Kapři v keřích

Dobrý den co si myslíte o lovu kaprů na splávek v keřích hned pod břehem, lovíte někdo tímto způsobem, jestli ano porďte nějaké nové typy a tryky jak tento lov ještě zůspěšnit, můžete poslat třeba fotky vašich oblíbených míst nebo montáží ale ani úlovky by tu nemuseli chybět. Děkuji...
Autor diskuse: kapr1298 - Profil , 29.6.2011 plavaná - techniky lovu

Jak často tímto způsobem lovíte???

A) Pokaždé když jdu na ryby.3%

B) Většinou.7%

C) Docela často.24%

D) Jen občas.12%

E) Příležitostně.37%

F) Vůbec.17%

Od 30.6.2011 hlasovalo 214 čtenářů.

TAICHINEK - Profil | Ne 3.6.2012 19:37:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

chodím na takove rybníky co maš asi namysli .... taky chytavam kousky od břeku v potopenych stromech a větvích....splavky volím určitě pevne stačí kole 2gramů...hačky nějčastěji 2/0 kvuli častym vypadum kapra krereho musim zabrzdit as mi nezajede do vazky menší haček by se mohl vyříznut..:) jestli tam maš vytypovaneho velkeho kapra stačí zakrmit hrstkou kukuřice as zbytečně neplašíš když najedou menší ..:) pokod si chceš zachytat tak si klidně přikrm..:)...vlasec volim od 25-35...dle velikostí ryby a počtu vazek...:) jinak chytam na kukuřičku do obloučku,nebo na srolovany rohlik krery(sroluju kus okraje rohliku) napichnu do obloučku sice to na hladině chvili je ale pote to ve vodě vydrží aji 30_45 minut ...vypada to potom na hačku jako kapka..:) přeju hodně uspěchu..:)

VERŇÁK - Profil | Ne 3.6.2012 13:31:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapr1298 - >> Zdar,máme tu na západě rybníček se spadlim stromem do vody paradně se tam chytá.Sice ty vetší se mi bud vyřízly nebo utrhly ale zábava to je.Nechce mu ale nechávat žádnej metr vlasce navíc jinak vjede do větví a je to v pr....Jinak nejdřív si tam naházim pár rohlíku na zakrmení a pak chvilku čekam a je tam prvni ulovek

Figos - Profil | Ne 8.1.2012 18:35:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám rád chytačku kolem leknínu na brčko používám kmenový 0,18 a forpas 0,16-14 pěkně si s něma vyhraju při zdolávání.Je to o něčem jiném než na volné vodě bez překážek........
PS:ten borde už tam byl .......

vundu - Profil | Ne 8.1.2012 18:27:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

mám jedno takové skvělé místečko,naštěstí je na něj velmi špatný přístup(musí se přes vodu)..ze břehu se tam dá chytat,ale pouze na položenou a ta přesnost náhozu na 40m.....no žádná sláva....
když jsem tam začínal chodit cca před 7lety...tak jsem brával matchovku s 0,16mm vlascem...postupně jsem se dostal až na kaprové 2,5lb s 0,32vlascem,je pravda že záběrů je mnohem méně,ale zato ryby jsou mnohem hezčí,vážím si každé z nich drtivá většina kapru s pod břehu má přes 70cm(svazový rybník o rozloze 1,5ha) a amuři i 90+ale jelikož chytám opravdu v extrémních podmínkách tak většího než 90jsem nevytahl a že jsem měl opravdu ryby s velkým R..
tam kde chodím,jsou podemleté břehy a kdo tam dohodí ze břehu(myšleno těch cca40m) tak to má stejně tak 2m od kraje a to je prostě daleko,já chytam uplně u břehu,kolikrát mi zůstane splávek ještě na trávě,ale to ničemu nevadí,záběry jsou poctivé,ale musí se krmit střídmě a o klidu u vody snad psát nemusím,chodím tam úplně sám a když už ryba stojí za foto,zavolám kamaráda a jdu se přebrodit na břeh..pořídíme fotku a po jednom cigárku upaluji zpět na své místečko:-))))

Domino222 - Profil | St 28.12.2011 18:03:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bol chytený na 0.18 silon priamo z kríku :)) Neviem sa dočkať kedy tá zima odíde ..

tyci - Profil | St 28.12.2011 16:14:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Uz aby bylo teplicko....

