aminokyseliny nebo esence

jsou dulezitejsi aminokyselyny nez esence?LK krasa tvrdi ze kapr reaguje drive na aminy nez na esenci.........rad si poslechnu vas nazor
Autor diskuse: alda2211 - Profil , 28.5.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

co dam do kouli radeji

A) esenci0%

B) aminy60%

C) nic0%

D) vsechno jsem jako pejsek a kocicka0%

E) CSL0%

F) tekuta jatra40%

Od 19.4.2012 hlasovalo 5 čtenářů.

3 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NChme1da - Profil | St 16.6.2010 2:00:57

V případě výživy není třeba komentovat. Ve smyslu "lákadla" si to vysvětluji takto: př. dostanou-li se mé chuťové pohárky do styku, řekněme s roztokem volných AMK začnu slintat, nedokážu přiřadit chuť ke konkrétnímu jídlu, ale podvědomě vím, že to potrava je. Když se ke mě donese vůně, mozek vyvolá vzpomínku a já přesně vím, že sousedi baští kuře. Hmmm. To bych si taky dal - nebo taky ne, protože jsem ho měl včera a bylo mi po něm těžko. _ Vodou se obě látky bezesporu volně šíří, otázkou je, jak intenzivně, j dlouho, j rychle atd. _ Petrův zdar.

NGeneticist - Profil | Út 15.6.2010 8:28:04

Martík >> Víš, zde se pohybují většinou lidi, kteří si myslí, že se lososový olej vyrábí vylisováním z lososů. O frakcích mastných kyselin dle počtu uhlíků v řetězci a jejich míchání, barvení a ochucování na zakázku nemají ani šajn. O wintererizovaném oleji mluví jako kdyby se vyráběl jen rybářké účely do studené vody. Přitom jde o spec.techn. process, adt., atd. Myslí si, že protein je něco jiného než bílkovina, a že bílkovina je to stejné jako AK, hlavně ti z fitka:-). Pod pojmem esenciálni AK si představují aromatické esence.
No, co bychom potom chtěli, že:-)

NMartík - Profil | Po 14.6.2010 19:55:01

Tak můj názor na aminokyseliny z pohledu rybáře je takový: Krmivo které má mít šanci neodradit rybu ani po týdnu krmení má mát cukry, tuky a amk(obsažené v bílkovinách-klidně v masových moučkách, vaječných ptačích zobech nebo prakticky v čemkoliv co mám ve směsi). Jednotlivých AMK má mít co největší počet druhů - tudíž se neobtěžuju počítáním proteinového skóre a jednoduše tam dám větší množství komponent :-)) A pokud mi někdo řekne, nebo uslyším z více zdrojů, že na revíru XYZ funguje Aminokomplex Krab od Jet Fiša, tak nepřemýšlím jestli to jsou skutečně aminokyseliny, polypeptidy, mletí permoníci nebo extrakt z čarodějnice a pudu do toho... ;-)