Co říkáte na zrušení 24 hodin lovu na D5, D7

Byl zrušen celodenní lov na novomlýnských nádržích. Vím, že spousta z vás tam jezdilo na víkendy a užívali si nočních rybářských radovánek. Je to můj revír a samotného mě to dost štve že budu muset zabalit a jet domů....právě v noci tam bylo dobré pochytání......a nejen to...:-)
Autor diskuse: coteda - Profil , 14.1.2013 všeobecné - revíry, cestování

fotojakes - Profil | Út 15.1.2013 12:06:04

Chytám převážně kapry na boilie a není to zas tak dávno, kdy jsem toužil po celoplošném non-stop chytání, horní míře kapra a dalších ryb, ale dnes už jsem si jist, že nejdříve je třeba udělat něco jiného. Především se musí začít prohřešky skutečně trestat a kontroly RS musí být častější, aby si všichni uvědomili, že šmejd se trpět nebude. Ksindl by s rybařinou asi seknul, když by přišel na rok o možnost rybaření a při lapení při pytlačení hrozil trest odnětí svobody, nebo vysoké pokuty v řádech desetitisíců. Až se změní legislativa v tomto směru, vytlačí se z našich řad část těch šmejdů, tak se můžeme začít bavit o tom co povolit a kde zmírnit. Do té doby prostě ne, protože jsme národ vychcánků, kterým když povolíme jednu věc, tak začneme ochcávat druhou (tři, nebo čtyři pruty, atd...)

Lov nonstop maskuje mnoho nešvarů a bez kontroly to nese především problémy pro revíry, obsádku i většinu rybářů, takže bez trestů a kontrol rozhodně ne.

K-70 a podobně omezuje defakto jen slušné rybáře, kteří si nedovolí toto pravidlo porušit a tím zbyde více velkých ryb pro ty šmejdy, kteří to mají jako zdroj přivýdělku a nějaká pravidla je vůbec nezajímají, takže bez kontroly je to také o ničem.

Předpokládám, že výjimka neprošla, protože MRS o novou ani nežádal a plně to chápu. Škoda, že si z fungování MRS neberou příklad rybáři v druhém svazu.

hraji - Profil | Po 14.1.2013 18:51:34

Především je potřeba zde napsat, že se nic nezrušilo. Prostě jen skončila výjimka ze zákona a zase začal platit běžný stav. Zkušenosti ukázaly, jak se předpokládalo, že nebudou přestupky způsobené lovem po stanovené době lovu, ovšem ostatních přestupků se zjistilo trojnásobně vyšší množství, než před povolením lovu nonstop.
Logicky z toho lze odvodit, že se rybáři chovají jako utržení ze řetězu. Proto je celkem logický krok, že výjimka nebyla prodloužena.

Pettar - Profil | Út 15.1.2013 13:29:29

Tady je to rozjetý... Jsem asi pořád ještě naivka. V podstatě to vidím tak, že pokud není možno udržet stav okolo vody a drancování v rozumných mezích, tak je asi dobře, že 24ka nebude. Osobně mne to netěší, ale nevadí - smotám vercajk, a dám nohy na kýbl a ve 4 jsem odpočatej na novej lov.
Spíš mne mrzí, co všechno podle zdejších diskuzí chodí taky k vodě. Chlapi, uvědomujete si, jak za pár šušníků vlastně nepřetržitě drancujeme přírodu?
Osobně bych se rád propracoval do skupiny, která nechodí "pro ryby", ale "na ryby". Ale samo že něco taky klepnu:-)

Shlédl jsem ty reportáže z nočních kontrol na Orlíku - a docela mne překvapilo, že ta RS byla na můj vkus mooooc slušná. Kdybych v ní byl já, tak šlo bez not víc lidí...

A tady se dočtu, že je to buzerace, a nejlépe, že to zavání bolševikama. Ty co to tak hodnotí neznám, ale tipnul bych si, že bolševika ani nepamatujou...

Někdy nevím, jestli mám být pyšný na to, že jsem rybář...:-(
slušným lidem to nevadí

messers - Profil | Út 15.1.2013 10:16:05

Klidně Nám to zruší.Vymlouvaj se na bordel u vody,spící rybáře,ožralý rybáře a spoustu jiných ve většině oprávněných důvodů.Všechno jsou to jenom keci.Jde tu pouze o to,aby si sami organizace ušetřili práci.Z rybářského řádu je přesně dáno,jak se musíme u vody chovat,co dodržovat a za jakých podmínek se 24 hod.lov praktikuje.Celá situace jasně naznačuje,že rybářská stráž v dané lokalitě,nemá zájem chodit někoho v noci kontrolovat.Je to o neschopnosti místní organizace.U nás na Orlíku kontrolují dost důsledně a nevěřili by jste,kolik borců tam přijde o papíry ročně.Nějaký výmluvy tam neplatí.Jsou pohromadě s policajtama a pokud někdo hřeší a vojebává,jsou s ním hned vyřízení.Na druhou stranu,kdo se chová jak má,nemá s nima žádný problém.
Podle mého názoru je pak úplně jedno,jestli někdo porušuje řád ve dne,nebo v noci.Ten kdo chce dělat bordel,ho bude dělat i bez 24 hod.lovu.24 lov na to NEMÁ VLIV.

Bláža - Profil | Po 14.1.2013 20:18:51

Jen tak dál, až se naučíme všichni dodržovat zákony a vyhlášky, včetně slušných mravů, tak prosím. Zatím si to nezasloužíme.

