zaneprázdněný brigády si kup, máš na to pracuješ, když nechceš platit a závidíš lidem, kteří celý život pracovali, že teď jsou na zasloužilém odpočinku a jsi líný chodit na brigády nechytej. Důchodce co odnese denně od vody dva kapry jsou mi milejší než lidi jako ty.

NPvl - Profil | Pá 22.7.2016 11:37:28

jinox - >> Co jsi myslel , že to bude v klidu ? "Prezentoval " jsi se jako naprostý blb -slušně řečeno .

Nsven - Profil | Čt 21.7.2016 22:12:43

Milda >> Díky Mildo :-)
Tak aby se tu vyjádřil také zástupce těch důchodců :-)
Máme nastavené pravidlo 20 hod. nebo 2000,- 60let+ a plně invalidní jsou sproštěni. mládež a částečně invalidní, polovic. Což je v pořádku.
Osobně jsem názoru, že kdo může, ten by měl, bez ohledu na kategorii.
Hlavně je to o vztahu k rybařině a s ní souvisejícími potřebami a povinnostmi.
Jak se říká: " krávy žerou i v neděli"
Netřeba pílit buky ani lopatovat kubíky, vhodná činnost se vždycky najde.

I když nemusím, oddělal jsem předloni cca 50 hod. a loni cca 40..
Nejenže jsem nedostal povolenku zdarma jak píše Jeník ale v podstatě nikdo ani neřekl trhni si nohou...
No ale mně to je jedno, dělám to pro ryby ne pro lidi...:-)

NHonza7 - Profil | So 23.7.2016 14:14:36

nofish >> Daleko hloupější je zvýhodňovat hlupáky. Při tomhle myšlení je pak otázkou času, kdy další sociopat přijde s myšlenkou proč dávat důchodcům důchod. Bude to pouze do té doby, než se sám dožije důchodu.
Mnozí rybáři, kteří se dožili důchodu věnovali spoustu svého volného času třeba k tomu, aby zachovali rybářské revíry, vytvořili pro ryby takové místa, která by byla vhodná pro jejich život. To, že si můžeš někde zachytat je díky aktivitám těchto starších členů.

Nkareldj - Profil | Pá 22.7.2016 9:04:49

jinox >> Škoda že nejsi ve vládě, to už by měl nejen důchodce totální hovno a kolem řeky by se ještě musel nažrat trávy nebo kopřiv aby nechcípl hlady. Můj otec pracoval 42 let v chemičce a má zdraví v prdeli a tak vysoký důchod že kdybych mu povolenku nekoupil tak si ryby nezachytá - i tak se dostane k vodě max. 5x za rok - protože nemůže kvůli zdraví - po takových lidech chceš peníze? Ještě že na svazu sedí i normální lidi !!!! Uvědom si že to je generace která neměla žádné pilíře atd. ale lidi kteří celý život dřeli jen proto aby v důchodu měli hovno.

NUnkas - Profil | Po 25.7.2016 12:34:38

Člověk s věkem mění kdeco, někdy i názory. Kdysi jsem se smál vtipu, že na přechodu pro chodce drtí tatra důchodce. Dnes už se pomalu začínám rozhlížet, jestli ta tatra náhodou nejede. :-)

Nkakr - Profil | Pá 22.7.2016 10:57:04

psí dědek >>
Zadavatel otázky se baví, nějak pozapomněl, že se z daní důchodců platilo jeho dětství a vzdělání.

Nkakr - Profil | Pá 22.7.2016 9:43:47

jinox >>
Když mladí rybolovci kteří jsou plní sil nemají čas nic pro ryby udělat musí nastoupit senioři, kteří udrží lopatu, moč a stolici.

Njá 2 - Profil | Čt 21.7.2016 21:58:42

jinox - >> Oni sice nemusí, ale kdyby u nás nepřišli na výlov, tak to ve dvou neslovíme...

NCasio - Profil | Čt 21.7.2016 21:09:49

Protože ten stejný metr není nikde a v ničem. Těžko srovnávat důchodce po celoživotní dřině ve stavebnictví nebo těžkém průmysle se zborcenou páteří a vyšetřenýho dědka kterej celou dobu vozil papaláše nebo tím papalášem byl. Tohle bude těžký tak jak tak.

