Jaký je největší kapr chycený občanem ČR?

dost často poslouchám pohádky, kde a jak težkého kapra chytil ten, či onen...dokonce, že kapr chycený nějakým čechem na Pusianu je snad italský rekord..atd..

tak, kde, kým a jak je velký největší kapr chycený občanem ČR v zahraničí?
Autor diskuse: mi-ku - Profil , 1.10.2010 kaprařina - ostatní

J.Dufek - Profil | So 24.9.2011 8:43:25

Jeden z adeptů. Lovec- Radek Zbránek, váha 32,80kg.

P.S.: U tohoto kapra o váze myslím nikdo pochybovat nebude:-).

FSnevajs - Profil | Ne 25.9.2011 9:12:39

Mam samozrejme Korda vahu a nemam pocit,ze by vazila nejak vyrazne zle,i kdyz nekontroluji za kazdeho pocasi odchylku,ale dle me bude zanedbatelna !
Pridavacska otazka vznikla dle me proto,ze nekdo udava rozdil i 10kg a takove zkresleni nemam snad zadna vaha,je to vylozene zamer rybare.
Vazeni ,nevazeni ryb u Lukase je dle me stejnen blabol jako,ze nepouziva echolot :)))

Na vazeni ryb nevidim nic zleho,mozna spise naopak , u casteji lovenych ryb to vypovida v jake jsou kondici a podobne .....

To ze nekdo zamerne zkresluje,bych nepricital odchylkam na vaze !

Portos - Profil | Pá 12.11.2010 21:00:46

mi-ku >>

fotojakes - Profil | So 24.9.2011 21:34:55

tak jsem si přečetl pár posledních příspěvků, především ohledně nevážení ryb a docela mě dostalo, že nikomu nedochází jaký to má význam. Nedávno tu běžela otázka na téma "přidavači" a pochopil někdo z vás to, že právě kladení toho důrazu na váhu úlovků je tou nejzásadnější přičinou toho proč tolik lidí zkresluje údaje? A jaký má ten důraz na váhu "blahodárný" účinek na začínající rybáře snad ani nemusím rozebírat, vždyť to je znát v nejedné diskusi...


I když to může být z Lukášovo strany způsob odlišení se od ostatních v rámci vylepšení vlastního obrazu, tak podle mě na tom není nic špatného a naopak to může dát lepší směr těm, kteří se dnes ženou za váhou a to podstatné přehlížejí.


Co vaše váhy?
V podstatě všichni rybáří váží na vahách, které ani nemohou dostat potvrzení o správnosti měření, protože jsou určeny jen k orientačnímu vážení a mnoho z nás tak uvadí zkreslené informace i když nevědomky. Jejich přesnost se značně liší za různých teplot a vlhkosti, což údaje ještě více zkresluje. Nejlevnější váha, která by byla použitelná u vody a přesná (cejchovatelná) je přezmen, který stojí několik tisíc, váží několik kilo a je dost neskladný, tak kolik z vás ho používá...

Michal Kučera - Profil | St 3.11.2010 21:22:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přeju všem, co chytili kapry 30+, přesto si neodpustím úvahu, zda je to opravdu meta, po které většina kaprařů touží. Osobně mám také vždy radost, když chytím nějakou velkou rybu, ale je mi naprosto jedno, jestli má 12 nebo 20kg. Vždy si nejvíce vážím těch ryb, které byly uloveny z těžké vody, kde chycení velkého kapra, pokud člověk nemá z prdele kliku, je záležitost spíš na roky než na jednu dvě tři výpravy. Kdybych přijel na neznámý revír a během týdne zde chytil 25 nebo 30kg, měl bych radost, ale kapra bych si moc nevážil. Věděl bych, že to buď bylo ohromné štěstí, nebo zde ulovení kapra této velikosti není nic výjimečného. Proto mě neláká Rainbow, proto jsem zavrhl Cassien, i když je to nádherná voda, proto jsem se už nikdy nevrátil na Radutu, o ma´darských soukromákách a polosoukromákách nemluvě. Snažím se vybrat si těžké revíry, poznat je, nestřídat je podle toho, který zrovna letí a kde jsou nej kapři, abych si mohl říct, ano, tohohle jsem nechytil náhodně nebo jen proto, že jich tu v této velikosti je hodně. Abych se vrátil k tématu. Chytit rekordního kapra je krásné, upřímně závidím lovcům těchto velikánů, ale nikdy bych kvůli tomu záměrně nejezdil na revíry, kde je velká šance na jejich ulovení.