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 15.1.2013 14:41:48

Kapr 20kg plus se musí vyležet, či vyspat. Už jste někdy zkoušeli spát ve čtyřiceti stupních na sluníčku? Ha? No vidíte. Nejlíp se spí v noci v chládku hezky v bivaku na patnáctinohém lehátku od Kordy za desítku. Pak se teprve dá sportovat a aktivně lovit.
Ten, kdo pořád zakazuje lov nonstop kudy chodí (zapšklí komunisté, neřkuli nacisté z protektorátu, kteří odmítají přijmout hlasy dnešní doby, které volají po změně v souladu s EU, OSN a UNESCO) by se měl zamyslet, přečíst si pár hezkých článků od klouků, co kapři chytají na koule a mají šestiramenné pentapody, popřípadě rovnou umřít, jelikož takhle se nikam nedostaneme přátelé.
Kde jsme dnes již mohli být ptám se. Hodně daleko, odpovídám. Jen se podívejte na Slováky. Ti nonstop mají a jak je jim hej. Dokonce mají i Euro. A Litevci nebo nedej bože Azerbajdžánci? Škoda mluvit
Dnes je nás již hodně, co chceme nonstop. Nejsme sice příliš bystří, ale nedostatek intelektu, či úsudku snadno doženeme enthusiasmem a pílí. A proto říkám: Petice, petice, petice, petice. Jedině tak se to hne kupředu.
NOČNÍ RYBOLOV NENÍ ZLOČIN A NA SVATÉHO ŘEHOŘE CHUDÝ ORÁČ NEOŘE

šmudla007 - Profil | Út 15.1.2013 13:19:49

Docela často tu zaznívá, že nepovolení lovu nonstop je trestem pro "slušné rybáře". Osobně se zákazem NonStopu necítím být omezován ani trestán a od těchto "slušných rybářů" které to trestá se distancuji,
Ať si kapraři a sumcaři prosím založí vlastní rybářský svaz a vlastní rybníky kde nebudou omezováni (a tam ať se v klidu třeba pozabíjijou vzájemně).

Butchi - Profil | Po 14.1.2013 21:49:13

Jedině dobře.
Stačilo mně video z pár kontrol, které zcela jasně ukázaly, že tento národ není připraven na nějaké výjimky (sice ne z D5 nebo D7, ale to je ganz egál)
Stačilo dodržet pár naprosto primitivních předpisů, ale oni né, ani na tohle nemají potřebnou mozkovou kapacitu a ještě mají tu drzost se hádat, ohánět se právy a poukazovat na cokoliv, kromě vlastní blbosti. Tedy na to, že je předpisy omezují, tak na co by si lámali hlavu s jejich dodržováním.
Pak se tím ještě chlubí na netu nebo v rybářství a malý český človíček je má za hrdiny, 4. odboj a všelijak tak podobně.
Ne, ne, ne.

RST - Profil | Pá 18.1.2013 6:07:10

PYTLAKS >> Pokusím se ti to ještě jednou vysvětlit. Podle karty si z N.J takže by jsi mohl mít stejný "řád" jako já. Začnu vysvětlením pojmů.
1. Proč sem dal řád do uvozovek? Proto že žádný řád neexistuje. Nezná ho zákon a ani vyhláška.
2. Základní, ale ne jediný, právní předpis upravující rybolov je zákon č. 99/2004 Sb. a jeho prováděcí vyhláška č. 197/2004
3. Dále platí Bližší podmínky lovu, které upravují lov na revírech.

Tak a teď jak to s těmi předpisy, v rámci výtisku Bližších podmínek které dostává každý kdo si zakoupí povolenku vlastně je. Letos se ta knížečka řekněme "řád" jmenuje SOUPIS REVÍRŮ a vydal ji VÚS pro sev. Moravu a Slezko, a obsahuje od str. 6 jakýsi výtah se zákona a vyhlášky. V něm je uvedena mimo jiné i nejmenší lovná míra ryb a doba jejich hájení. Proč je tam uveden Mník je velmi jednoduché - zákonodárce zřejmě počítal s tím že se bude moci lovit. Že se časem podaří jej vyjmout ze seznamu hájených živočichů z vyhlášky č. 395/92 sb. Měnit k vůli tomu zákon a vyhlášku je prostě blbost, ten proces je tak složitý že by do toho kvůli povolení lovu jednomu druhu MZe nikdy nešlo. (Zatím se legálně loví bohužel jen pokud je na jeho lov udělena výjimka a k tomu již tu míru a dobu hájení uvedenou v zákoně potřebuješ).