Nsumec 1950 - Profil | Čt 18.8.2016 8:15:26

jinox - >> Do důchodu máš daleko,a školy už máš dávno za sebou.Nic tě v nich nenaučili.Je mi tě líto.

Nvenca1 - Profil | So 23.7.2016 14:19:50

jinox - >> Už ti někdo napsal, že jsi zakomplexovaný závistivý vůl: Pokud ne, tak jsi vůl.

Nviceroy - Profil | So 23.7.2016 13:58:16

Jebejte tu na to tak jako ja a valte k vode uz mam nabito a nikde zadny duchodce kolem asi jsou na brigade kdyz je ta sobota :-)

Nbrach - Profil | So 23.7.2016 12:09:14

Každý máme svůj metr....

Nnofish - Profil | So 23.7.2016 11:16:58

kakr >> Jakou má OSVČ nemocnskou vyplácenou zaměstnavatelem a sociáolkou jenž mu nahradí jeho ušlý zisk? Nebo kolik % mzdy dostává, když pro něj není momentálně práce? Já to viděl v praxi a jsem teda rád, že jsem zaměstnanec, přijdu do práce, dostanu úkoly, splním a jdu domů. Kdyby bylo OSVČ tak fajn "zaměstnání" a bylo to tak výhodné, neubývalo by každý rok lidí, kteří to mají jako obživu (HPP) a ne jen přivýdělek.
Neblbni. Chápu, že se tě to jako postaršího člověka dotklo, ale na to ti můžu napsat, že už je úplně jiná doba, kdy nejen jako ty jsi platil své současné důchodce ze mzdy, ale my, máme tu samou povinnost a ještě si máme šetřit na svůj důchod. A takhle se tu můžeme hádat do zblbnutí.
Jak jsem už psal, mě na tom v dnešní době štve, že to vše spíš není podmíněno léty členství.

Nrover - Profil | So 23.7.2016 0:05:36

já 2 >> Nechci nic bagatelizovat, ale zadavatel otázky se "projevil", a s ním i ostatní respondenti. Ono všechno něco stojí, kdo s tím nepočítá, je ve "smrti". A jak se společnost do budoucna vůči diskutovaným skupinám zachová, je jen resp. bude vizitkou její morální vyspělosti.

Nviceroy - Profil | Pá 22.7.2016 11:42:51

Willow >> tady uz je toho tolik ze uz nevim co jsem napsal :-):-) ...... spis si myslim ze to byla diskuz na prudeni a radosti jednoho individua :-)a my blbci se nechali vyprovokovat :-):-):-)

Nhraji - Profil | Pá 22.7.2016 10:58:27

Fishky >> to není pravda, že standardního kapraře má většinový rybář za blba. Znám řadu lidí, kteří v lovu kaprů dosáhli úspěchů, udělali pro něj mnoho dobrého, a rozhodně je nepovažuji za blbé. A nejen já. Za blba považuji ty lovce kaprů, kteří se stavějí do jakési divné pózy skupiny rybářů, kteří jsou něco víc, než ti ostatní, a že jich tu je.
Píšeš nové nestandardní myšlenka odsouzená k zániku. Musím tě zklamat, ta myšlenka omezit vysazování kapra do revírů není ani nová, ani nestandardní, a ani není odsouzená k zániku.
Jen je třeba ji prosazovat tam, kde to může mít nějaký vliv. To místo na MRKu není, to mi věř.
A asi by ses divil, ale když se vysadí kapři, ale i jiné ryby, není to na březích revírů jen o penzistech, naopak, pracující kolegové neváhají dojet desítky kilometrů, aby si ulovili a odnesli násaďáka, a ještě držkují, že mají jen 48 cm. Jen by mě zajímalo, jak jim v těch kolonkách má dáti - dal štymuje cesta z Hodonína do Brna a zpět a proti tomu jeden kapřík s hmotností 2,5 kila.

NFishky - Profil | Pá 22.7.2016 10:55:01

jinox >> a za totáče budoval hodnoty kdo? Lenin? Jen Amíci si dokážou vytisknout peníze když jim zrovna schází, případně vycucnou nějakou bezbrannou zemi, pod záminkou nastolení demokracie, to máš nějak pomotaný hele.

