Váš názor na adaptovaného pstruha duhového

Zahájení je za dveřmi moje otázka zní jakou váhu má pro vás chycení loňského popíchaného a vychytralého pstruha duhového ? Má pro vás stejnou váhu jako čerstvě nasazený a hloupý granulovaný stříbrně lesklý duhák s nedorostlýma žaberními oblouky a zakrnělímy ploutvemi. Já osobně pouštím potočáka , tak loňského adaptovaného duháka ,ale na zahájení si ty tři stříbrnáci vezmu. ( jinak pro rypáci za rok zmasím cca15 ks duháka ). Těším se na vaše názory.
Autor diskuse: petrhod - Profil , 1.4.2012 muškaření - ostatní
9 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NMates PB - Profil | Ne 1.4.2012 19:09:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Duhák mě neuráží, mám ho rád, je tu pro to abych ho snědl. No mercy.

NButchi - Profil | Po 2.4.2012 18:03:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Duhák, bojovná a silná ryba, ze které se dělá vodní slepice a ten nejhorší póvl.
Násaďáků s okousanými ploutvemi a vyblutými barvami je mi v podstatě líto, na mém jídelním stole nemají vzhledem ke kvalitě masa místo.
Myslím si, že v jeho domovině nemá nikdo potřebu ho snižovat. Jako obvykle za to může člověk.

Pro mě je to velice vděčná ryba, které si vážím, a to z následujících důvodů:
1. Zachrání potočáky, protože si místo nich lidi vezmou duháka
2. Vyblbnu se na něm i já, pokud chci maso, a nemusím mít žádné výčitky
3. Když v té vodě vydrží aspoň rok, je to téměř plnohodnotná ryba, co se stavby těla a bojovnosti týče.
4. Vysoký challenge faktor - oházený duhák je sviňa vychcaná, která se nechá hodně dlouho ukecávat.

Nikdy to pro mě nebude náhrada potočáka a lipana. Ale podle mě je na zpestření rybí obsádky velice vhodný.

Nkakr - Profil | Po 2.4.2012 12:56:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Duhák, stejně jako kapr je rybou konzumní, ke konzumaci určený. Není problém jej "vyrobit" a nasadit v jakémkoli množství a velikosti.
Ještě schází zahájit petiční akce za Pd50 podobně jako K70.......

Faktem je, že nezkonzumovaný duhák se velmi rychle adaptuje na podmínky v dané vodě (hlad je sfiňa) a ojedinilé úlovky velkých duháků jsou pěkným zážitkem.

NŘízek 29,76 - Profil | Čt 5.4.2012 9:36:28

je to stejně zajímavý, při sypání do vody je to žrádlo pro prasata, za měsíc už vyhledávaný soupeř a návštěvník kuchyně.
to sou ty paradoxy moderní doby.

NVýr - Profil | Ne 1.4.2012 0:18:54

toš jakú váhu.....podľa mňa má loňský popíchaný a vychytralý pstruh duhový dohromady tak 1,5kg

NZN - Profil | Čt 19.4.2012 2:18:17

Mrknato >>
s Bártou se pleteš, proti bolševikovi je břídil. Bolševik je nejlepší privatizant, nikoho se na nic neptá a bere si co chce. A aby lidi drželi hubu, tak jim prostě něco dá. Chléb a hry, v našem případě rybaření pro všechny za pár šupů a na jednu plošnou povolenku. A pak se s tím celé, myšlenkově zdeformované generace vyrovnávají. Po prožité euforii nějak nemůžou pochopit, že rybaření je koníček jako každý jiný, že stojí peníze, ne pár drobných.
Takže to přehazovat na nějakého pohrobka Bártu je demagogie. Na učitele ničitele je potřeba ukázat prstem. A pokud se nechce ukázat prstem tam, kde se má, pak se samozřejmě hodí pepík. A odskáče to MRK, napříč všema diskuzema.

Nseko - Profil | Út 10.4.2012 3:53:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Premna potocak alebo duhak ma rovnaku vahu.Su to ryby ktore si vazim.A z duhaka blbeho granulaca spravily rybary a este ho aj zdegenerovaly.Pritom to je krasna bojovna ryba.