Dále jsou v soupisu revírů "řádu": "Bližší podmínky VRP" V rámci kterých je i popis revírů.
Tyto BP jsou a souhlasím že nepříliš logicky v některých svých částech okopírovány se zákona a vyhlášky. Na straně 17. je opět citován zákon - ......... Celoročně jsou hájen i : ........ tady je mimo jiné odkaz na vyhlášku č. 395/92 Sb a na další straně jsou někteří živočichové vyjmenováni. Loni tam Mník nebyl na což sem několikrát upozornil ÚV. (souhlasím že to bylo zavádějící)

Důležité je to slovo "NĚKTEŘÍ" ve vlastním zájmu by měl každý rybář do vyhl. 395 nahlédnout protože v případě kontroly, pokud si ponechá chráněného živočicha, mu může vzniknout vcelku velký problém. Věř mi že výmluvy typu, "oni to do řádu nedali a nebo má to míru tak se to může lovit" u správního orgánu neobstojí. Svaz NEMÁ jakoukoli povinnost informovat své členy o změnách v předpisech a i když se o to pořád dokola snaží, mnohdy se to bohužel nepovede.

meteor - Profil | St 16.1.2013 8:21:54

Hlubočepy >> uff, tady se to fajně rozjelo :-)

Obecně si myslím, že neduhy nonstop lovu výrazně převažují nad pozitivy... zejména v souvislosti s tím, že mnozí si noční rybačku pletou s posezením v hospodě, což může mít následně vliv na kdeco (pořádek u vody, chování k úlovku, rušení nočního klidu atd.). Nehledě na fakt, že nonstop lov přináší riziko usnutí u nahozených prutů, na což zase pamatuje RŘ :-)

Prostě si myslím, že dnešní rybářská veřejnost na toto zatím nedozrála, tudíž nic nepovolovat, spíše naopak... Možná je to mnohými vnímáno jako krok zpět (ale co třeba rybářská modla Cassien - také rušil nonstop lov :-)) anebo jako buzerace slušných rybářů, ale nedá se nic dělat - na českých dálnicích také asi nehrozí neomezená rychlost, ačkoli 130 km/h je pro spoustu aut limitující z hlediska jezdeckých schopností řidiče a výkonu jeho vozidla :-)

meteor - Profil | Út 15.1.2013 11:55:43

messers >> a co jako?

To by se jako měl nonstop lov preferovat a povolovat jenom proto, že to tak většina rybářů chce? To pak můžeme zrušit lovnou míru, bo je spousta takových, kteří by si od vody chtěli odnést všechno, co se jim pověsí na háček (a ještě něco navíc)...
Zkrátka a dobře - naše rybářská společnost OBECNĚ nedozrála na lov nonstop, takže proč ho povolovat...

PS: podle fotky ve tvém profilu bych tipoval, že k vodě chodíš spíše "zakalit" nežli na ryby :-)

EDIT: pokud je pro tebe zrušení nonstop lovu problémem, pak nezoufej - brány všech soukromáků jsou ti naplno otevřeny, stačí si jen vybrat ;-)

dobrman - Profil | Út 15.1.2013 11:13:49

Tak tato diskuse mě zaujala kvůli tématu.
Pánové a čemu se tu kdo diví!!!! Ono pravdu zde mají oba tábory jak odpůrci tak Ti druzí.Prostě pravda je uprostřed. Já se musím přiklonit bohužel k těm co souhlasí se zrušením lovu 24h. A proč?

Kdo tam byl přes léto ví sám. Dostat se na volné místo, téměř nemožné.Proč?Partičky rybářů z celé ČR si své fleky hlídají a nepustí je, protože Ti co odjíždí čekají do příjezdu druhých. Jako by nestačilo, že volných pozemků je kolem vody čím dál míň! Tady by mě zajímalo kam až to povede a kdopak kontroluje prodej či pronájem těchto pozemků?!!! Kolikpak v tom asi bude penízků bokem?

Chování mnohých z nich není třeba komentovat. Mnozí z nich nedodržují pravidla lovu!!!O tom, že tam je zakázané zavážení víme. A ruku na srdce páni rybáři, kolik z Vás co tam chytli kapra 75cm a víc neměl zavezeno?!!!!!!!! Troufám si tvrdit, že naprostá většina zaváží. A navíc povoleno chytat v noci tomu ještě napomůže. Další věc, projděte se kolem břehu nádrže? Viděli jste ten bordel? Na ty odpadky by nestačil kamoin!!!! Díky zrušení se možná pár skororybářů odsune jinam dělat bordel.

Další problém.Viděl jsem nejednou chytit velkého kapra, a jak to dopadlo? zasakováním a následným prodejem na soukromý revír jeho majiteli, který si pro rybu rád za peníze dojel. Toto se také v noci hůř kontroluje.
A v neposlední řadě tomu všemu nahrává čím dál víc zákon, který nahrává pytlákům a nepodstivcům. Je tak špatný, že to až bolí!!!!Kdopak za to může? Za toto konkrétně naše vláda!!!!!!!

Proto není divu, že se tento lov zrušil. Bohužel to odnesou pouze slušní rybáři!!!!! Pytláci na to se.ou!!!

A tímto se dostávám k druhé straně.
Tím,že se lov 24h. zakáže, poškodíme jen slušné rybáře. Pytláka to neodradí,ten se tomu směje. nebuďme naivní.Má někdo pocit, že teď tam nikdo v noci chytat nebude?!!!! Bude a kdo?Pytláci a nepoctivci!!!! Dál se budou porušovat pravidla( prodej ryb na soukromé revíry,odpadky,zavážení atd.,akorát to teď bude možná víc ve dne)Takže na druhou stranu, toto zrušení,neboli konec vyjímky nebude mít takový účinek jaký by jsme si všeci přáli.