Nhraji - Profil | Pá 22.7.2016 10:26:23

jinox >> zeptám se, když už jsi změnil téma, jak to, že důchodci budou muset odpracovat brigádu, ovlivní stav ryb v našich vodách?
Pořád mám pocit, že tu více méně hloupě vykřikuješ, bez nějakého zásadního argumentu.

NMISO* - Profil | Pá 22.7.2016 9:45:14

asi by sa mali dochodcovia posudzovat individualne. treba zriadit v kazdej MO "posudkovu komisiu schopnosti vykonu brigad" a kazdeho dochodcu podriadit dokladnej prehliadke. Hluchi automaticky musia, ostatni sa posudzuju. Ty budes predseda tej komisie pre celu republiku. Chlapce zamysli sa trochu nad tou picovinou co si tu napisal. Ked ta seru dochodcovia ze nebrigaduju, nieco s tebou nie je v poriadku.

NHeiko - Profil | Pá 22.7.2016 9:39:19

kakr >> obavam se, ze by nase MO bez fungujicich duchodcu uz taky davno zanikla ...

Nkakr - Profil | Pá 22.7.2016 9:31:22

Před pár roky jsme lovili malý rybníček s ročkem podoustve.
Průměrný věk lovících byl 62 let a to nám jej "kazil" jeden čtyřicátník......

Nviceroy - Profil | Pá 22.7.2016 8:38:02

Myslim ze organizacim to nevadi ze plati ba naopak jsou rady teda aspon u nas na organizaci ..... penize placene za brigady totiz zustavaji cele organizaci coz jim vyhovuje vice nez neco porad vymyslet ..... jasne nejake brigady jsou porad ale clenu je celkem dost a kdyby vsichni chteli na brigadu tak by mne zajimalo jakou praci by porad vymysleli , kdezto penize z povolenek se odesilaji na kraj a pak jsou zpetne prerozdelovany zpet a z castky za povolenku se tusim vraci na clena 24 %.... proto i cena za hodinu brigady porad roste :-).....pokud jsem napsal pi.covinu tak me zpranyrujte :-)

NNoobAngler - Profil | Pá 22.7.2016 6:21:52

Zakladatel musí být solidní frustrát. Smažte tuto zbytečnou diskuzi, to je to nejlepší, co můžete udělat.

Nraroh - Profil | Čt 21.7.2016 23:46:38

mě to nevadí,důchodce by neměl dělat brigády a měl by mít i povolenku zdarma min.
celosvaz.Důchodce by se měl hýčkat.V Čechách je závist na každým kroku.

Nsven - Profil | Čt 21.7.2016 22:58:55

rover >> Ahoj a díky Pavlíku :-)
Aniž bych chtěl bagatelizovat zdravotní problémy držitelů průkazů ZTP, dávám Ti rovněž za pravdu.
Znám několik lidí, kteří po implantaci endoprotézy automaticky obdrželi ZTP, přestože proti svým vrstevníkům běhají jak čamrdy, což jim určitě přeju.
Ovšem nijak jim to nebrání aby nečerpali z toho plynoucí benefity, jako např. parkovací místo,
přispěvky na vozidlo, PHM, servis, dálniční známku atd... a když jsme u rybařiny, tak i sproštění prac. povinnosti a povolenku za 50% atd...
Pěkný večer :-)

NKáceč - Profil | Čt 21.7.2016 22:36:27

sven >> maj spoustu známejch a tak seženou levně krmení pro chovný rybníky. A hlavně ty rybníky hlídaj, maj na to čas a nemusej se doma hádat s bábama :-) Když je dobrý počasí, tak vezmou vnoučata a maj víkend ve stanu u vodu. Opečou si buřty, děcka se bavěj lovem plotiček a tím získávaj vztah k rybařině. A věř, že hospodáře to vůbec nesere. Prostě není brigáda jako brigáda :-)

Npsí dědek - Profil | Čt 21.7.2016 22:21:15

jinox - >> nechápu co tě na tom sere třeba já bych na brigádu šel ale když se pohybuješ o berlích tak to nejde , a jednou budeš taky starej a to že má někdo lepší auto to mu nemusíš závidět ,u tebe mi příde že tě žere závist.