NSalmo1 - Profil | Po 9.4.2012 20:44:38

Mrknato >> Prospěšný rybář určitě nejsi, protože si nekupuješ dupačky, bolelís a samoseky.Pochopitelně pak nic nechytíš a není žádná redistribuce, dalo by se říci, že jsi až neprospěšný:-)

NVýr - Profil | Čt 5.4.2012 13:17:38

sliver - samolibý vůl >> lepšie ?

Nie je moja ...ale mám ju rád :-)

NVýr - Profil | Čt 5.4.2012 12:20:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

...nie je dúhák....ako Dúhák

NVýr - Profil | Čt 5.4.2012 11:36:17

...čo by ste si vybrali Vy ?

Nmedvěd - Profil | Čt 5.4.2012 11:15:32

škoda že nikoho nenapdne,že kdybychom se chovali k duhákovi jako k rybě,bude jich potřeba nasazovat méně,bude u vody větší klid,budeme chytat větší ryby a tak.Je to smutný.Nechápu jak někoho uspokojí 30 ryb vel 25 cm v jedný tůni

NBaron 007 MC - Profil | Čt 5.4.2012 10:20:06

Chycenej vysazenej duhak ma byt sezran, a je jedno zda je lonskej, nebo vcerejsi. Samozrejme pocitame s legalni velikosti atd.
Chytis li pocet vysazenych duhaku rovny poctu denniho limitu ponechanych ryb, tak bys mel mit pocet mrtvych duhaku rovny poctu denniho limitu ponechanych ryb, a mel by si jit od vody.
Muzes se pak kochat prirodou, pohleden na ostani rybare, ci jinak travit cas.
A kdyz na to nemas ta se na to cele vybodni.
A pokud s tim co jsem napsal nahore mas nejakej problem, tak se zastav, a popremysli jestli problem nevezi nekde jinde, pripadne neli primo v tobe. NEZ se zacnes stavet na zadni.

Timto nemirim na nikoho konkretniho, ale jaksi obecne.

NVýr - Profil | St 4.4.2012 9:34:04

...Starý dúhák je na udici väčší bojovník ako potočák a na tanieri je pochúťka....pri rozumnom spôsobe nasádzania vo väčšíchh riekach potočákovi neprekáža........čerstvý dúhák je úbožiak, ktorého mäso smrdí ako mäsokostná múčka na ktorej ho vykŕmili....je to potrava pre prasatá a rybári sa správajú ako debili....namiesto toho aby si ho nechali zadarmo v rieke dorásť na veľkú rybu, berú tento hnoj....len aby ich niekto nepredbehol.

NDave ZR-7 - Profil | Út 3.4.2012 20:06:04

Hodně reakcí už tu je..jen moje postřehy od vody. Je strašně smutný , když chovné potoky po dvou letech prázdnější a prázdnější. Vydry ,volavky a další rybožravý predátoři jsou nesmyslně chráněni a jejich "bojovníci z řad ochranářů" jsou na pozicích ,které rozhodují o regulaci jejich lovu tak je realita jaká je a bohužel zatím to líp nevypadá. Taky ohledně lovu na pstr.revírech, nevím proč by se nemohly zakázat používat trojháčky a dvojháčky, vždyť dnešní nástrahy jsou tak účinné a jednoháček a jeho šetrnost k rybě je známá věc. V nasazování duháků a sivenů vidím jen krátkodobý efekt a zpestření pro rybáře, jinak pokud se udrží tak jsou opartní až se kolikrát divím. A na tom , že si někdo nechá vysazeného duháka nebo sivena neschledávám nic špatného...,ale všeho s mírou jo a taky je důležitý něco pro ty naše potočáky a lipany udělat.

NŘízek 29,76 - Profil | Po 2.4.2012 21:00:41

jojo, duhák cíleně vyjíždí do proudný vody a vyrejvá zahrabaný jikry potočáka nebo lipana, je to jeho přirozenost!

a tomuhle fakt věříte?:-))

NTOKR - Profil | Po 2.4.2012 12:36:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nějakého nasazeného duháka od nás z rybníka si i vezmu, ale na řece či na potoce, je pro mě automatické ho pouštět, ano možná si někdo řekne proč to ten člověk dělá ?! ale pak tu napíše, že si váží duháka, který je již vzrostlý, vybarvený, bojovný a krásný. Je tu jedna jedna věc, na kterou zapomíná, pokud toho duháka sežere již jako čerstvě nasazeného, nikdy mu nevyroste... to je snad dané i když dotyčný má jen základní školu...( a kecy typu, když ho nesním já tak ho sní jinej, snad do tohoto století nepatří)

Nchrostik3 - Profil | Ne 1.4.2012 10:12:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tomudle se nic nevyrovná.Chytit,zdolat a PUSTIT velkého potočáka chce dobrou mysl a zdraví rozum.K tomu dospěje jen málo jedinců.Je to jen pro dobrý pocit a nic víc.
47 z MP Ohře.