A jak z toho ven?To je dle selského rozumu jednoduché. Bohužel u nás a s naší zkorumpovanou vládou zatím neproveditelné!!!!!!Zvýšit tresty za jakékoliv porušení a to zvýšit razantním způsobem!Ustanovit mimo běžné stráže také profesionální rybářskou stráž, která bude spolupracovat s policií a bude aktivní a bude dbát na dodržování pravidel.Věřte, zas až takové výdaje by to nepřineslo a aspoň by to bylo na dobrou věc.Ovšem v naší zkorumpované vládě musíte někomu poslat na účet pár(spíš hodně) kapříků, aby něco dobrého prošlo,jinak nehnou zadkem,proč? Svoji výplatu dostanou i když to řešit nebudou tak proč by se snažili. Tyto starosti nás slušných lidí - rybářů, nikoho na vládě nezajímají!!!!!!!!!!!Korumpují tuto zem v miliardách, ale pokud by šlo o to, aby zaplatili a ustanovili prof.ryb.stráž, tak to už těch pár set tisíc ročně je problém.

Kozič origin - Profil | Út 15.1.2013 7:50:56

arnošt >> Podle mě by se mohl aspoň někdo protestně podpálit. Nebo aspoň někdo někoho. Nebo aspoň někdo nešťastnou náhodou s tím, že by se toho náležitě využilo...
Prostě když už nalezneš ten smysl života (rybolovu), tak pro ten nonstop musíš přinést nějakou oběť.

GRUPA - Profil | Po 14.1.2013 19:42:55

dave86 >>
nechci ti radit, ale pokud máš s někým nějakou úmluvu, tak je opravdu velice nevhodné o ní veřejně krákat a to kdekoliv. Pokud teda nechceš, aby tě příště místo úmluvy nakopal dotyčný do řiti.
Ať ti to hrrčííí.......

Mrknato - Profil | Čt 17.1.2013 12:28:41

cejar >> Co si myslí, nebo žádá nějaký JKB, mě vůbec nezajímá. Co se otázky týče, tak žádný lov24 hodin zrušen nebyl. Nebyla udělena vyjímka. Ti co mají v hlavě šrot, můčky, oleje a aminokyseliny, to nepochopí ani za 50 let. Budou furt prosazovat, skládat petice, aby mohli ladit samosekové montáže a spát na zdravém vzduchu v biwi a 12nohém lehátku.

Kovis - Profil | St 16.1.2013 5:34:21

halipaša >> A v čem prosím hovoří jasně? Já jsem z ní vyčetl, že nepříliš velký počet (77) registrovaných uživatelů soukromého serveru chce lov non-stop. To znamená, že pro je celkem zaokrouhleno 48 lidí. To mi nepříde jako příliš velká výpovědní hodnota.

Anýzový dědek - Profil | Út 15.1.2013 14:48:53

Hlubočepy >> Jistě má to svoje úskalí, ale dokážěš domyslet důsledky nonstopky třeba na 10ha rybníce?
Nemyslím tím bordel kolem vody, ani to, že ta voda bude během pár dní vydrancována.
Ale jde mi o to, že , když tam přijede pár part , kteří se tam na týden nebo dýl usalaší, že si nikdo jiný nemá kam sednout

Pettar - Profil | Út 15.1.2013 14:44:43

Hlubočepy >> Kolego, je to možný, že to s ní nemá nic společnýho, ale zřejmě se to všechno hůř kontroluje, když tam je zavedená.

Jak píšu - mě se to na Trnávce taky líbilo, ale :

1/ Stejně jsem usnul:-)
2/ S kamarády pokecám i bez nahozených prutů.
3/ No tak holt nechytím, no, svět se točí dál.

proto se přimlouvám za větší počet kontrol, aby nás ty nepravosti přešly. Vždyť k té vodě chodíme pro radost, ne? A ne se vztekat.
Já raději pravidla ctím. Možná i ta ryba je ráda, že si odpočine.:-)

meteor - Profil | Út 15.1.2013 14:22:43

Hlubočepy >> nonstop celoplošně? Proč, proboha? Stačí mi JEDEN dobrý důvod, přičemž odůvodnění "většina rybářů to tak chce" apod. neberu ;-)

Mně tedy přijde, že povolení plošného nonstop lovu přinese více negativ nežli pozitiv...

Anýzový dědek - Profil | Út 15.1.2013 13:48:27

Hlubočepy >> Trochu ti musím oponovat. Celoplošné zavedení nonstopky (t.j. včetně rybníků) je prostě nesmysl.
Dokážu to pochopit na přehradách nebo na určitých úsecích revírů, ale celoplošně je to nereálné.

Saddám - Profil | Út 15.1.2013 13:16:04

Hope >> Jedni moji známí dostali letos v létě za noční lov na Cassienu pokutu v řádech desetitisíců Kč. Součástí represe bylo i okamžité zabavení udic. I když podnikli dost akcí , aby získali vercajk zpět, je jejich šance vpodstatě na nule.

Saddám - Profil | Út 15.1.2013 12:56:17

messers >> Jestli tě teda slušně živí tvé IQ, to bych si netroufal hodnotit, ale tvoje EQ je na hodně nízkých hodnotách, to z tvých příspěvků úplně odkapává. Vpodstatě jsi svým vyjádřením udělal nonstopkářům službu vskutku medvědí. Seš prostě takovej typickej sobeček, kterému nezáleží na ničem víc, než na ukojení vlastního libida.
A ještě dotaz. Copak to máš za dálniční známku? Nějakou zlatou? S tou se nemusí na dálnici dodržovat pravidla?

meteor - Profil | Út 15.1.2013 12:21:31

messers >> hele, tak zkus napsat důvod(y), proč na nonstop lov "udělat" výjimku... jediný důvod, který mě napadá, je ten, který už jsem psal - "LIDI TO TAK CHTĚJÍ". Což ovšem není důvod, ale spíše jen "zbožné přání"...