Nsven - Profil | Čt 21.7.2016 21:31:33

Milda >> ahoj. Moc pěkně a výstižně jsi to napsal :-)

Nsumec 1950 - Profil | Čt 18.8.2016 9:39:18

Fishky >> Nemusíš,když si je zaplatíš.U tebe by to nemusel být problém.Ve tvých letech jsem ale dělal i sto brigádnických hodin,jenom proto že mě to bavilo.A to jsem dělal valcíře v horkém provozu na Poldovce.Dřina neskutečná,né každý tam vydržel.

Nsumec 1950 - Profil | Čt 18.8.2016 8:04:43

Poušťák >> Úměrně k věku,babička je spokojená.A jak ty?.

Nmarmyš - Profil | Čt 18.8.2016 5:26:33

sumec 1950 >> Šukal by jak Alík,ale mladé mu nedají a staré se mu nelíbí.:-)

Nvezírek - Profil | So 23.7.2016 17:12:18

jinox - >> Je mi z celé diskuze na blití.

NFRANK71 - Profil | So 23.7.2016 15:11:10

nofish >> vždyť závidíš pořád, tu brigády, pak zase povolenku pro děti zdarma, rybářský lístek bez zkoušek atd. Jak sleduji máš ten chlíveček plný, čím pak to je? To, že jsem tě nazval masařkou a ty jsi to neunesl je tvůj problém.

Nnofish - Profil | So 23.7.2016 14:49:15

Honza7 >> Nechci ti brát iluze, ale naprostá většina těch lidí platila, stejně jako většina platí i dnes a o nic se nestarají. Takové mám informace já a to u nás byly rybářské spolky hodně brzy, jedny z prvních na území ČR, takže svazorybolov (organizovaný rybolov) je zakořeněn dobře.
Mimochodem. Já nenapsal nic jiného a horšího, než že důchodci a ženy a děti (i když tam jen do 15 let a ze zcela jasných důvodů) jsou prostě oproti většině zvýhodněni a to ne zrovna málo, aniž by se třeba nějak zohledňovala délka jejich registrace ve svazu. U nás to činí cca 33% nákladů na rok. Nikde jsem nevolal po tom, aby se to okamžitě zrušilo. Bylo to jen pouhé konstatování faktu. (Btw divil by ses, kolik už jsem viděl vyčůranáků, co zařídí v důchodu papíry i manželce, ať můžou chytat na 4, to samé rodiče a děti, ale to je o lidech a jen tak na okraj).

Nnofish - Profil | So 23.7.2016 14:42:40

LosPafkos >> No, akorát že pokud to vše získáš až ve chvíli přiznání starobního důchodu, tak se toho možná ani nedožiješ.... Oni si, jak už jsem psal, lidi neuvědomují tu hnusnou věc (a já na to raději nemyslím) že teď budou nějaké ty "zlomové" ročníky, kdy to fakt bude, jak se říkalo: " plať dnešní důchodce, ale tobě už nikdo platit nebude, tak si najednou i šetři". Pokud naše vláda a ty budoucí, něco nevymyslí. Takže možná že budeš jezdit zdarma MHD, akorát že na smetiště, hledat jídlo, protože do té doby CHaP mafie prosadí své lobby a ryby žrát nebudeš :-)

NWillow - Profil | So 23.7.2016 12:18:49

Míraš >> Co bereš,víš,co je to superhrubá mzda?On zaměstnanec nic neplatí??Kdo platí zálohu na daň ze mzdy za zaměstnavatele 15%,Kalouskův debilní výmysl.Běžte podnikat do Německa,tam by jste se z toho pos...li.

NFRANK71 - Profil | So 23.7.2016 11:57:04

Poušťák >> OSČV odvede většinou skoro hovno. Nerad platí daně a když si jde pro výměr na důchod, tak roní krokodýlí slzy, neb nemyslel na zadní vrátka.

NHonza7 - Profil | So 23.7.2016 11:44:45

já 2 >> Ahoj, to neznamená, že někdo přijede k vodě drahým autem, že je ještě jeho. Další věc je, že někdo si raději koupí auto a nevlastní žádnou nemovitost, tohle je realita a svobodné rozhodnutí každého jedince co si chce pořídit. Těch extrémních případů, že to někdo může zneužívat je pro tyto uvedené skupiny v procentuálním vyjádření opravdu velmi malé procento.
Díky tomu, že dělám ve zdravotnictví, tak takových případů můžu dodat víc. To s tou klišťovkou jsem uvedl naschvál, nikdo z nás totiž neví, kdy ho tato nemoc může doběhnout a rybáři patří do té ohroženější skupiny. Do toho postihuje všechny lidi nezávisle na věku a extrémní případy končí smrtí a nebo takovým způsobem, kdy smrt je vlastně vysvobození. To už ale odbíhám dosti od tématu.
Tohle je pouze o sociálním cítění každého jedince a bohužel někteří ho mají pouze pro svoji osobu.