Nsliver - samolibý vůl - Profil | Čt 19.4.2012 21:43:04

Mrknato >> vidím, že pstruzi jsou pro tebe velmi tenký led. Potok, ve kterém vyroste potočák za dva roky do 10 cm, asi těžko může být označen jako chovný.

Nsliver - samolibý vůl - Profil | Čt 19.4.2012 17:45:40

panebože, kam jste se to zase dostali ?

Mrknato - co furt máš s dvouletýma rybama ? U nás odjakživa sadíme dvouletého potočáka i lipoša. Chovné potoky jsou rozdělené a každý rok se loví jen polovina z nich. Myslím, že to je běžná praxe i jinde. Jednoletého lipana asi začali nutit soukromníci z příkopků, o které se tímpádem v zimě nemuseli starat a blbci jim na to skočili.

NJarda Š. - Profil | Čt 19.4.2012 14:48:15

Mrknato >> Kde tam vidíš díru s Orlíkem?

Nšumava - Profil | Čt 19.4.2012 14:44:13

ondra.soucek >> ono než sbírat mýty, bylo by možná dobré si o biologii těch pár druhů ryb něco přečíst
a nemusí to být nutně vědecké pojednání.Jinak to křížení ani v laboratorních či řízených podmínkách není tak jednoznačné, nejsou si tak blízce příbuzní, jak by se mohlo zdát.

Njehla - Profil | Čt 19.4.2012 13:58:51

ondra.soucek >> PO se může vzácně mixnout se sivenem, neplodná je výsledná, tzv. "tygrovaná ryba", s duhákem to nehrozí, i s PO je to spíš rarita...

NJarda Š. - Profil | Čt 19.4.2012 0:11:47

Tukan >> Existovat by mohly (mimo "soukromáků" dnešního typu, což by ale bylo možné efektivně provozovat jen na malé menšině revírů) též klasické kvalitní klubové revíry, které by členové dotovali drahými povolenkami, ale těch by také bylo jen pár, protože zas tolik rybářů, co na to mají vůli i peníze, se nenajde.

NSalmo1 - Profil | Ne 15.4.2012 13:40:02

Mrknato >> Jistěže, ale snad počty kreditů a počty v zarybnění nějaký vztah mají.Peněz málo není, nemá jich málo ani US ani MO, ale jak jsem psal níže pstruhy a lipany duhákem nenahradíš.Jediné co se ti povede je utlumit na čas hlad a otázky.To je přesně to co já nechci.Já bych byl pro kdyby RO vzhledem k poklesu abundance Po a Li zakázal rybolov.Premiér v Nl řeší pomazánkové máslo protože lidi řvou.My potřebujeme řešit stav povrchových vod protože jsou zmrvené a zmrtvené.PD je dobrá a vděčná ryba, ale nesmí se používat jako špunt protože on za stav našich vod nemůže.

Nsliver - samolibý vůl - Profil | Ne 15.4.2012 10:26:00

Mrknato >> já to vidím trochu jinak. V přírodě , popř. krajině se kromě katastrof nic neděje ze dne na den. Pozvolným změnám nikdo nechce přikládat význam, dokud nevyústí v nějakou pohromu. Až pak se věci řeší a to všechno jenom prodlužuje. Ale nemyslím si, že bychom měli v podstatě zatím krátkodobou záležitost s potočákem a lipanem , kdy ještě nikdo pořádně neví o co jde, řešit radikální výměnou za duháka jen pro blaho rybářů.

NZN - Profil | So 14.4.2012 9:33:23

jehla >>
ale né, je to jen virtuální prostor a web je mocná čarodějka:-))
Tak mě napadá, kdyby se všechny války, rvačky, facky a kopance odehrávaly jen ve virtuálním prostoru, to by byl ten svět hned jiný.

