Bivak JRC Quad Continental XL

Výhody a nevýhody tohoto bivaku,šlyšel jsem že garážové typy bivaku je problém postavit na nerovném terénu,tak mě zajímá co je na tom pravda,dík za odpovědi.
Autor diskuse: Erva - Profil , 1.5.2011 kaprařina - náčiní, doplňky

Plotičkář - Profil | Ne 1.1.2012 14:54:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dan.J >> To neřeš a postav ho na společné chodbě jako mi včera. V pozadí výtahové dveře patro č.10 :-) Není to sice JRC ale Leon Hoogendijk

Benny - Profil | Ne 22.5.2011 21:36:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Erva - >> ja som mal QUADA 2 MAN, potom som pochopil, ze pre dvoch je malo a tak som kupil QUAD 2 MAN DOME, tam 2 lehatka pekne v rovine a miesto na veci sa tiez naslo. Momentalne som ho predal a idem kupit XL. Obidva bivaky co som mal bola velka spokojnost. Zazili sme burku aj vietor a v pohode. To, ze XL a ine vysoke bivaky maju namahane spoje a zacnu neskor troska zatekat sa mi zda absurdna nakolko aspon JRC ma svy podlepene a tak aj keby sa trocha rozisli tak nema kadial pretekat.
Mal som dilemu, ci MAXI, alebo XL no vypada to viac ku XL nakolko aj pre tento bivak uz bude asi problem najst miesto na postavenie a ten maxi uz bude asi uplny problem, ale to je len moja domienka nakolko uz pri mojom DOME je to obcas problem.
Ja som nakloneny pre ten XL a pri Tvojich potrebach myslim, ze Ta tiez zo synom nesklame.
Len asi velkost zlozeneho bivaku bude sokujuca, lebo videl som tasku s maxikom a tost ma to soklo.
Drzim palce pri vybere

Dan.J - Profil | Ne 27.5.2012 19:32:31

Erva >> Ahoj,řeknu ti to asi takhle.Pokud používám druhý plášť tak to ze dvou důvodů,za prvé-pokud pršelo a zrovna mám v plánu bivak zabalit a nemám čas na to aby uschnul, tak je určitě lepší, že bivak je suchý a mokrý je jen druhý plášť.Doma ho v paneláku v sušárně hodím přes šňůru a za par hodin je ůplně suchý,což s bivakem takových rozmněrů není možné.Teda pokud nemám zahradu.No a za druhé co se týká problému rošení,pokud budu chtít zamezit rošení tak dám jak druhý plášť tak i podlahu (pokud to není na dané vodě zakázané),protože nemá smysl dávat jen druhý plášť a doufat že se mi rosit nebude.Možná se to někdy nezdá ale od zemně jde hodně vlhkosti..Jestliže je to za teplého počasí tak nechávám otevřená síťovaná okna (ventilace).Byl jsem letos na Štítě a v noci bylo -5 a děsnej fujavec,podlahu jsem nedával a navíc si na noc ještě přitopil.Orošené stěny trochu byly, ale že by nakondenzovaná voda stékala po stěnách nebo dokonce kapala ze stropu,tak to určitě ne.Jinak jak jsem mluvil o Štítě,dokonale jsem tam prověřil stabilitu tohoto bivaku.Kamarádům to vedle rozlámalo bivak a to jen proto, že nemněli garážovku ale jen takovej ten s laminátovýma tyčkama.Alespoň chápu proč se tam tomu říká sahara:-))) Snad jsem ti alespoń trochu pomohl a já sám ze své zkušenosti vím že bych jiný bivak určitě nechtěl.

Dan.J - Profil | Po 2.4.2012 15:48:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Erva >> Zdar parde,tak sem ho o víkendu konečně postvavil a první dojem?Super,super,super,přišel totální fujavec a to i se sněhem.Vedle mně to kolegům rozlámalo bivak a ten JRC XL to ustál na 100%.

Dan.J - Profil | Po 2.1.2012 22:45:00

Benny >> Dělají nám nová okna a zateplení paneláku,máme lešení:-)))

Benny - Profil | Po 2.1.2012 15:58:05

Dan.J >> no len este musis ratat s priestorom aby si to mohol rozkladat a pobehovat okolo bivaku

Dan.J - Profil | Ne 1.1.2012 14:59:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Erva >> No měřil sem to a pokud půjde komplet sedačka a stůl pryč tak se tam vleze,jen mi asi bude vadit lustr:-)))

Dan.J - Profil | Ne 1.1.2012 14:57:57

Plotičkář >> Jo Ivča mně informovala a super bivak,jinak já ho na chodbě určitě nedám.Takovou chodu (hangár pro letadlo) tu teda nemáme:-)))

Dan.J - Profil | Ne 1.1.2012 14:48:30

Erva >> Bohužel zahradu nemám a dělat to před panelákem,tak to raději počkám jak půjde vánoční stromek ven a pak v tom obejváku:-)))

oskus - Profil | Po 27.6.2011 19:19:44

tři lidi v bivi, tak to bych nedal ,jak to začne řezat tak si ráno zasypaný pilinama :-)

Mio85 - Profil | Ne 8.5.2011 22:36:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

JRC bivak Quad Continental XL Rozměry:. Díky své výšce 185cm se vněm pohodlně postavíte a lze použít až pro tři lehátka. 280x320x185cm

Dan.J - Profil | Ne 1.5.2011 20:37:18

Erva >> No a podle nich je horší co se týče kvality materialu a zpracování?Oni s tímto modelem mají osobní zkušenosti?

Igo. - Profil | Ne 1.5.2011 15:05:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Erva >> Nechci shazovat zdenekaa ale to co ti doporučuje rozhodně ale rozhodně nekupuj. Tvar tohoto bivaku je na nic. Vzadu se zužuje do špičky a tím pádem je opravdu problém nacpat do něj dvě lehátka. Mám ho třetím rokem a pro jednoho je luxusní - myslím prostor. Zda jedno či dvojplášť je na delší diskusi. Mě osobně druhý plášť nevyhovuje v okamžiku balení. Jak je zevnitř orosený není šance ho v rozumném časovém horizontu u vody vysušit. Musím ho doma znovu postavit a usušit. dnes jsou již tak dobré materialy, že v jednoplášti ti nebude "kapat" na hlavu. Ale to je rozhodnutí na každém. Co bych v dnešní době u bivaku rozhodně vyžadoval jsou zadní okna která ti pomohou větrat a tím i snížit orosení. Ha vzbudilo se mi dítě zbytek později