Nstatik - Profil | So 23.7.2016 8:59:17

já 2 >> ta poslední věta se určitě honí v hlavě nejednoho českého politika, mladší generace se z toho pose.e, určitě se budou ve vládě snažit zvyšovat věk pro odchod do důchodu, pro jinoxe podle hesla přej a bude ti přáno, jinoxi tobě by neškodilo balancovat na hranici životního minima ,vysoký nájem ,spoustu léků které musíš zaplatit abys nechcípnul a ze zbytku můžeš financovat svého koníčka,pokud ti na něj zbyde,ale nezapomeň na žrádlo pokud ho teda k životu potřebuješ.Spočítej si to dobře abys vyšel.

Ntuzemak - Profil | So 23.7.2016 8:57:28

jinox - >> koukl sem ti na kartu,snad máš rok narození pravdivě napsán,už bys v tomto věku mohl mět trochu rozumu a nezávidět ty auta za miliony s kartou ZTP za přednim sklem....vic ti psát nebudu,a mrsknu tuto stupidni otázku do ignoru,nerad bych ti napsal co si o tobě po ránu myslím...

Njá 2 - Profil | So 23.7.2016 8:46:07

Honza7 >> Viděni jsou lidé, kteří za a) mají peníze viz poznámka o drahých autech v otázce. b) mají energii aby byli akční. Věřím, že těm zadavatel otázky závidí. Ale také máme v MO člena, (už extrémní případ), který celý život dělal hospodáře MO. Dnes téměř nemůže chodit. Má staré sázavy a rexxíky. A na ryby jde jednou, max dvakrát měsíčně a to jen, když mu z důchodu zbude na krmení Co si na něm pan jinox che vzít?
Ty testy jsou trochu radikální, ale myšlenka má něco do sebe.

Mimochodem, někdy loni se nechal slyšet japonský premiér, že by důchodci měli umřít a nevysávat stát...

NHonza7 - Profil | So 23.7.2016 8:03:53

já 2 >> Je otázkou co je to pro Tebe viděni? Zda-li to není, že zrovna chytil rybu? Závist je opravdu bezohledná.
Zadavatel této diskuse si vybral skupinu lidí , kteří se moc nemohou bránit ( většinou ).
Ttito lidé , kteří si jdou tvrdě a bezohledně za svým, by si měli uvědomit, že mohou taky narazit. Pokud se najde stejný pitomec například ve zdravotnictví a prohlásí, že nebudeme léčit nemocné na klíšťovou encefalitidu, protože se lidi neočkovali a nestarají se o dostatečnou hladinu vitamínů B, tak je to taky o mrhání peněz z veřejného zdravotnictví. Jsem zvědav, co by jsi v takové době dělal, když by jsi byl upoután na lůžku? Co na tom, že klíšťovku nemusíš dostat jenom při osobním kontaktu s klíštětem.
Takových příkladů můžou být milióny.
Je velkou škodou, že ještě neexistují těhotenské testy u plodu, které by se zaměřily na budoucí generaci slabou sociálně duchem ( tím nemyslím mentálně postižené ). V takovém případě při pozitivním výsledku by byla interupce, rozhodně by ubylo přiblblých témat, které se snaží lidi rozdělit.

NSeržant55 - Profil | Pá 22.7.2016 23:45:27

jinox >> Ty jsi Vůl.

Nnofish - Profil | Pá 22.7.2016 17:50:36

jinox - >> Stručně, jednoduše, jsem podle většiny blbec a tak roky říkám.
"Všichni mají stejné podmínky, všichni mají mít stejné povinnosti. muži, ženy, důchodci, děti do 15 let nesmí makat dle jiných zákonů, tak tedy ok, Jinak ale nějaké úlevy, levnější povolenky atd -hloupost. Je nespravedlivé, aby měl každý jiné podmínky, když mají stejné možnosti, které jim povolenka dává.
Chápu, že důchodce roky platil, nebo pracoval, ale taky on musí chápat, že když nemá povinnost platit brigádu, o to víc musí zaplatit jiní.
Ale pokud jsou tyto věci ve stanovách a řízeny "s hora" může to být asi jedno, protože se to nezmění.

