Měla by být podložka povinnou součástí výbavy

a nebo to nechat na místních dodatcích MO k RŘ,dle povahy revíru?
Autor diskuse: SOPTIK 52 - Profil , 14.1.2011 všeobecné - náčiní, doplňky

Váš názor na podložku:

A) povinnost daná RŘ na všechny revíry a způsoby lovu27%

B) podle místních podmínek a úpravy dané MO4%

C) podle vlastního uvažení61%

D) jen při přidpokládaném vrácení úlovku zpět vodě3%

E) jen vymezená povinnost na určitý způsob lovu5%

Od 14.1.2011 hlasovalo 326 čtenářů.

Pellon - Profil | St 20.4.2011 21:12:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SOPTIK 52 - >> nejlepsi podlozka pod rybu domaci

Ivo - Profil | St 19.1.2011 20:15:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pavel Z >> přesně tak

fishpek - Profil | St 19.1.2011 18:16:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podložku na uvážení ale podběrák bych do řádů vrátil

GRUPA - Profil | St 19.1.2011 18:03:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SOPTIK 52 - >> Taky mám jednoho vepříka, ale nahulajdu..:-)))

Ivo - Profil | St 19.1.2011 16:45:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky jeden na podložce.

kosvi - Profil | Út 18.1.2011 20:29:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já bych řekl že ano. Také jí mám. Vetšinou ji s sebou vozíme. Když jedu na ryby na kole tak ji s sebou nemám. Místo podložky v takovéto situaci mám padák dlouhý 53cm z jedné dětské hračky. A na to to stačí. ale když jdu na ryby na nějaký rybník u nás skoro nikdo ji tam nemá.

Arsi - Profil | Út 18.1.2011 12:55:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Za mne určitě měla být povinnosí..Kdo si to nemůže podložku pořídit a zakoupit,stačí si obstarat igel.pytel z tvrdšího materálu a před položením ryby namočit do vody,aby se teptota podložky vyrovnala s teplotou vody.Vodu má pod nohama!!! Stačí mu nato pár šestáků.Je smutné se dívat na foto-přispěvatele zde v galerii,jak ryby pokládaj na holou zem:.tráva,písek atd.Myslím si...

lefevr - Profil | Út 18.1.2011 11:49:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SOPTIK 52 >> Já to beru tak, pokud jsem na rybách a náhodou něco chytím, tak třeba takový perlín okolo 2O cm, i když ho položíš do trávy, nemá dostatečnou hmotnost, aby si vlastní vahou odřel kabát, ale to již podle mého neplatí u kapříka kolem 4O cm, amura či štičky. Čistě bych ponechal na uvážení každého, zda použije igelit či plátno, celtovinu či podložku atd. Jde mne o to, když rybu vrácím do vody, abych ji tam nevracel poškozenou a tímto vlastně nezapříčinil její zaplísnění, protože to bych ji mohl rovnou zabít a bez utrpení.
---------------------------------------------------​------------------
Viděli jste někdy na jaře ryby které byly určeny pro Vánoční stůl a pak po "šetrném zacházení"byly puštěny zpět do soukromých revírů, kolik jich přežilo a hlavně jak vypadaly? Pokud ano, nemusím již nikomu vysvětlovat význam jakékoliv podložky, protože tak ve většině případů dopadne i námi puštěná ryba, byť náhodně a nechtěně odřená.

kudrlinka - Profil | Po 17.1.2011 20:08:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdravím, já sem byl nedávno zesekaný v diskuzi lov na dírkách. Vložil sem fotky jeseterů položených na ledě :-( . Upozornili na to dva ogaři...asi měli pravdu. Při další návštěvě už bylo vše správně, ale když sem procházel mezi ostatními asi 150 dírkaři, tak jsem o podložku nezavadil. V létě ji používám pravidelně, ale v zimě, kdy je to potřeba asi víc než v létě, se na to pozapomíná...

yvana - Profil | Po 17.1.2011 20:08:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Možná tady rozpoutám diskusi,ale vezměte si,když podložky nebyli,jak jste zacházeli z rybama?Nebo podložky vznikli,že začala víc pracovat reklama?Nejdřív to byli jenom obyč podložky a už to koupil jeden a další se přidali a udělali s toho přednost.Za chvilku přišli podložky nafukovací,plovoucí,větších rozměrů a zase pracovala reklama.Když někdo neměl poslední model,tak byl vyvrhel.Tím neříkám podložku ne,ale neumím si představit jak takovou podložku tahá vláčkař,nebo muškař.Tím dávám za C podle uvážení,ale dát to jako povinnost pro všechny je volovina.

noční ryba - Profil | Po 17.1.2011 20:04:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sice jsem s rybařením na úplném začátku, ale můj názor zní... ANO, MĚLA BY BÝT POVINNÁ.
Když jsem viděla krásného kapříka a jak ho zkušení rybáři položili na cestu s drobnýma kamínkami, bylo mě za ně smutno. Stačí přece i nějaká malá, nebo po domácku udělaná.
Moje podložka.....