NZN - Profil | So 14.4.2012 9:24:17

Pantera >>
žádná diskriminace to není.
Muškaře diskriminují jiné věci. Např. vandráci, MRK a MRKnato:-)

Nsliver - samolibý vůl - Profil | So 14.4.2012 9:12:44

jak tak čtu Panteru, tak ať mi někdo vysvětlí rozdíl mezi moderním muškařem a moderním kaprařem.

Nsliver - samolibý vůl - Profil | Čt 12.4.2012 22:17:45

welbin >> jen bych chtěl podotknout, že před 12 lety už pár lidí tušilo, že je to marné. Protože už před 20 lety si všimli, že něco není v pořádku. Ale každý se tomu smál.
Jedna moucha, to je základ. A žádné připlácení povolenek. Limit a dost. A vysazování podměrečných ryb = žádné nájezdy. Když se zhoršujou podmínky - kormoši, sucho, beton -, musíme se uskrovnit, jinak to nejde a nezachytáme si.

NDomino222 - Profil | Čt 12.4.2012 17:00:02

petrhod - >> Môj názor je taký, že keby nenasádzali tích adaptovaných duhákov, tak nemáš čo chytať pomaly :-)

NMrknato - Profil | Čt 12.4.2012 16:57:38

welbin >> Dnes platí zákon 99/2004 a jeho prováděcí vyhláška. Vyjímky na základě jinakostí může vydat RO. BP by dnes neměly suplovat zákon a vyhlášku.
Problém není v počtech ryb, jako zákonného úlovku, ale v jiných věcech. Je mi podivné, proč muškaři (ti echt) neřeší jádro problémů, ale snaží se vyzvedávat atributy rybařiny, které mají zcela jiný základ a důvod, viz např. Jč.ÚS.

Já bych omezení úlovků a zpoplatnění nadlimitu také přivítal, ale pouze za předpokladu, že všechny peníze od rybářů půjdou revírům, tedy tomu, kdo hospodaří a zarybňuje a to MO nejsou. Navíc, když se podíváte, kolik rybářů uloví nad 20 PO a Li, pak nadlimit by se vztahoval tak max. na 1-2% rybářů. Mně to připomíná takové ztezky babiček, proč má poslanec 70 tis. a kolik by se ušetřilo, kdyby měli průměrnou mzdu.... Babičkám se to vysvětluje těžko, ale muškaři jsou velmi inteligentní sorta....

NMrknato - Profil | St 11.4.2012 8:28:08

Pike >> Žít chce každý tvor. Na polích už také nepěstujeme původní dvouzrnné trávo-obilí, ale stachnovskou pšenici, už i v africe ji chtějí a nechtějí jíst výživné kořínky. Jestli je něco špatně, tak to, je kvalita vody a stav toků. O tom se mlčí. No a pokud je zde vyrobena ryba (barvu lze na výrobní lince zadat), která ty toky osídlí, dorůstá, tak sem s ní!

Njehla - Profil | St 11.4.2012 8:20:57

Mates PB >> rozmnožovat se tu nebude...ale před vymlácením je nechat aspoň rozhejbat a rozkoukat, to by jako Páni tvorstva docela mohli...i to vraždění by bylo pak tak nějak napínavější...ale zase by třeba nešli na hod, tož radši nic...:-(((

NPike - Profil | Út 10.4.2012 8:03:31

seko >> Tak jako v tom USA je duhák trochu něco jiného než v ČR či SR, to zas ne že ne :-)
A takovým steelheadem by asi pohrdnul málokdo.

NMrknato - Profil | Po 9.4.2012 22:59:46

Salmo1 >> Tak a teď jsi mě zmačkal a zahodil..... Být neprospěšný celku, tak to budu jen těžko rozcházet. Jsem až po uši plný kyseliny mléčné, ještě že mám zbytek kliniku...)

NZN - Profil | Čt 5.4.2012 19:48:34

PYTLAKS >>
zdražil bych povolenku tak na pět litrů. To by pak nechytal kdejaký vandrák, nevyplatilo by se mu to.