K tomu "bolševikovi": sice je to 23 let od sametové revoluce, nicméně nepozoruji, že by se (řekněme) morálka lidí OBECNĚ posunula k lepšímu. Proto je IMHO třeba více zakazovat nežli povolovat - lidé na to zkrátka nejsou "zralí". Nehledě na fakt, že "svobodu" si mnozí pletou s "anarchií" nebo dokonce chováním "dělám si co chci".

Tato problematika by si zasloužila komplexnější řešení (jak o něm píšeš - více kontrol, přísné tresty atd.), nicméně - jak vidno - není k tomu vůle :-(

šmudla007 - Profil | Út 15.1.2013 12:15:59

Vyjímky pro non stop byly obvykle kamuflovány nutností odlovovat přemnožené sumce které nejde ulovit jinak než mezi půlnocí a čtvrtou hodinou ráno.
Že non stop láká rybářské dovolenkáře a kempingáře a zaváží na kapry ačkoliv je povoleno zavážení jen při lovu dravců, to je věcí rybářů a je jenom dobře že jich pak při kontrolách hodně přijde o povolenky.
Opravdu rybář který nedokáže ulovit rybu v čase k tomu určeném, takovej rybář se dostatečně vyřádí při těžbě ryb na soukromáči a nemusí se obtěžovat na svazovce. Pravidla rybolovu v ČR jsou prostě dané dobou lovu a kdo má nahozeno po půlnoci je bez povolenky ať se to dobře filtruje.
Užívání si nočních radovánek lze i bez nahozených prutů( rybařina není uživání si nočních radovánek ale sledování záběru). Kdo si chce užívat tak alou do nočních klubů kde mají NonStop legálně po celý rok.

S&F - pescador - Profil | Út 15.1.2013 11:42:13

Taktéž jsem pro zrušení Non-Stop. Ve své podstatě kam se podívám tam se pláče, že ryb ubívá a je jich čím dál tím míň. Na druhou stranu se spousta lidí domáhá lovu celosvazově ryb non-stop,pod ledem,vláčet celý rok a podobně. Ani jedna s těchto požadovaných věcí stavu ryb nepomůže ba naopak. Tak co vlastně chceme ?
Proto zrušení non-stop schvaluju a ještě bych více přitvrdil a omezil. Bohužel žijeme kde žijeme a každý soudný rybář si uvědomí jaké dokáže český rybář napáchat ve dne a co potom ještě pod rouškou tmy.Ostatně jak psal hraji .... nevedlo to v tomto směru k ničemu a jen se zvýšil počet přestupků

hraji - Profil | Út 15.1.2013 11:26:04

messers >> nevšiml jsem si, že bych byl ve svém příspěvku sprostý. A co jsem a co nejsem schopen pochopit, to nechej na mě.
A jsem přesvědčen, že mám naprosto stejné právo psát do této diskuze jako ty a kdokoliv jiný. Možná protože jsem o tom neprodloužení výjimky taky rozhodoval.

Ladineeek - Profil | Út 15.1.2013 9:28:23

Jestli se to zrušilo hlavně z důvodu, že toho zneužívali pytláci a chroničtí porušovači řádu, tak je část viny i na Vás, kteří nostop chcete a neumíte si ty zmetky, co to kazí, navzájem mezi sebou pohlídat. Chtít jen něco bez práce to prostě není reálný.

nofish - Profil | Po 14.1.2013 21:48:14

dave86 >> nelíbí se ti tu? Stěhuj se do itálie. Nebo tam jezdi alepoň na ryby. Takových blbounů (sorry) jako ty máme půl republiky... NIc není dobré, oni mají to a támhleti mají to... Super české vlastnosti jako závist a nenažranost, to je fajn...
Kur*a lidi vzpamatujte se, komu se v tomhle státě nelíbí, může chytat někde jinde, nikdo mu v tom nebrání. Dokonce nikdo nikoho nenutí chodit na ty ryby. Češi jsou prostě jenom banda nevděčných blbců, kterým nebude nikdy nic dost dobré...

hraji - Profil | Po 14.1.2013 19:39:41

dave86 >> prase nemůže dostat pokutu, protože nemá trestní zodpovědnost.

Libor 1 - Profil | Po 14.1.2013 18:46:58

je to v pořádku !! Ženy některých rybářů si na svazu stěžovaly, že jsou doma samotné a nemá je kdo ..... .
Takže za to mohou ony. Jmenovitě: Horáková, Novotná, Karásková a Nedostálová.

mike1977 - Profil | Po 14.1.2013 17:19:21

afjee >> Já s myslím také. Předloni jsem byl na sedmičce na týden. Nonstopka přes prázdniny. Jisté rekremační zařízení, a z 99 pct jen rybáři (5 m od něj voda). Byl tam maník v invalidním důchodu (44 let) - jinak čiperný až až, a ten tam masařil furt. Po pár pivech jeho historky jsou k neuvěření. Má tam na celý rok pronajatou chatku. On tam vlastně žije celý rok. Za rok mu seberou povolenku asi 5x, ale nelení a už má zmáklé že si někde koupí jako krátkodobou jinde. Žije a chytá v noci a nad ránem se několika sumci a kapry vrací ke kuchání a následnému prodeji....pak chrápe do noci, koupí lahváče a hurá znovu...to je život co? Všichni o tom ví, ale všichni zároven drží hubu. Ty papíry mu vždy sebere náhodná kontrola, páč to tam mají jinak ošéfované a informují se kiometry daleko, kdo kde je.....asi tak....