Pavel Z - Profil | Po 17.1.2011 19:50:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SOPTIK 52 >> trošku pobouřím odpůrce podložek :-)))

draveček - Profil | Po 17.1.2011 19:34:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

SOPTIK 52 - >> Ahoj,sám podložku vlastním a používám ji celkem pravidelně,nejen při lovu kaprů,ale i jiných druhů ryb.Jsou,ale dny kdy si ji k vodě neberu a proto ryby pouštím z podběráku a když si ji chci vyfotit udělám to právě v podběráku nebo při břehu v mělké vodě.Rybu takhle neponičíš a neubližíš ji.U nás a tím myslím revír Odra 2A/8 je podložka povinností,ale kromě sebe jsem tam opravdu nikoho s podložkou neviděl.Tím chci říct,že i když je to v RŘ lidé to stejně nedodržují.Nechci,ale házet všechny do jednoho pytle,protože i tam chodí fajn rybáři k vodě.

Pavel Z - Profil | Po 17.1.2011 19:31:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana >> Ahoj můj mlaďas jí občas používá jako spacák :-))

yvana - Profil | Po 17.1.2011 18:31:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ivo >> No z podložkou je to asi takhle,místo aby se používala na ryby,dřepí na ní rybář,správné použití,neboli všestranné použití:-))

Martin z rybarcenie.sk - Profil | Po 17.1.2011 18:24:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podľa mňa je to rozsiahlejšia téma ako sa zdá.
Nedá sa jednoznačne povedať že či áno alebo nie. Určite je to dobrá pomôcka na ochranu rýb ale na čo by ju mal mať rybár vláčiaci v broďákoch po pás vo vode. A zas na druhú stranu by mal byť daný jej minimálny rozmer a tam je tiež pár zádrhelov. Akú mám mať podložku sumčiar akú plavačkár alebo rybár, ktorý si prišiel na bič chytit pár rybiek. Je tak toho ešte oveľa viac o čom je debatovať.

Ivo - Profil | Po 17.1.2011 18:18:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S podložkou je to vlastně jednoduché. Otázka zní, proč kdo na ryby chodí. Pokud si jde někdo vyloženě pro rybu, tak mu stačí vezírek , kde ponechané ryby skončí. U muškařů či vyznavačů přívlače je vcelku velmi obtížné tahat podložku pořád u sebe. Není to sice nemožné – už jsem viděl vlákaře se srolovanou karimatkou – ale děje se tak zřídka.
Proto je podložka aktuální především při lovu na položenou, nebo při cíleném lovu sumců – ať již ze břehu či z lodě. Kdo se snaží ryby vracet zpět do vody, měl by to dělat tak, aby rybě v žádném případě neublížil. V opačném případě by takové pouštění postrádalo smysl.
Samozřejmě – jedna věc je podložka a druhá věc je její správné používání. Ale to už je jiná otázka.

šmudla - Profil | Po 17.1.2011 12:19:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podložku sem zatím nepotřeboval, takže se bez ní obejdu i nadále. S rybou je třeba zacházet s opatrností.
Jako podložku na focení poslední dobou používám kuchyňskou linku, i linoleum se hodí, u vody nemám na takový blbosti čas a nechci ryby zbytečně trápit víc než je nutné.

lefevr - Profil | Po 17.1.2011 11:24:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj ve spolek. Přikláněl bych se k názoru "dle povahy" revíru a způsobu lovu a následného nakládání s ulovenou rybou. . Myslím to takto: pokud se jedná o svazový revír, ponechal bych na posouzení každého jednotlivce jakou podložku bude chtít k vodě vozit nebo nosit, neboť těžko mohu chtít po důchodci na kole s batůžkem, aby měl sebou polstrovanou podložku 100 x 80 cm, jež je nepochybně objemnější než celé jeho vybavení, ale postačil by třeba omyvatelný silnější PVC materiál se stanovenými nejmenšími rozměry, kdy by byla povinnost pokládat na podložku rybu v případě kdy ji budu opětovně pouštět zpět do revíru, či ji budu sakovat. V případě jejího ponechání si a okamžitého usmrcení jí položení na břech bez podložky již asi nevadí. Rovněž bych tuto povinnost zakotvil do RŘ, bez ohledu na nějaká tvrzení, lovím bělice, k čemu mi podložka bude.

