Kdo je rybář?

Jak se pozná, či jak se hodnotí, kdo si může říkat rybář.Koho za rybáře považujeme. Jsou ještě vůbec takoví?Upozornění : bláboly mažu, úvahy ocením.Dík.
Autor diskuse: retrívr - Profil , 23.9.2012 všeobecné - ostatní

Chme1da - Profil | Út 25.9.2012 18:50:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

retrívr - >> Rybářem z mého pohledu je člověk, který se zabývá lovem ryb. K vlastnímu rybolovu přistupuje takovým způsobem, aby zachoval revíry dalším generacím.

premous - Profil | Út 25.9.2012 15:18:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak se taky přidám k této nesmyslné polemice. za RYBÁŘE považuji lidi kteří si dovedou rybaření užít ať už z rybářským vybavením za statisíce nebo prutem z tržnice za 200kč, lidé kteří mají radost jak malé děti z toho když chití rybu ať je jaká je (ať si ji vezmou nebo ne to už je každého věc má na to právo), nehoní kila boiliesem jenom aby se mohli pochlubit na rybářských stránkách a mezi přáteli, a hlavně lidi kteří milují své hobby.Tady u nás je jen jeden rybář kterého znám a může se pyšnit tím že je rybář tento člověk chytne za každého počasí užije si každou minutu na rybách a dokáže poradit a povzbudit.

trubadurek - Profil | Ne 23.9.2012 21:02:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

retrívr >> Promiň. Zkusim ti popsat rybáře, podle sebe, jelikož se za něho považuju... Je to lovec, kterého ho pořád něco táhne k vodě. Je jedno jestli prší, svítí slunce, je jaro, nebo zima. Je jedno jestli je to potůček, řeka, nebo moře. Kamkoliv jede, má s sebou zbalenej malej teleskop a v kapse kůrku chleba. U vody prosedí hodiny a zdá se mu, že tou jsou minuty. Pokud nic nechytí, neotráví se... Řekne si, zejtra to půjde. A zas dokola. Pokud chytne rybu, kterou si vyseděl (našel), má právo (často jej využívá) si ji ponechat a nakrmit s ní své blízké, protože to je fajn. Určitě se obejde bez bojlízu, bivi stolku a nemusí řešit, jakou televizi si dá do bivaku...

NICKLOTERS - Profil | Ne 23.9.2012 21:01:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

retrívr - >> Snažím se o to ůpěnlivě od mé první povolenky..Nechlubím se ale potajmu se snažím žít od té doby pokorně mezi svými rybářskými kamarády.Jedno jsem ale získal hned jako kluk a to je že den strávený bez ůlovku je stejně krásný.......

Pvl - Profil | Ne 23.9.2012 20:56:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

*Shimi* >> Jenže tu podstatnou věc jsi tam nenapsal .Ona se odpověď totiž nedá nikde najít A o tom je ta otázka . Snad příště ?... ale moc tomu nevěřím .

rover - Profil | Ne 23.9.2012 20:50:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pozná se velice snadno, ...má "srdce", resp. cit pro věc, ..."zažít" ho, je v tomto směru škola života. A to nemusí ani chytat !
Jsem rád, že pár takových lidí znám, resp., že ještě existují.

CarpHouser - Profil | Ne 23.9.2012 19:52:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

retrívr - >> Včera jsem na rybách potkal mnoho lidí s pruty, rybáře ani jednoho, tak jako dnes.

tichy blazen - Profil | Ne 23.9.2012 14:21:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podle mě je rybář ten co si jde k vodě odpočinout od hektického života dnešní doby,se zaujetím sleduje nádhernou krajinu kolem sebe a s veškerou láskou ke svému koníčku čeká na pohyb svých splávků či číhátek, je vděčný za jakýkoli úlovek, ať malý či velký,čas od času si chytí něco na pekáč či do udírny, ale jen v takové míře aby neplnil mrazáky své ani cizí a tím neplenil revíry. Správný rybář se samovzdělává vlastními zkušenostmi od vody ale i odbornou literaturou. Samozřejmě se snaží být i nápomocen své organizaci, protože určitě má zájem o to aby v revíru který navtěvuje měl stále co chytat, aby revír vzkvétal a bylo mu u něj dobře

arnošt - Profil | Ne 23.9.2012 12:15:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Povolenku si může koupit každý,kdo má peníze.To z něj ještě nedělá rybáře.Rybářem se člověk postupně stává a někdy trvá hodně dlouho,než se tak stane.Někdy se to nepovede nikdy...Vše je jen o přístupu a to neplatí jen v rybařině...

Tichej - Profil | Ne 23.9.2012 11:54:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

retrívr - >> rybář je ten, kdo přijde k vodě , nahodí a ani mu nejde o chycení ryby :-) , klidně hodí kachnám rohlík, kosákům žoužalu, pokud se přece jen rozhodne rybu si vzít , tak z revíru odkud nebude ta ryba chybět, usmrtí ji rychle a netahá ji domů živou 50km, od vody si odnese vše co si sebou přinesl, neruší ostatní( včetně přírody :-) ) hlasitým řevem rádia,pípáků prostě jsou to takové nicotnosti co dělají rybáře RYBÁŘEM :-) , rozhodně to není kus papíru kterému se říká povolenka :-)

HP - Profil | Ne 23.9.2012 10:20:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja se za rybáře považuji, sice ne vyučním listem, ale celoživotním hoby jistě.

Myslím, že tohle se nedá specifikovat, zaleží na úhlu pohledu a ten je sakra širokej.