Zákonem dané informace rybářům....

Zdravím všechny, spíše uvědomělé, kteří by mi mohli odpovědět na následující dotaz :

Člen jakékoli MO, má právo vědět informace ohledně :
1/ hospodaření MO
2/ vysazovaní
3/ výsledků sumářů např. za předešlý rok na MO spravovaných revírech (vydává navíc vlastní povolenky)
???

Pokud tomu tak není, a příslušná MO má nespočet výmluv na nesdělení těchto informací řádnému členu MO, jak dále postupovat ?

Děkuji za případné reakce

hraji - Profil | Čt 5.1.2012 7:41:03

Mike1977 >> kolego, k tvým připomínkám asi jenom tolik. Co si neuděláte a neprosadíte, to nebudete mít. Nechtěj po mně abych ti tu psal, co máte dělat.
Pokud jsi to nepochopil z toho, co jsem ti napsal, je to marný.
Jak je vidět z některých tvých dotazů, tvým, a bohužel nejen tvým, největším problémem je neznalost základních dokumentů a principů, na kterém funguje organizace, které dáš každoročně na její fungovaní nějaký ten tisíc korun. Není to paradox? Začni u toho a zjisti si, jak vlastně ten svaz funguje, pak pochopíš, jak můžeš něco zm,ěnit.

rover - Profil | Pá 6.1.2012 23:32:40

Mrknato >> Já nechci Pavle podezřívat RS a DK, že "nectí" lajnu, i když pochybovat občas můžu, ...to co stalo u vás je celkem tristní záležitost. Popravdě, že nerosvítím zrovna to správné světlo ze mě pytláka určitě nedělá, na druhou stranu, musím vědět, do jakého rizika jdu, ...osobně bych si to světlo zajistil :-)

markos - Profil | Pá 6.1.2012 23:06:47

Sven >> tak tragikomedie to je,ale to nemusis psat staci,ze to vis ty

Mrknato - Profil | Pá 6.1.2012 22:57:50

markos >> Tak to už je úder pod pás. Ne výboru, MO, uživateli, ale i všem rybářům. To s dozorčí územní komisí už nemá nic společného.

fotojakes - Profil | Pá 6.1.2012 12:33:35

ala >> Ano, ale na ten kurz je ČRS pošle.

Ten kurz má týden a po jeho absolvování jsi podle zákona o rybářství na stejné úrovni jako absolvent rybářské školy po čtyřech, či pěti letech denního studia a s praxi v provozu.

Pak se nemůžeme divit co takový hospodář provádí.

natas - Profil | Pá 6.1.2012 8:11:29

Hlavně pro generalisima- všeználka. Oháníš se tu neprůstřelností a jednoznačností zákonů a nařízení,tak jako"ne-viníci "v této zemi. Vše je vlastně v pořádku, ale realitou je korupce téměř nejhorší na světě. Takže to asi není tak ideální. Odtrhni se od dogmat zeleného stolu.Že je hampejs v MO a konkretně v zarybňovákách je jisté a nepiš, že kdyby byl, tak se na to přijde. To je to vaše neustálé bublání z mrákot.Píšeš taky, že nikde není psáno co má výbor MO zveřejnit a vzápětí, že je nutno, aby se členové ptali třeba na finance.Tomu se říká populismus.S tebou diskuze o ničem, protože to s reálnou rybařinou nemá mnohdy co společné.

hraji - Profil | Pá 6.1.2012 7:31:49

Mrknato >> Pavle, já jen doufám, že si plně uvědomuješ, že do té kategorie svazoblábolitelů zcela a stoprocentně patříš ty, protože to co tu občas produkuješ, to jsou svazobláboly nejhrubšího zrna. Pokud někdo z nováčků sleduje tvoje příspěvky, musí se domnívat, že celý svaz stojí na redistribuci múček a ty jsi nejgenerálnější ze všech generálních tajemníků svazu.

hraji - Profil | Čt 5.1.2012 20:19:04

Mrknato >> no jo, vy jste si nechali Stanovy ještě z dob Národní fronty, to je s váma pak těžké. S takovou ten progresivní svaz nevybudujete.
Podívej se, jestli jste si nenechali v úvodní preambuli vedoucí úlohu strany.
Ale možná že v ČRS není hospodář hospodář, ale jenom hospodář, který musí toho pravého hospodáře poslouchat a nosit mu aktovku.

minnow67 - Profil | Čt 5.1.2012 7:59:56

Mike1977 >> Přestaň se hloupě ptát, vezmi stanovy s jednacím řádem a pečlivě prostuduj. Najdeš tam odpovědi na většinu tvých otázek. Pokud by si v těchto dokumentech něčemu nerozuměl, pak se sem vrať.
Uvedené předpisy najdeš:
Stanovy: http://www.mrsbrno.cz/index.php?option=com_content&​view=article&id=3&Itemid=13
Jednací řád: http://www.mrsbrno.cz/index.php?option=com_content&​view=article&id=4&Itemid=13

hraji - Profil | St 4.1.2012 22:37:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mike1977 >> no zcela po pravdě. Každá MO má Kontrolní a revizní komisi (v MRS, jak je to v ČSR netuším). Ta je nezávislá na výboru a ta by měla, tedy má to přímo v náplni práce, kontrolovat hospodaření výboru potažmo MO. Z toho také skládá účty na výroční schůzi.
Jediná cesta pro členy je ptát se, ptát se a trvat na odpovědích.
Druhá věc je, zda člen bez ekonomického vzdělání je schopen pochopit informace, které přednese na VČS ekonom MO, byť jsou podrobné a vyčerpávající, jsou to pro nezasvěceného člověka naprosto neznámé pojmy a souvislosti.
S tím vysazováním na revíry, to je věcí kontroly orgánu státní správy na úseku rybářství. Na každoročních prověrkách hospodaření ba se na něco takového mělo příjít. A konečně, nad vysazováním má dohled již výše zmíněná Kontrolní a revizní komise. Pokud se někam nevysazovalo tři roky, je zřejmé, že celý systém vůbec nefunguje.