Univerzální háček =

Používáte někdo pouze jeden druh háčku ... takzvaně univerzální a měníte jenom velikost a prostě věříte jen jednomu tvaru?
Autor diskuse: Steinar-88 - Profil , 22.9.2013 kaprařina - náčiní, doplňky

Komerčně nejprodávanější háčky = "Váš favorit?"

A) Carp ´R´ Us13%

B) PB Products0%

C) Fox International9%

D) Awa Shima5%

E) Mivardi2%

F) Owner22%

G) Gamakatsu 10%

H) Korda11%

I) SOUL1%

J) Různí výrobci27%

Od 22.9.2013 hlasovalo 246 čtenářů.

1 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nkožich007 - Profil | Po 7.10.2013 19:37:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Steinar-88 >> tak jsem to nafotil jak si chtěl, je tam moje oblíbené jrc a pak tři háky od mart kova.

Nlunimus - Profil | Út 24.9.2013 12:16:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

fuu .. univerzálny háčik? neexistuje ... už len preto nie, že raz chytám na prívlač na gumy, kde používam jigové hlavy s dlhším háčikom, alebo mám dvoma trojhákmi okovaného woblera a inokedy idem loviť na feeder, kde použijem malý háčik.
V princípe mi je úplne jedno o akú značku sa jedná. Mám však vytipovaný svoj obľúbený tvar a veľkosť.
Obvykle používam na feeder háčiky veľkosti 8-10-12 - ono je to tiež asi vedľajšie, pretože každá značka používa vlastné číslovanie. Mám rád háčiky s očkom (priznám sa, že háčiky s lopatkou poriadne neviem naviazať - teda viem, ale v porovnaní s háčikmi s očkom je to slabota)
Od háčiku očakávam, že bude mať naväzovacie očko jemne zahnuté dozadu (používam väčšinou bezuzlové viazanie so slučkou pre umiestnenie návnady "na vlas" a hrot háčika očakávam jemne vyhnutý do strany.
Mám rád háčiky, ktoré majú masívnejší drôt - budí vo mne väčšiu dôveru v jeho odolnosť (i keď to tak byť samozrejme nemusí), ale aby pri feedri vedel ľahko prepichnúť aj tvrdšie papuľky rýb, očakávam hrot sakramentsky ostrý.

Ako som napísal, je mi jedno, či je to owner, alebo korda, či gamakatsu. Teraz som našiel v mojej obľúbenej rybárskej predajni háčiky noname - také malé, červené, presne vystihujúce tvar, ktorý mám obľúbený. Ich nevýhoda je ale to, že sa relatívne rýchlo tupia.
Je mi to však celkom jedno, pretože na 90% háčiky po rybačke i tak vyhadzujem.

Čo však vyhovuje mne na jednej vode, nemusí vyhovovať na inej vode. Ryby na rôznych miestach majú totiž odlišné chute. Napr chodievam občas na jeden revír, kde neexistuje možnosť, aby človek chytil rybu s nástrahou priamo na háčiku a je nutné vždy použiť vlasový príves a na revíri pár km. odtiaľ je to zas presne naopak. Z toho logicky vyplýva, že háčik, ktorý mi vyhovuje na jednom mieste môže na inom zlyhávať.

NBullteriér - Profil | Po 23.9.2013 16:59:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Řekl bych že používat jen jeden háček je blbost....
Podle mě ani neexistuje špatný háček,tedy nebudeme-li zacházet do extrému různých levných napodobenin apod...
Dnes jsou háčky prostě dělané na určitou situaci a jejich vývoj je na to zaměřen..Pokud není háček doporučován do těžkých vázek,tak ho tam přeci nepoužiju..Hrozí že háček nevydrží...
Dejme tomu že budeme používat sestavu Chod rig.Háček má očko vyhnuté ven a tím je v rámci možností udržován nejlepší úhel..Použijeme-li jiný,tak to sice neznamená že to nebude fungovat,ale jednou může nastat situace kdy to ta ryba doopravdy vezme v tom určitém úhlu a jiný háček v tu chvíly zklame.. Potom tu čteme příspěvky typu,že si ten háček už nikdy nekoupí,že se ulomil apod...Kdyby mi ten správný háček zachránil jen 1 rybu ze 100,tak je to pořád lepší než o tu rybu přijít..nikdy nemůžeme vědět co to bude za rybu.Třeba zrovna životní...

Doba prostě pokročila a vyrobci se specializují na různou výrobu za určitých situací..Není to jako dřív,že háčku takový výběr nebyl a o kvalitě nemluvě..Pamatuji dědu že mu háčky lamali i 50cm kapři.
Je to čistě můj názor,ale rád používám věci tak jak se mají a typy háčku nevyjímaje..

Nšmudla007 - Profil | Po 23.9.2013 16:55:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

úplně obdivuju lidi, kterým ukážu háček a oni vysypou značku, název typu, kolik stojí.
chytám na háčky univerzální ,, jeden typ má očka a druhej má lopatky, velikosti a tvary používám ty který si nakoupím.. dle cílené ryby a nástrahy...
Tupý háčky vyhazuju nebo vyjímečně vezmu brouskem, Když mi háčky dochází , tak jdu a nějaký v patřičné velikosti kůpím, a hotovo vyřešeno chytá se dál. Opravdu háčky na šest půlek byly LongShangy kaprařský banánky (pomalu žádnou rybu sem s nima nedotáhnul na břeh - asi u nás mají kapři malý držky). Bez koupených háčků si nedovedu představit rybařinu, na ohnutý špendlík/hřebík sem nikdy nechytal.
dávat za háček za kus 6Korun a víc? proč když rybu chytají háčky za 2kačky i za 3 kačky/kus.

NCT Timata - Profil | Ne 22.9.2013 21:24:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Steinar-88 >> podla mojich skusenosti je najlepsi vo vydrzi xsc, potom centurion a nakoniec sx4, dokonca xsc som pouzival vo velkosti 10 a vydrzali toho dost. Teraz som si objednal aj solar 101, tak som zvedavy. Ja som spokojny s tymto typom hacikov, tento rok mi padli tusim len 3 ryby, aj to bolo pri takych podmienkach, ze sa necudujem.

Nkožich007 - Profil | Ne 22.9.2013 21:00:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Steinar-88 >> je to hodně zajímavej háček a zatím mně z něj nespadla žádná ryba a je dost chytlavej. Má zajímavě zahnutej hrot dovnitř. Koukám že jsi z rakáče tak to bych ti mohl možná jeden kousek na omak poslat po někom kdo tam pracuje. Gamakatsu není vůbec špatná značka ale jde o otupení, já z nich přešel k JRC a jsem spokojenej. Zkoušel jsem i kordu, ale nevím co dělám špatně není to ono.

NBlackie - Profil | Ne 22.9.2013 20:05:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdar...Vyzkoušel sem spoustu háčku od různých firem (owner,fox,nash,carpˇus atd..) a tvarů ale můj nejoblíbenější je Heavy carp od ASHIMY,věřim mu a nedám na něj dopustit....