Dhaos - Profil | Pá 16.12.2011 3:23:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takhle jsem chytával dřív na jezírkách podle orlice,které bývaly a jsou hodně zarostlé.O věvtve a keře není kolem nouze.Skoro vždy jsem chytal se splávkem a vlasce jsem používal tak kolem 0.23 se slabším návazcem a hloubku jsem přizpůsoboval podle chování ryb..Pokud ryly u dna tak to tam bylo krásně poznat,není tam velká hloubka a obvykle stačilo nahodit do směru kam směřovaly stoupající bublinky a následoval záběr(nejkrásnější bylo,jak se bublinky před nástrahou zastavily -kapřík něco objevil a přestal rýt-chvilka klidu a záběr).Většinou jsem průběžně házel na hladinu kousek pečiva a pokud kapři začali sbírat z vrchu,tak stačilo dát malou hloubku a nahodit splávek (na háčku větší kuličku z chleba nebo housky)vedle pečiva .Měl jsem takhle mnohem jistější záběry než na mlaskačku a musím říct ,že mě vždycky překvapovalo,že těm starým černým mazákům nevadilo ,jak to házím mezi ně i se splávkem a vesele se nechali takhle chytat.

maskacovy-lovec - Profil | Čt 15.12.2011 17:36:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tento lov miluji, chytání přímo pod břehem..

ondra-voj - Profil | Čt 15.12.2011 16:03:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

lov na plavanou mám velmi rád. chytám takto s dětmi na našem malém vesnickém rybníčku a je to paráda, malý proutek, lehký spláveček a nemá to chybu... já i děti se vždy parádně vyblbneme a stačí k tomu kus housky, nebo žížalka.... :-) žádný dlouhý taktiky, zakrmování, atd. jen si je vyhlídat, kudy jezdí, hodit to do jejich "kapří cesty" a je skoro vyhráno :-)

Dulf - Profil | Po 18.7.2011 11:43:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pokud mi to dovolí charakter revíru,tak je to prakticky vždy moje první volba.Je to pro ryby přirozené prostředí a tudíž by se tam měly nacházet.Pokud je u břehu dostatečná hloubka a keř vstupuje do určitá vzdálenosti do vody ,nevidím důvod,proč by tam kapři nemohli být.To samé se týká padlých stromů atd.Po příchodu k vodě tyto místa pozoruji a dost často se ryby prozradí hejbajícími větvičkami,hřbetem apod.Nejradši mám pokud do křoví i směřují vlny.Vítr není až takový problém,stačí dát težší zátěž a sestavu přehloubit.Pouze to vytáhnu dál od křoví,či jiné překážky.Zakrmím zpravidla bonduelkou.Záběry ve vlnách bývají poměrně razantní,tak je třeba si dát trochu fora.Tuto metodu používám při kratkých vycházkách k vodě.Je to pro mne takové zpestření.Petrův zdar.

Frake - Profil | Út 12.7.2011 18:46:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapr1298 - >> Ahoj. Občas chytáme u takových kulů, kde je u dna plno potopených stromů a plno dalšího bordelu. S matchkou a 18 silonem, je to doopravdy hardcore, když příjde nějaký kapřík přes 50cm. Duležité je mu nepovolit vjet do té vázky a naopak na volnou vodu mu trochu pustit a tam si ho do konce zdolávání udržet. Chytám normálně na samodováženýho anglána, ke kterýmu přidám pár bročků, protože když ještě u překážky krmím, ryby berou i z propadu. Tak ať ti to jezdí :)

ondiktt - Profil | Pá 8.7.2011 14:36:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chodíme takto chytať a je to paráda, keď na takú krátku vzdialenosť príde väčšia ryba. Raz som na jednej priehrade chytal na guličku cesta a pár metrov od brehu mi zabral 48cm amur. Darí sa nám chytať vačšinou kaprov do 50cm a pleskáčov. Montáž je veľmi jednoduchá, žiadne nadväzce iba plavák, broky a háčik. S kamarátom si robíme aj preteky kto nachytá viac rýb- človek ani nevie, čo má koľkokrát pod nosom... :) prikladám foto jedného ramena, kde nie sú obrovské ryby, ale je to tam super :)