NWillow - Profil | Pá 22.7.2016 17:00:15

Abych nebyl za rejpala,všude u nás pstruhová voda,pstruhů už taky ubylo,ale chtět na Včs prosadit kapra do pstruhovky,to jsem,doslova,šílel.Ale beru to tak,pstruhová Včús,mimopstruhová Včús a malá voda Mo(Ps).Je to docela hodně peněz .Za to ,že můžu chytat ryby ve Východočeském kraji.Ale je ještě furt na výběr voda.Vím,je to vše kolotoč peněz,ale???neděláme něco špatně.Můj učitel a Pan rybář,by nepochopil zarybnění řeky Pd a Si.Vždyť,když se staráme o své svěřené revíry,máme generační rybu,v líhni,vytíráme a staráme se o svěřený tevír.My nejsme majitelé,v tom má ,,Mrknato",pravdu,já ho občas chápu,ale občas nechápu,i když mu,tak nějak pomalu,rozumím.Ale 30%jsem názorem,proti němu,ale furt má někde pravdu,která není paušální,ale zákonná.A běžný rybář,tápe,nic není tak jednoduché,jak to na papíru vypadá Jinak,nejlepší zarybňovací plány,měli komančové,před rokem 1990,bylo všude lipanů,pstruhů,kaprů,candátů a štik okounů,jak sraček.Tohle nepochopím,spíše chápu,nebyly prachy na vymýšlení ptákovin a prodej ročků lipana a origo .potočáka za hranice,do Polska.Ono zlotka a koruna ,mají zajímavý kurz.:-((((

NUnkas - Profil | Pá 22.7.2016 12:33:49

Tak do důchodu se bude za pár let chodit v 65 a více letech a to je každý rád, že udrží moč a stolici. Kartu ZTP, by měli dostávat zvlášť těžce zdravotně postižení občané, kteří v důsledku svého zdravotního stavu pracovat nemohou. Píšeš, že neslyšící může pracovat, no dobře, ale kdo se bude o něho na brigádě starat. Znakovou řeč moc lidí asi nezná. Píšeš, že potkáváš samá auta za několik milionů korun, které mají za sklem kartu ZTP. To už je podle mě naprostá lež. V padesátých letech razili komunisté heslo - dědeček a babička ujídají z chlebíčka. Nebudeme se už vracet, že ne!

NTomCR - Profil | Pá 22.7.2016 12:16:37

Pěkně žhavé téma. :)
Já si nedělám iluze, že bych se důchodu dožil, nicméně za to, co dělají ti důchodci v naší MO jsem rád a brigády bych po nich nechtěl - už teď bychom bez nich nesložili ani výbor a chtít po nich ještě brigády, to by fakt nestíhali.

Npsí dědek - Profil | Pá 22.7.2016 11:41:05

u nás se říká , chudej duchem a tady už končím vono se každej dočká

NWillow - Profil | Pá 22.7.2016 11:24:59

Chlapi neblbněte daně,soc.zdrav za komárů,přídavky na děti.Chcete to opravdu porovnávat s dnešní nebo uplynulou dobou cca 25 let.To snad ne

Npsí dědek - Profil | Pá 22.7.2016 10:55:11

jinox >> tvýmu dal by ti přes držku

Npsí dědek - Profil | Pá 22.7.2016 10:54:34

jinox >> když čtu tvoje názory čoveče ty máš mindrák zajdi si k psychiatrovi

Nviceroy - Profil | Pá 22.7.2016 10:50:19

No nastal cas tady tu chujovinu zamknout .....

NPvl - Profil | Pá 22.7.2016 10:43:32

jinox >> Přesně to jsem přepokládal . Nepletl jsem se . Udělal jsi mi radost Neodpověděl jsi mi na co jsem se tě ptal . Vlastně ani už nemusíš --mám jasno :o§))))))

Nkakr - Profil | Pá 22.7.2016 10:43:17

jinox >>
Senioři v civilizované společnosti obecně požívají úctu a mají různé výhody. Třeba slevy na různé kulturní akce, dopravu, léky a pod. Kupní síla důchodců je hluboce pod pod průměrem pracující populace. Stanovená věková hranice pracovní povinnosti u rybářů je dle mého názoru nastavena správně.

