Kde se v nás bere toliko nenávisti a vzájemní netolerance?

Dobrý den vážení přátelé a kolegové,

jsem velmi smutný, když v poslední době pročítám jednotlivé diskuse. Vzájemné napadání a osočování jsou zde na denním pořádku. Patrně si neuvědomujete, že jsme na stejné lodi.Je smutné, že každý pádluje jiným směrem. Je zde patrné škatulkování na jednotlivé rybářské kasty a vzájemnými "souboji" mezi těmito kastami. Vzájemné popichování, hecování a humoru na účet těch druhých chápu a jsem jeho příznivcem, avšak mnohdy se již tento familiární přístup přehoupl na vzájemnou nevraživost. Prosím pokuste se akceptovat, že každý druh rybařiny má své příznivce a kouzlo a že nároky a zajeté způsoby na tento rybolov jsou specifické a nemusejí vždy jít ruku v ruce s filosofií rybářů z jiných táborů. Myslíte, že je třeba si navzájem házet klacky pod nohy a neustále se mezi sebou dohadovat? Pokud vám daný způsob rybolovu nevyhovuje a neprovozujete ho, potom nevidím důvod, proč byste jeho příznivce měli hanit. Jestliže danou techniku neprovozujete a její provozování vás nikterak nepoškozuje, tak nevidím důvod, proč byste měli jakýmkoliv způsobem škodit ostatním. Tímto reaguji na některé diskuze zde na Mrku, kde se vzájemná intolerance projevila velice zřetelně. Je třeba se přestat takto hádat. Všechny nás přeci spojuje láska k přírodě a rybám především a to by mělo být to nejdůležitější

s pozdravem Jarmil Koloušek
Autor diskuse: Jarmil Koloušek - Profil , 12.3.2010 všeobecné - ostatní

smradzjzd - Profil | Pá 12.3.2010 18:34:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já bych to neviděl tak černě a nenazýval to nenávistí, spíš určitou formou diskuze, někdy inteligentní a vtipnou, jindy vulgárnější. Lidi naštěstí nejsou naklonovaní a nejsou stejní. Mnoho lidí sem chodí již hodně let a zkrátka se nemají už moc co dozvědět nového a odpovídat pořád dokola.. ?
Co píše Salmon je pravda, ale v začátcích filmu se lidi taky vydrželi dívat pouze na chodící a pitvořící se postavy a byli štastní, časem se to ale změnilo, nároky rostou. Zrovna tak sem dost lidí nechodí rady přijímat a dávat, ale zkrátka se bavit a každý zase jiným způsobem.