RST - Profil | Čt 17.1.2013 21:31:49

PYTLAKS >> Pokud cheš řídit auto musíš znát vyhlášku a silniční zákon - tedy platnou legislativu vztahující se k této činnosti na což tě připravují v autoškole a pokud se pak legislativa změní je jen tvůj problém jak se to dovíš neznalost zákona neomlouvá. Z rybolovem je to naprosto stejné a dokonce jsou v "té příblblé knížečce" odkazy na nejdůležitější předpisy podle kterých se rybolov řídí a to včetně čísel zákonů a vyhlášek. Nepamatuji si že by mi někdy autoškola ve které jsem dělal před lety řidičák něco podobného poskytla. Doba kdy nás někdo vodil za ručičku je dááávno pryč a je jen na každém z nás jak se k tomu postavíme. Někdo třeba tak že svoji chybu zdůvodní tím že "on mi to nikdo neřekl".

RST - Profil | St 16.1.2013 18:12:42

cejar >> Špatně to chápeš, v rámci té knížečky co ji dostáváš když si koupíš povolenku je v jedné části výňatek ze zákona a vyhlášky, a potom také BP VRP na jednotlivých revírech. Problém je že si široká ryb. veřejnost vnímá jako RŘ a nic ostatního je nezajímá, z čehož pak vznikají přestupky.............. a když takového "lovícího" napomínáš tak po mě chce abych mu to v RŘ ukázal že to tam nikde neviděl. Zářný příklad je třeba Mník, v BP má míru a dobu hájení což logicky evokuje že se může lovit a ponechat, ale přitom je hájený jiným předpisem jako chráněný druh celoročně, a pokud není pro revír vystavena výjimka pro jeho lov cíleně chytat a následně ponechat se prostě nesmí.

PYTLAKS - Profil | St 16.1.2013 8:53:08

Hlubočepy >> zdar,někteří kliknou na ano,ale napíšou že jsou proti,aby zde nebyli pranýřováni,za mě ne,jsem proti,lov od 4 do 24 celoročně,kdo bude ráno chtít,tak si vstane,kdo si bude chtít pospat nahodí později,příposlech neberu jako argument,protože sposta rybářů je tak tuhých,že kdyby si ji střílel u prde.le kanónem,tak je to nevzbudí,a o tom to je,nezodpovědnost lidí

Sven - Profil | Út 15.1.2013 21:58:50

RST >> je rybí moučka mrtvá ryba ? :-)

Mrknato - Profil | Út 15.1.2013 20:51:09

kakr >> Ta profiRS má trošičku větší pravomoc........ pravomoc pobírat peníz za to, ce neprofi dělá skoro grátis.

piskothonza - Profil | Út 15.1.2013 17:59:45

sison >> ahoj,slušnýho rybáře by ani nenapadlo si před cizím bivakem nahodit,možná vláčkaře a ten zas popojde,tam je to v pořádku...

Hlubočepy - Profil | Út 15.1.2013 15:17:50

stenli >> Zdar kolego.Povolení 24-tky nemůžete chápat jako odměnu za dobré chování.To trochu něčím zavání.Spojovat zrušení povolené doby lovu s rušením míry a hájení si bohužel nezaslouží ani bližší komentář.Petrův zdar

stenli - Profil | Út 15.1.2013 15:10:17

Pořád by ste chtěli 24-tku a co proto děláte?Mě stačí když jdu na kontrolu přes den ne tak ještě celou noc.Někteří se neumí chovat přes den né tak v noci.A řeknu to ještě jinak-člověk vám podá prst a hned berete celou ruku.Teď je to 24-tka a zanedlouho by to mohla být třeba míra,doba hájení atd.

Pettar - Profil | Út 15.1.2013 14:40:36

Pettar >>
Ty bláho... Rybyčky...

Dejte mi facana:-)

Kovis - Profil | Út 15.1.2013 13:53:50

Martin91 >> Ahoj, v tom případě, jak píšou kolegové, jezdi na soukromáky. Jinak i kaprařinu lze provozovat bez non-stop lovu, ty 4 hodiny tě snad zase tak nevytrhnou, ne? Já se taky k vodě dostanou většinou jen odpoledne nebo o víkendu a každý rok udělám kolem 100 docházek... Další varianta - přejdi z kaprařiny na jiný styl lovu, kde se dočkáš záběrů v řádu desítek minut nebo pár hodin....

syny - Profil | Út 15.1.2013 13:34:07

šmudla007 >> me se taky nelibi vybijeni stik a okounu na pstruhovkach, maji si snad proto zalozit mouchari vlastni svaz, asi to bude taky trochu o toleranci a pochopeni stylu lovu.

MrKos - Profil | Út 15.1.2013 12:38:05

messers >> jaké dostávám prachy? já nepracuju pro MRS. Na rybách jsem byl v minulém roce 190x a letos zatím jenom 5x. Flákám to.

3000.- /rok tj 8,20 Kč za denní povolenku na stovky revírů - to je významná částka? Osobně si významnou částku představuju jinak. Opět jen snůška blábolů a jediný argument žádný.

hraji - Profil | Út 15.1.2013 12:36:23

peky29 >> probuď se kolego a podívej se na zadání otázky.