NFishky - Profil | Pá 22.7.2016 10:39:01

jinox >> ty hele, tak na rovinu, pokud jsi tak bohatý, jak jsi psal, tak nechápu v čem je problém, to by ti nebylo blbé chtít, aby skupina lidí defakto bez příjmu měla platit za brigády, nebo je nutit v jejich důchodovém věku pracovat? Dopřej jim v téhle rozkradené republice aspoň v jejich zasloužilém věku klid. Důchodci na západě se válí na pláži, naši se můžou válet tak leda u rybníka a ještě bychom po nich měli chtít, aby si to odmakali? Ufff...

Nviceroy - Profil | Pá 22.7.2016 10:37:13

jinox >> vypada to ze pro Tebe je duchodce na rybach jak cervena hadra na byka :-):-) ....... si nedovedu predstavit kdyby ti duchodce v aute za pul mega naboural auto ...to ho vykostis na krizovatce za ziva mam takovy pocit z Tebe :-)

Nkakr - Profil | Pá 22.7.2016 10:12:10

Fishky >>
Kdepak jsem psal o tom že ryby převážíš?? Za převážení nepovažuji,když si rybu v souladu s nastavenými pravidly přisvojíš, co s ní děláš je jen na tobě.
Jen jsem reagoval na větu - Potřebujeme omezit počet odnesených ryb -
musíš začít u sebe a ne dávat rady jiným...

Njinox - Profil | Pá 22.7.2016 10:08:06

mannnik >> A co nám tu zemi rozkradli, co kradli všude kde pracovali, Neudělali nikdy nic navíc atd atd....

NWillow - Profil | Pá 22.7.2016 9:22:30

Znám jeden Ps,kde se platí za brigády už 2500kč,na Včs jim to odhlasovali důchodci,kteří byli v přesile.;-))A teď babo raď,lidé kteří nemusí platit a nemusí mít brigádu,rozhodnou ,že ostatní budou platit tuhle dardu.Ale,co vím,tak příští Včs bude jiskřivá,bude velká účast,protože zbytek se domluvil,že schválí platbu i pro důchodce,vyjma invalidů.Prostě ,bude sranda.;-)

Nviceroy - Profil | Pá 22.7.2016 9:10:25

jinox >> sorry ale jak muzes hodnotit duchodce podle tveho rocniku ...... za X let az budes sam v duchodu tu budes pi.covat ze nevidis duvod aby duchodci platili kdyz cely zivot makali .....sam casem poznas kdyz budes mit nedej boze zdravi v prdeli a prijde ti pozvanka na brigadu ......ono soudit nekoho je lehke .... chod na ryby chytej pro radost a bud rad ze nemas zdravi v hajzlu ....

NDaveX - Profil | Pá 22.7.2016 8:31:33

TG007 >> Je jednoduché soudit člověka, kterého neznáš, víš houby, kde pracuji a co dělám, nevíš, jakou mám rodinnou situaci, kolik práce kolem baráku a na baráku. Nevíš, kdy jsou termíny a lokality brigád a co to obnáší. Nevíš, jaké brigády se tady dělají, kdo na ně chodí, nechodí a proč, takže bych být tebou trochu pomlčel. Nevíš prostě vůbec nic.

Myslím, že nás je víc, kdo upřednostňuje rodinu a život. Já tu brigádu zaplatím a doufám, že peníze budou použity na lepší účely. Pokud někdy termín vyjde a nebude to 50 km daleko, tak tam klidně zajdu.

A co to prosím tě mluvíš o závidění důchodcům? Mi vůbec nevadí, že důchodci neplatí brigády. Kdo chce, ten si na tu brigádu zajde i zadarmo. Vadí mi jiné věci, ale všechno je a bude jen o lidech.

Co já mám z nějakého systému, když do důchodu mám jít v 67? Když budu vitální, budu ještě chytat, tak si zajdu na ty brigády klidně zadarmo.