Nmimikry - Profil | Čt 5.4.2012 11:37:21

Výr >> no vidíš jak se mu to hezky uzdravilo

NVýr - Profil | Čt 5.4.2012 11:34:45

...rybári si môžu vybrať

NRoyale with Cheese 31,95 - Profil | Čt 5.4.2012 10:51:03

ZN >> to je dobře, protože tam aspoň neoplendoval, nepřekážel a nepíchal Po. Duhák tak zabil dvě mouchy jednou ranou. Budiž mu země lehká.
Pouštět duháka je jako házet do řeky obloženou bagetu koupenou na benzínce.

NRoyale with Cheese 31,95 - Profil | Čt 5.4.2012 10:30:11

Baron 007 MC >> duhák a siven v čechách zabít a sežrat.

NŘízek 29,76 - Profil | Čt 5.4.2012 9:40:27

jehla >> ono jde o to, proč o nějaký rybě říkat, že je to žrádlo pro prasata, ta ryba za to nemůže....

NVýr - Profil | Čt 5.4.2012 8:34:13

....na to aby niekto poznal rozdiel od nasadenej "ryby" nemusí mať v hlave naozaj nič. :-)

NVýr - Profil | Čt 5.4.2012 8:31:01

...a týmto sa líši od čerstvo nasadeného :-)

NVýr - Profil | Čt 5.4.2012 8:27:42

Takto nejak podľa mňa vyzerá pán dúhák.

Nmimikry - Profil | St 4.4.2012 9:45:53

Mates PB >> mě smrděj všechny ryby stejně hnusně

NMates PB - Profil | St 4.4.2012 9:43:35

LudaT >> Mě se líbí jak všichní ví, jak jsou granuláči hnusný, ale kolikrát kdyby věděli co žerou, tak by ještě rádi po tom granuláčovi šáhli.

Njehla - Profil | St 4.4.2012 9:23:58

tady už vzniknul trochu bordel mezi "adaptací" a "adopcí", jak na to koukám...:-)))

NJarda Š. - Profil | Po 2.4.2012 23:44:13

Antares >> Když hospodář uvažuje ekonomicky, tak vysadí duháka (a když to jde, tak i kapra), protože to má finanční návratnost. Na pstruhových revírech by se měl změnit statut CS rybolovu. Neochota ostatních ÚS ke změně už vyhnala z CS rybolovu Jihočechy a spíš se divím, že se nikdo další nepřidal.

NSalmo1 - Profil | Po 2.4.2012 22:58:21

Mrknato >> To přec není o nějakém ohrnování nosu.Vezmi si takové Polsko, kde se chová PD násobně více než u nás a dobré tři sezony už se do volných vod nesmí vysazovat.Vysazují ho pouze tam, kam byl prvotně určen k vysazování jako doplněk.Není to o žádných pepících a privazitantech.Varianta kterou prosazuješ jde právě že privatizantům k dobru, levná násada pochybného původu, levný Pd a jde se na to.Tedy stačí sto litrů a revír je můj.

NPYTLAKS - Profil | Po 2.4.2012 21:51:16

pstruh jezerní,kvalita je špatná,na maře

NMrknato - Profil | Po 2.4.2012 19:26:29

Bosanac >> Já tě taky, a proto mně vaděj tvý plky. Moc dobře vím, že když se dá do kupy skupina podvratně smýšlících jedinců, musí se rozprášit. Tak to učli soudruzi z NKVD.....

NBosanac - Profil | Po 2.4.2012 18:45:06

Butchi >> Duhak je idealni na MP vody , na prevazne casti P vodach vice skodi .

NMrknato - Profil | Ne 1.4.2012 10:13:33

chrostik3 >> Se zdravím rozumem toho rozumu ale nebude moc...))))))

Nkakr - Profil | Ne 1.4.2012 10:01:56

Mrknato >>
Je neděle a aprila, nebylo by tam Pavle něco o koulís, K70 a samoseku
Když máme potočíky a duhýsky vyřešené:-))

NZN - Profil | Ne 1.4.2012 9:46:36

Bosanac >>
pstruh obyčejný. Prostě, duhák to není, duhák je duhák :-)

NMrknato - Profil | Ne 1.4.2012 0:20:42

petrhod - >> Tak to já potočáky, duháky, lipany a jelce pouštím. Jsem totiž CaR.... Beru ale škeble, raky, šneky, žížaly a pijavice..... Za rok jich zmasím asi 50kg