Hope - Profil | Út 15.1.2013 12:33:31

syny >> Na Cassienu taká zrušili lov nonstop,kvůli porušování řádu,nepořádku,neoprávněnou rezervaci míst a další.
Odvozuji z informace od "Coteda"-Byl zrušen celodenní lov na novomlýnských nádržích.

Rybářský řád na Lac de Saint Cassien-přeloženo Googlem :-)

1 - Každý rybář musí být držitelem platného rybářského průkazu
2 - Noční rybolov na celé jezero je uzavřen od 10. června do 13. září 2013 včetně
3 - lov kapr je zakázáno zavážením od 1. ledna do 30. června včetně
4 - Odstranění lodní linkou je povoleno v okruhu 100 metrů od rybářského stanice
5 - Tyto řádky by měly být označeny na povrchu plovoucí značek umístěných na základně fotomontáže
6 - Použití kritérií navrženy plovoucí řemeslo je zakázáno
7 - Kapr chycen, musí být okamžitě vráceny do vody po každém Fotografie
8 - Zadržení pytel kaprů a jejich doprava je přísně zakázáno
9 - Každá rybáře musí ohlásit svou přítomnost v noci světelným signálem Stálého
10 - Rybář musí zůstat vedle jeho linek při rybolovu v akci
11 - rybolov stanice musí být ponechán čistý začátku rybáře
12 - Plynové sporáky a požáry jsou přísně zakázáno v průběhu celého roku
13 - Wild kempování je povoleno na jezeře po celý rok

Tady je originál:
http://www.federationpeche.fr/83/departement.php?pa​ge=746

MrKos - Profil | Út 15.1.2013 12:11:56

messers >> za krásné považuju, jak zaplatíš tisícovku za povolenku a chtěl by jsi za to chytat na stovkách revírů a to nonstop, možná i na víc klacků než dva ... cokoliv, co neodpovídá této představě, představě nenažraného českýho člověka, tak už je šikanování

pěkné a jen tak dál

hraji - Profil | Út 15.1.2013 12:03:48

meteor >> ono je to hlavně úplně zbytečné. Často pochybuji o tom, že by se aspoň malá část zde dokola omýlaných skutečností mohla zachytit ve vědomí našich rybářů.
Rozčilovat se je zbytečné. I tak je těch pochybností dost.

hraji - Profil | Út 15.1.2013 11:59:01

messers >> nikde jsem o vašem IQ nepsal, ani jsem ho nezpochybňoval, takže opravdu nechápu tuhle vaši selfexhibition. Je mi jedno, co děláte, je mi jedno kde a s kým to děláte. Jen jsem se vám snažil vysvětlit, že nešlo o zrušení lovu nonstop, ale pouze o znovuobnovení stavu daného zákonem a jeho prováděcí vyhláškou. Nepoužil jsem ani jedinou osobní invektivu. A po pravdě, nic nebojkotuji, jen jsem pro dodržování zákona.

MrKos - Profil | Út 15.1.2013 11:32:37

messers >> z mého pohledu je jen dobře, že vyjímka skončila a zvedl bych ruku pro celou řadu omezení té lůzy, která tam jezdí dělat bordel

jen jste předvedl tradiční vzorek členstva s nízkým iq, ale zato vysokými nároky na okolí a na všechno podanými snůškou blábolů

jak příznačné

KóĎA - Profil | Út 15.1.2013 11:27:52

hraji >> nemáš! Běž s tou vláčkou a feederem do prdele! Jo a děličku si můžeš přibalit :-))))

Radek Fox - Profil | Út 15.1.2013 10:41:12

coteda - >> Je to dobře, lidé si zatím takový "dar" nezaslouží. Nyní to chce srovnat se zemí všechny ty hnusoosady i hnusotábory kolem břehů nádrží a třeba se tam skoro po dvaceti letech zase rád podívám ;-)

meteor - Profil | Út 15.1.2013 9:45:57

Clif >> OT: ty jsi teda "kabrňák" :-)

No ještěže ty ryby pouštíš... tedy až na líny, samozřejmě. Hlavně se ještě oháněj týráním ryb :-) a nepřijde ti, že je spíše týráním ryb stražit lína na sumce?
Jestli chceš být "správný" "chyťapusťák", měl bys začít vláčet :-D

hraji - Profil | Út 15.1.2013 7:38:45

dave86 >> jsi schopen pochopit skutečnost, že RS (úřední osoba) nemá za zákona žádnou pravomoc udělovat výjimky z platnosti zákona? Ta RS ti prostě nemůže něco takového povolit, protože tím se dostává do jedné řady s tebou, taky porušila zákon. A i jí za to hrozí sankce.

Butchi - Profil | Po 14.1.2013 22:12:15

dave86 >>
Kde přesně v Evropě chytají?
Pouštění není nic, co by někoho povyšovalo, je to jen osobní volba.
Já taky chodím do práce, takže se potom k vodě nedostanu. I přesto jsem stále živ a zdráv a o to víc si vážím času, který můžu u vody strávit. Svaz nezajímá, v kolik kdo chodí do práce, denní doba lovu je nastavena z nějakého důvodu.