pepa-č - Profil | Ne 16.1.2011 19:54:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kadlan >> vše co jsem napsal je pravda. jen si ti to možná nechce připustit.
PS: pro tvou informaci: pouštím hodně, pouštím rád, ale ne všechno. nejsem masař. jsem ale lovec. sportuju např. na bicyklu, ne s prutem u vody, tam lovím. složitý? pro někoho možná.
S klidnou rukou na srdci ti řeknu, že jsem v životě "nedrancoval" nic.
loni jsem si např odnesl cca 5kg ryb. (ve dvou kusech)
PS2: zvracet můžeš, na to máš právo. stejně jako roberto, který mě ignoruje, ale přesto reaguje na mé zápisy (furt se odhlašovat a zase přihlašovat je taky jeho právo a jeho rozhodunutí)

Pro toho druhýho: k vodě chodím proto, že tam uspokojuji svůj lovecký pud, který jsem zdědil po pračlověkovi. věnuju velké úsilí, abych se vyhýbal malým rybám, lovím úmyslně málo ryb, ale jdu po těch lepších. Rybu, kterou pouštím vyháčkuju většinou ve vodě nebo v ruce. když to nejde, a je velká, tak má smůlu...a vůbec, nechci ti nic vysvětlovat. myslím, že pro někoho, kdo je schopen vážně napsat, že ryba je kamarád, je to škoda času a úsilí. kamarád může být třeba pes.

grizzly72 - Profil | Ne 16.1.2011 18:11:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hlasoval jsem za A , protože chci vidět muškaře zabrozenýho po pás a jak mu u pasu plandá ta podložka ( měla by být plovoucí aby se muškař popř. při šetrném vyhakovaní duháka neutopil) :-)))

cheguevara - Profil | Ne 16.1.2011 18:08:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Myslím,že to neni nezbytně nutné,ale určitě by mě to potěšilo.Nemyslím,drahou podložku za tisíc a víc,ale když si někdo zbalí do kapsi pevnej igelit a nebo si ji uděla třeba ze starý sedačka nikomu to neuškodí.A třeba štika která se špatně drží v ruce při vyháčkování,nebo amur který má dost síli se vytrhnout by to asi uvítali.

beluga - Profil | Ne 16.1.2011 17:54:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Henkel >>nevím jak to přesně definovat, ale určitě se mnou budeš souhlasit , že šetrné zacházení s rybou je na místě, dnes je na mnoha revírech stanovena horní míra kapra 65 + tak třeba s touto mírou, já převážně chytám na feeder a pokud to jenom jde tak se snažím rybu vyháčkova ve vodě, no a když to nejde tak alespon nějaký mokrý hadr i ostroretly, podoustve, tloušti i další ryby si zaslouží slušné zacházení, na soukromáku také nechytáš jenom kapři ........

TOPR - Profil | Ne 16.1.2011 17:53:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč >> Tak pozor,číst vše.Já jsem zastánce podložky na revírech K70.A u mě pouštění je také samozřejmost ale sám si do roka vezmu 3 až 4 ks násadové ryby.Stím že na ty větší zustane víc máme stejný názor.Na každoroční dosazování pouze podle tabulek mám svůj názor.Jsou revíry kde míň bi znamenalo víc.Nejsem ortodoxní kaprař ale trofojní ryba si zaslouží své.I ten malej trouba co ho pustíš když chceš.

Kocháč - Profil | Ne 16.1.2011 17:34:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TOPR >> Možná ti to jednou dojde, že mají ti "idioti" pravdu. Spotrovní rybář to je blbost, ale obrovská. Stačí si jen přiznat, že tě to baví lovit ryby a překousnout, že si na nich pouze léčíš ego. Já to taky všechno pouštím, ale jako lepší člověk, než ten co rybu po boji klepne, si nepřipadám.

kakr - Profil | Ne 16.1.2011 17:16:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TOPR >>
Sportovní rybář má rybu jako sportovní pomůcku??
Ale ryba nechce sportovat, chce se jen nažrat, ta má sport na háku, který jí při Tvém sportování čučí z tlamy.