KUBE07 - Profil | Út 5.7.2011 22:15:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dneska nadvě zrnka kuku místo kapříka přišla pro mě nejkrásnější ryba co může být a to lín...sice malý ale potěšil..letošní první

Lukas89 - Profil | Út 5.7.2011 22:11:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, tak v sobotu sem měl cca hodinu čas a cestu kolem jednoho rybníka tady u nás, shodou náhod i prut, plechovku kuku a vestu s drobnostma, tak sem tam zastavil.. Na chytání mi zbývala sice jen cca půl hodinka, ale řikal jsem si, že lepší to zkusit než zevlovat na benzínce.. No a krásný kousek 55cm se mi za to odvděčil, foto bohužel nemám, ale supr, krasavec, vysokej, vypasenej a celkově moc pěkně rostlej, potěšil.. ;-) A dneska sem u vody strávil 4h a pouze 3 záběry, jeden neproměněný a dva dorostenci, první cca 45cm a druhý 50cm, idyž to nebyla žádná palba, tak krásně ztracený čas u vody, co víc si přát..

KUBE07 - Profil | Ne 3.7.2011 21:04:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ted tu hodím fotky z velkého rybníka..sice to nejsou kapři ale trošku jiné selátka..a mezi nimi plave jeden zlatý tak 110 minimálně...Tolstolobyci...ale zlatého buhužel nemám na fotce..ale zkusím někdy vyfotit jak se bude předvádět s ploutvema venku a dělat piruletky jak to má ve zvyku

Cormac - Profil | Ne 3.7.2011 20:56:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Takto jsem chytal před týdnem na Svratce v Brně, mezi dvěma palýmy stromy. Kapří do padesáti. Na malý peletky, kukuřicu a pevný splávek. První den šest kaprů, ze stejnýho místa, divil jsem se, že se nevyplašily, brali jak ne běžícím pásu. Občas jsem to prostřelil prakem 6mm peletky. Pak jiný dny už jen po dvou či jedním.
Našel jsem je při vláčce. Všechny sem pustil, akorát vedle klasika, důchodce, tříkrát sem viděl jak jdou do mrazáku...
To sem chytal na 25, pevnej splávek, matchovka, která pak nevydržela, tak jsem koupil feedry, univerzály, pro mě dobrý i na chytání se splávkem.

tyci - Profil | Ne 3.7.2011 19:50:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja chytam asi na 1 hek.velkem rybniku a vubec nechapu reakci tech kapru.Pri slunecnem pocasi se sluni u hladiny a kdyz je neco poplasi,tak jsou za 10 minut zpet.Jsou to asi 3 kousky,ale maji odhadem 15 kg,coz je na nas revir ohromna ryba.Zatim se mi povedlo zdolat kapry okolo 5kg,ale i to je krasny zazitek.

tyci - Profil | Ne 3.7.2011 18:24:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ted jsem se zacal venovat lovu na plavanou tesne u brehu,na povodnemi zdevastovanem rybniku.Jelikoz jsem opakovane zahledl u spadleho stromu,uplne u kraje,ohromne kapry.Lovim na pevny splavecek ,par brocku a klasicky boilie navazec.Nastraha boilie.Je to adrenalin jak prase.Hlavni je byt totalne v klidu.

