Výběr velikosti navijáku k tomuto proutku.

Chtěl bych se poptat zkušenějších jestli tady tento naviják
http://www.tropicliberec.cz/baitrunner/navijak-shimano-baitrunner-xt-4000-fa-new-2011
bude tak nějak dostačující a vyvážený k tomuto proutku
http://www.tropicliberec.cz/pruty-feederove-pickerove/prut-shimano-aerocast-light-feeder
a nebo je potřeba spíše větší verze.
http://www.tropicliberec.cz/baitrunner/navijak-shimano-baitrunner-xt-6000-ra-3
Autor diskuse: Maragtx - Profil , 28.3.2012 feeder - náčiní, doplňky

mipa - Profil | Čt 29.3.2012 17:39:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Maragtx - >> Pokud budeš kupovat ten picker, tak i ta velikost 4000 je zbytečně "předimenzovaná", proto že se většinou s pickerem loví kousek od břehu (20-25m) a s jemnými vlasci ... a bait je už vůbec zbytečný ! Stačí přední nebo zadní brzda, popřípadě bojovka - ale to si rozhodni už sám, každému vyhovuje něco jiného :-)))
Osobně vlastním např. feeder medium, Speeda a na něm mám naviják s přední brzdou Seido 2500 ... a nebo Beasta carp XH a k němu teprve bait Aero 5000-GTE ..... a po několika letech "hledání" to teprve považuji za vyvážené" sestavy, které mě plně vyhovují jak při nahazování ... tak např. samotném zdolávání ryb ... :-))))
... a malá ukázka toho, o čem jsem psal ... D:)

HmmmmTakJooooo - Profil | Čt 29.3.2012 13:21:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Maragtx >> Tohle po cem prahnes sem provozoval 2 roky zpatky ... ted si rypnu ale bez baitu :D ... ale ok ... jako reknu ti jako tahal sem kapry drive na tvrde kaprove pruty ... po par letech s feederem kdyz sem na nej zaprahl nahodne take vetsi ryby sem si rekl to same ... proc nevzit "jemnost" feederu a nespojit to s postupama z kaprariny .... koupil sem si 2 heavy feedery pre medium proste s 80 olovem 100m nehodis vetsinou s heavy ano ... a slo se na vec ... vytahl sem na to dost slusnych ryb a muzu ti rict ze po te dobe se vracim ke kaprakum zase ... muj nazor je ze kdyz pujdes po co nejjemnejsim kapraku uzijes si daleko vice srandy ...

Falda - Profil | Čt 29.3.2012 10:41:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

HmmmmTakJooooo >> Taky jsem to tu prezentoval, že mi to příjde jako zbytečnost. Člověk to absolutně nevyužije, neřeknu když člověk chytá na vlasovku, cíleně na kapra nebo amura, ale to má minimálně medium prut. Budu se opakovat, ale nejlepší mi příjde na light bojovka :) a co si budem povídat, tak vytáhnout jakoukoliv rybu na břeh jako surfaře? To neni sportovní rybolov, ale spíš jen výlov. Čim slabší náčiní člověk používá, tím více srandy pak zažije, ale k tomu se musí každej sám postupem času propracovat :)

Falda - Profil | St 28.3.2012 22:48:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jestli můžu poradit, tak 6000 bych nedal ani na medium natož na light, chytal jsem s lightem tři roky a měl sem na něm Shimano Exage 4000 a můžu s klidem na duši řict, že to bylo moc! Bohužel pak už mám jen Shimano Stradic 1500 GTM-RC a ten jakoby byl dělanej na picker! Takže bych doporučil max 3000, ale nejlépe 2500...to by měla být nejlepší kombinace :) jinak na feeder (obzvlášť light) nepotřebujes baitrunner, já osobně mám rád naviják s bojovkou a nebo klasiku s přední brzdou. Pokud by si chtěl zůstat u Shimana tak bych doporučil nejspíš toto http://www.tropicliberec.cz/navijaky-zadni-bojova-b​rzda-3/navijak-shimano-exage-2500-rcdh-double-hand-​new-2011 výbornej poměr cena / kvalita!!