Jinak jen pro úplnost, mám letos jednu čtyřdenní vycházku k vodě. Takže asi tak, jak to s tím časem mám...

Toť k mé situaci. Příště se můžeš trochu mírnit v narážkách.

Ntrafikant - Profil | Pá 22.7.2016 6:11:32

Závist je strašná věc, většinou závídí nejvíce ten, kdo nic nedělá

Nrover - Profil | Pá 22.7.2016 0:26:43

Luigi_Lasagne old >> Zapomněl jsi na spoluobčany s leprou, černým morem, poruchami růstu, tyfem a tancem sv. Víta. Objektivita především

Nrover - Profil | Čt 21.7.2016 23:21:29

sven >> Tak, ...já někdy k určitým věcem už ani nemám slov, ...stárnu asi :-( Ale s lidmi jako jsi Ty, resp. s jejich trefnými názory to jde hravě :-) To nakopává !
Reakci níže podepisuji všemi deseti :-)

Nrover - Profil | Čt 21.7.2016 22:03:32

chřenovák >> Kdo má něco zadarmo, tím nase.e tunu lidí, co to nemají, viz "čech". On symbolický poplatek občas do sebe něco má. Jinak tvou reakci samozřejmě chápu, tak to je.
ZTP je jiný level, ...pár takových "ZTP" znám osobně, raději nebudu komentovat. Opravdového ZTP, který rybaří, neznám :-(

Nkareldj - Profil | Čt 21.7.2016 22:01:37

jinox - >> Pokud chceš na všechny stejný metr začni bojovat ať si všichni brigádu odpracují samozřejmě mimo důchodce a ten co může pracovat a nechce ať zaplatí tolik kolik stojí RS hodina najatého třeba řemeslníka nebo jakéhokoliv pracovníka který pracuje na zakázku pro svaz, znám hodně lidí s průkazem ZTP i kolem 40 - 50 let, jsem z Ostravy - ale jsou na tom zdravotně tak jak já bych nechtěl být ani v 70ti. Jsou to lidi kteří mají hodně peněz a ještě více štěstí že ještě žijí. Takový důchod bych nechtěl. oni se bohužel starobního nedožijí. Pokud jsi zdravý, pracuješ a můžeš pracovat pracuj, pokud brigádu platíš asi víš proč - za 10 nebo třeba 25 hodin si v práci určitě vyděláš daleko víc tak proč bys ztrácel čas s brigádou? Kolik té jednoduché práce pro svaz jako brigádu máš za sebou ty?

NMilda - Profil | Čt 21.7.2016 21:36:14

Káceč >> Asi ti plně nerozumím.
Nicméně na operaci kohokoliv by neměla být nějaká sbírka ap.,to by mělo být automatické.
Ale víme,jaká je realita.
Děláme si to sami,my to dovolíme,my volíme,my necháme rozkrádat miliardy,my dovolíme nechat odvádět pozornost podružnými věcmi od skutečných problémů atd.
A jak jsem psal,nedělám si iluze o našem národu,ale každý se může změnit,i jednotlivec je síla a může strhnout davy.Příklady v dějinách jsou a určitě nějaké znáš(i když ne vždy to byly pozitivní příklady).
Nicméně nechci odbočovat,svůj názor na brigády důchodců jsem vyjádřil.

N1975 - Profil | Čt 21.7.2016 21:31:15

U nas duchodci brigadu delat nemusi ikdyz by to nekteri potrebovaly podle toho jak se chovaji u vody

NKáceč - Profil | Čt 21.7.2016 21:24:07

Milda >>" Vyspělost národa se měři tím,jak se dokáže postarat o své nemocné spoluobčany,o postižené atd. a jak důstojný důchod dovede zajistit důchodcům.
Říká se tomu lidskost.."

A ta vyspělost národa spolu s lidskostí jde ruku v ruce se sběrem víček z petek a teď i z lahváčů, na operaci a léčení nemocného děcka zde narozeného, rodičům zde řádně daně platícím?

NKáceč - Profil | Čt 21.7.2016 21:19:20

jinox - >> znám několik důchodců, kteří za odpracované hodiny v rámci brigád u MO, což nemusej, dostanou povolenku. Faktem je, je všichni bydlej v paneláku, celkem se nuděj a doma je sere bába :-)

A nezáviď, od tohu tu jsou dva jiný borci.