Pokud si myslíš, že je rybaření u nás pro boháče, tak se podívej, kolik lidí tady chytá ryby a jaké jsou ceny povolenek v porovnání s tebou zmíněnou Evropou.

nofish - Profil | Po 14.1.2013 22:11:33

dave86 >> Já chodím na ryby. Jestli se nějaká odnese neřeším, neslovíčkařil bych tak moc.
Proč jinde v Evropě? No tak si to dohledej, ona to zas není taková divočina. To jen slováci se hromadně zbláznili, ale to je jejich věc. Oni se zbláznili už víckrát, ve více věcech :-)))

Hele k tomu času na rybaření. Mám ti dát kontakt na kolegy co mě znají? Rybařinu miluju, žiju "v tom" od sedmi, osmi let. Dělám rukama, boháč fakt nejsem, mám houno, ale čas na ryby se najde vždycky. A to i na podzim, kdy se chytá třeba už jenom do těch šesti. Prohodím si práci, vezmu dovolenou, nebudu makat a budu se pást na louce, když na to přijde. Ale na ryby chodit budu ať se děje co se děje. Tak nekecej, že to nejde...

Fullnek - Profil | Po 14.1.2013 22:11:18

dave86 >> Musíš se přizpusobit a auta opravovat v noci a přes den jezdit na ryby,hahahaha

dave86 - Profil | Po 14.1.2013 22:04:35

nofish >> Nezávidim a ani nejsem nenažranej. Nechodim na ryby, ale jezdim rybařit, já si ryby domů neberu, jen prostě nachápu proč když jinde v evropě chytaj a u nás v evropském státu se nechytá. Přes den chodim do práce a když večer přijdu domů, tak bych šel na ryby, ale nemůžu, protože se chytá do šesti, tak na co jako teda sou povolenky když nemůžu chytat, a věřim že většina z vás taky chodí do práce. Jo kdyby se chytalo od 19:00 do 07:00, tak bych byl spokojenej, to by mi vyhovovalo, to bych se na ty ryby i dostal. Rybaření u nás je asi jen pro boháče co nemusej chodit do práce.

hraji - Profil | Po 14.1.2013 22:01:18

nofish >> kolego, nežertuj o chytání kapři, to je smrtelně vážné téma. Dobrou noc. Mi to už dneska stačilo.

u.x.a. - Profil | Po 14.1.2013 21:58:19

Butchi >> pokud možno vyfiletovala..

tonda1953 - Profil | Po 14.1.2013 21:42:13

hraji >> Toho kačera jsi určitě tahal i ty a později.Můj názor je ten,že žádný zákon nebo nařízení v našem případě nesníží stavy pytláků.Pokud si toho zákonodárci byli vědomi,tak tuto vyjímku vůbec neměli povolovat.Potom právě ti slušní rybáři nemůžou pochopit,proč to je zpátky zakázaný,když se ničeho nedopustili.

nofish - Profil | Po 14.1.2013 21:02:05

JKB >> naše zákony mají své opodstatnění, stejně jako legislativa jakéhokoli jiného státu. Kdyby bylo žádoucí lovit non-stop, určitě by tato omezení nikdo nevymýšlel. Musíš to brát tak, že je to fakt a zákony jsou na prd no, omezují.... Od toho jsou... Kašli na to, o půlnoci to vytáhni, na 3,5 hodiny se vyspi, o půl 4 uvař kafe a ve 4 nahazuješ. Stejně vydržíš tak do dvou odpoledne a pak se ti chce spát. I lékaři tvrdí, že být dlouhodobě bez dostatku spánku je pro lidský organizmus na houno.... Tak alespoň ty 3,5hod denně no, na nás zákonodárci mysleli a tak vymysleli doby lovu.

hraji - Profil | Po 14.1.2013 20:20:36

dave86 >> proboha, kde v Evropě jsi chytal ryby? Nemusíš přesně, stačí přibližně. A je to porušení zákona, tedy regulérní přestupek dle §30, odst. 1, zákona 99/2004Sb. v platném znění.

Saddám - Profil | Po 14.1.2013 20:08:19

dave86 >> Naštěstí

PYTLAKS - Profil | Po 14.1.2013 20:06:50

jsem rád,že se vyjímka neprodloužila,rybáři se nepoučili,tak proč by se jim mělo ustupovat nebo jim dokonce vycházet vstříc

dave86 - Profil | Po 14.1.2013 19:38:24

Kdyby u nás prasatům a pytlákům dávali takový pokuty jako v Itálii,Španělsku,nebo ve Francii, tak se nemusí nic rušit a vy nemusíte nic řešit.

lada78 - Profil | Po 14.1.2013 18:48:25

dave86 >> to se máš čím chlubit

Aleš10 - Profil | Po 14.1.2013 18:36:48

dobře že to zakázli ono to stejně moc věcí neřeší bordel a odpadky tam budou dál, dál se bude i zavážet, odvážet se ryby a na drzo chytat non stop holt pokud nebude víc chodit nestraná RS která nebude podporovat kamoše tak se to nezmění je to hodně smutný když si vzpomenu jak to tam vypadalo před lety když jsem tam začal chodit a teď

afjee - Profil | Po 14.1.2013 17:03:16

Já myslím, že to je správný krok.

Sven - Profil | Po 14.1.2013 16:46:03

coteda - >>nejspíš to zrušili právě pro to " a nejen to"
Ale proč bys jezdil domů ? Prostě to jen v 24:00 vytáhneš a ve 4:00 znovu nahodíš.
A mezi tím se můžeš nerušeně věnovat "a nejen to" :-)