Florish - Profil | Pá 1.7.2011 21:46:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapr1298 - >> Zdravím...Tak toto je teď můj nový způsob lovu. Chodím na asi hektarový rybník, kde z jedne strany jsou topoly a do vody padají haluze... skoro nikdo tam ani nenahazuje, protože se bojí že to urve... Já si tam chodím občas hodit hrstku bonduelky. A pak když jdu na ryby, sednu si poblíž zakrmeného místa a hodím si tam klasický pevny splávek... U montáže nevymýšlám nic složitýho.... Prostě klasika.. Pevný splávek, pár broků a malý ostrý háček.... Na háček 1 zrnko kukuřice a šup... první kapřík na sebe nenechá dlouho čekat... Největší se mi zatím podařil 53cm.... :))

tomas.MO2 - Profil | Pá 1.7.2011 17:41:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapr1298 - >> Tímto způsobem lovím také. Krátký přívlačový prut, vlasec 0,23mm, gramový splávek a malý háček. Většinou chytám na kukuřici a místa střídám. Nekrmím vůbec, nebo jen trochu.Ryby se spíš snažím najít. Je to snad ten nejhezčí způsob chytání, který může být.

rybarbn - Profil | Pá 1.7.2011 14:00:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

na takéto miesta chodím dosť často , chodím na plavačik asi do 5 g . a na háčik zrnko kukurice , háčik priviažem na kvalitnu šnúru a používam dosť silní silon , lebo kapra musím rýcho vyduť z vody , inak by mi zabehol do padnuteho stromu .každých 5-10 minut prihadzujem asi 20 zrniek zavaranej kukurce . hlbku nastavím tak , aby bolo olovko uplne na dne .

Degustator - Profil | Pá 1.7.2011 13:50:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapr1298 >> Samozdřejmě, že je nutné je chytat na revíru kde jsou. tam kde je chytám se kapři moc nevyskytují tak se tam dobře chytají a taky je dobré zakrmit jen kukuřicí a hnojákama. a pak samozdřejmě je také umstit na háček. Pak už jen stačí doufat, že se vyhneš malým cejnům a ploticím a že přilákáš něakého zeleného krasavce...

KUBE07 - Profil | Čt 30.6.2011 22:43:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapr1298 - >> ukážu ti ještě jedno foto té samé vody ale jsou oddělené..asi 300 metrů od sebe

KUBE07 - Profil | Čt 30.6.2011 21:28:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ati >>

Strnda - Profil | Čt 30.6.2011 20:36:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapr1298 - >> Ahoj,mohu potvrdit tato metoda je velice učina,ja osobne ji pouzivam brzo z jara a parada..Vetsinou pouzivam Match prut,slaby vlase o prumeru 0.16mm,maly hacek a splavek a par brocku na vyvazeni,nic vic nic min.V jednoduchosti je krasa ne?Krmeni a navnada na hacek je jasna 1 plechovka kuku bonduel+metodak a hura na ne...Tam kam chodim je hloubka podel brehu 1m a spousta keriku a vetvy...A to je TOP:)

KUBE07 - Profil | Čt 30.6.2011 20:34:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapr1298 >> další fotky..

KUBE07 - Profil | Čt 30.6.2011 20:30:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapr1298 - >> tady chytám já...pokud chceš kapříky a amury..tak bych zkusil i metodu z vrchu nebo-li na MLASKAČKU...je to čistě háček bez olůvka atd...jestli chceš můžu ti poslat více fotek i úlovků

Lukas89 - Profil | Čt 30.6.2011 20:04:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kapr1298 - >> Ahoj, touto metodou lovim strašně rád, pokud je tam navíc třeba spadlá nějaká větev, tak je to absolutní paráda.. ;-) Většinou nepoužívám ani splávek, ale jen háček a cca 30cm nad ním broček, takovej střední velikosti, chytám na kuku z plechu, hrst nebo dvě si tam prohodim a na háček dávám 2 - 3 zrnka, tzv. výběrová (líbí se mi a jsou celá).. Policajta nedávám, jen sleduji vlasec a věř mi, že záběr s jistotou poznáš.. Prut používám matchku 3,6m, s tužší páteří, kmen 0,14mm bez forpasu.. Pokud chci dávat splávek a jeto takhle pod břehem, tak používám 0,5 - 1g spláveček se stejnou nástrahou...