Velké kaprovité ryby

Čaute rybáři mám na vás všechny prozbu zvlášt na ty kteří se věnují lovu trofejních ryb.Chodím na jeden rybník kde se vyskytují ryby (kaprovité) které dosahují okolo1metru,jsou to amuři a kapři.Skoušel sem to na mlaskačku na bojlie prostě už skoro na vše ale vubec ani tuk od větší ryby.hloubka je na některých místěch 20m ale pak tam je hned třeba 2m takže obrovské hrany a jenom vidím tak plavou po vrchu ty ryby a přitom mě pořád sledují.Nevíte jak na ně ??? Díky za každou rozumnou odpověd.
Autor diskuse: seboo - Profil , 14.9.2012 kaprařina - techniky lovu

Pepé - Vsetín - Profil | Po 12.11.2012 22:29:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

o krmné kampaně možná ani tak nejde, jako spíš o to sedět tak, aby Tě vůbec neviděli! Mám zkušenost s Tloušti (kolem půl metru) na malé řece, kteří něžrali ani za nic, když jsem byl vidět. Takže bylo potřeba se schovat a klidně se hodinu nepohnout.

Chytával jsem tehdy nástrahy, které to dovolovaly. Na sestavu jsem měl výhled, trvalo třeba i 35 minut po náhozu, kdy se teprve začal přibližovat k nástraze. Přesto ji však neatakoval, dával si hodně načas, jenom do ní drcal, kroužili kolem. Pak přijel, šluknul a nepohl se z místa - když se mu něco nezdálo, nástrahu vyplivl a vše se opakovalo třeba 3x. Teprve potom ji dostal až na požeráky a dal se do odplouvání a i pak bylo třeba dát mu čas. Po záseku seděla 14ka háček krásně za kraj tlamy.

Tím chci říct, že nepochybuju o tom, že tam ryby žerou, ale pokud Tě uvidí, máš útrum! Najdi si místo, kde se schováš, vše připrav, nahoď nástrahu, zalez a dej si na čas, kdybys tam pochodoval po břehu i když by ses snažil chovat tiše, je zle. NESMÍŠ být vidět a musíš vydržet naprosto bez hnutí třeba tu hodinu, není to lehké, ale dá se to naučit a věřím, že se záběr dostaví.

paulmensik - Profil | Po 12.11.2012 20:52:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zkus vysledovat jestli na miste neni nejaky zlom hledej prechody jamy tam byvaji casto lavice kde jsou skeble je potreba zjistit kdy se krmivaji bublinky od ryti casto zerou az v noci zkusit vnadit dve mista melci a hlubsi nema cenu jit pod sedum metru optimal je od dvou do peti tam dat partikl a par kulicek daji se preskolit pokud se krmi vecer zajdi to prohodit kdyz se krmi a rano jim nasyp krmnou davku naucis je sbirat postupne i pres den pomalicku prihazovat pulene boilies aby byli zvykli a tak po tydnu jit na to hlavne to hned nevzdat kdyz to napoprve nevyjde... Ono je potreba mit taky kliku.
Lovu zdar.P.

Červené karty: raušík