Chtěl bych začít s dipy

Ahoj, letos bych chtěl začít dipovat boilie. Jsou nějaké základní chyby, které bych mohl udělat při dipování? Jak dlouho v dipu nechat uležet. Dipovat trvanlivé i mražené koule, v jakém období? Kapalné dipy, nebo práškové? Atd..... S dipy začínám. Vím že na každém dipu je návod k použití, ale... Díky za vaše zkušenosti.
Autor diskuse: Mattys - Profil , 26.2.2010 kaprařina - nástrahy, návnady
12 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NBoloň - Profil | Pá 19.3.2010 18:29:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys - >> Ahoj tak dipovat můžeš klidně i mražáky není problém aby jsi je v dipu nechal několik dní ale i týdnů nemusíš mít obavy, že by ti boilie začalo plesnivět dip ho velice dobře zakonzervuje.
A jaký dip použít? Ber to tak, že z jara by jsi měl boilie mít i několik týdnů v dipu aby se ve studené vodě líp uvolńovali atraktory v boilie i dipu obsažené.
Na jaro můžeš vyzkoušet například dip Ananas ( můžeš ho zatraktivnit například pár kapkami kyseliny máselné N-BA N-butiric Acid ( nedávej ho do celeho dipu stačí když si trochu odleješ)
Letos se ještě chystám vyzkoušet dip od Nikla 3 XL s kombinací obalovacího těsta 3XL .
http://www.nikl.cz/p20-amino-csl-dip.php

NJäger - Profil | So 27.2.2010 23:53:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> Já jsem v loni zkoušel dipy Tandem Baits, no a normálně se prozradím,vynalezl jsem takovou fintu, která opravdu funguje,je to namočeni do tekutého dipu sladký pomeranč asi na 24 hodin a druhý den ho vyválet v rybí moučce asi třikrát aby se udělala pěkná vrstvička,pak to nechat na slunci pěkně zaschnout.Nevím proč to má takovou úspěšnost,ale zásadní je že na to opravdu jdou ;-)

NMalda512 - Profil | So 27.2.2010 22:31:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> Tak to ti gratuliji. Mně se zase loni narodila dcera. Třeba ne 7 z jara je pěkné zachytání na nadipované koule. Sice chcíli trvá než se ryby ukáží ale jsou tam. Z jara dip nijak moc neuškodí, ale v létě muže znamenat průser. Je třeba mít v zřetel jaká je aktivita ryb a jak dlouho člověk hodlá lovit. Pamatuji jak jsme začali před 12 roky jezdit na Mlýny a dipovali jsme Carprfen killerem. To byla bomba. Jenže postupem času jak začalo přibívat dipujících rybářů a hlavně boilisáků tak začali ryby dávat sakra pozor co zhltnou. Nemyslím že by to bylo jen dipem( Vody jsou slušně vybrané) ale bylo mnoho aromat a vůní. Věřím tomu že se začne znovu chytat na ty co byli dříve hitem a dnes jsou již zapomenuté rybám- tuti fruti, jhoda, vanilka, čokoláda, a tad.

Ntuzemak - Profil | So 27.2.2010 22:05:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> ty ho ještě neznáš??to je vemeno MRKU,talisman:o)))

NMalda512 - Profil | So 27.2.2010 21:55:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> Můj názor je takoví že pokud chceš nachytat větší množství ryb v menší době tak dipovat. Ale pokud se zaměřuješ především na velké kapry tak ne. Ono to ani není tak o dipování jak HLAVNĚ o krmení. Pokud si rozkrmíš místo kde ti budou brát menší kapři pravidelně a nebo budeš mít relativně dost záběrů ale stále od malích ryb tak bych nedipoval vůbec. Když začnou brát kapři tak ihned dávám dvě udice zcela mimo místo kde krmím. Pokládám nástrahu asi 20 až 30 metrů od krmného místa. Tuto nástrahu nedipuji a pokud ano tak jen velmi lehce. Kolem tohoto místa nahážu jen pár koulí a pár pelet a hotovo. Mám vyzkoušené že velký kapři nedůvěřují navoněné kuličce tak jak když jen pozvolně uvolnuje aroma které má od výroby. Malí kapří nejsou tak ostražití jako ti velcí a proto jsou u navoněné kuličky jako první. Již mnohokrát jsem měl záběr od velkého kpra z místa kde jsem vůbec nekrmil. A v místě kde jsem krmil mně přicházeli záběry n nadipované nástrahy skoro pravidelně v hodinovích intervalech. Jelikož moje manželka je také rybářka tak mám větší možnost experimentovat z rozmistováním nástrah a tudíž dipuji jen ty které dávám do místa krmení.Závěrem mám zkušenost že pokud chci rychle přilákat ryby tak dipuji a jakmile začnou chodit záběry tak přestávám dipovat.

NNick Nash - Profil | So 27.2.2010 17:01:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> Taky nejsem na dipy odbornik, ale koupim si vzdycky dip te esence, na ktere mam postavene boilie a pred nahozeni biolie ponorim do dipu a necham ho tam tak 10min. Potom ho jeste obalim v praskovem a muzu zavazet. Po dopadu se ti prvni uvolni praskovy, ktery udela mrak a pak se zacne pomalu uvolnovat i tekuty dip. Kdyz jsem jeste nemel specialni dipy, tak jsem boilie macel v sardelovem oleji.
Muj oblibeny dip je od Starbaitsu rady Concept, ktery se jmenuje JOKER.
Dipovani mi pomaha, kdyz chytam v hloubce nebo na silne chytanych vodach. Hodne stesti. NN

NImrych - Profil | So 27.2.2010 11:30:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> tak jsem před chvílí skusil vyrobit dip z obyčejné želatiny pul pytlíku nasypu do misky přidal jsem esenci jahoda,pár kapek sladidla kandisin, trochu mletych sušených jater vznikla řidčí kašička kterou jsem dal na pár vteřin do mikrovlnky kde vznikla hustá kaše tou jsem obalil boilie a vypadá to skvěle.Ještě jsem to skusil se solamylem ale to jsem do mikrovlnky nedával ale chce to nechat zaschnout a opakovat po zaschnutí nekolikrát.

Njarda 2004 - Profil | So 27.2.2010 0:42:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> Dip je spíš urychlovač záběru než nosič lepších ryb. Určitě se za jejich pomocí nachytalo několik lepších jedinců ale já mám opačnou skušenost spíš víc a menších než slušná ryba. Raději než do dipu ponořím kouli do vody ve které chytám a nechám kouli namočit aby byla přirozenější a nesmrděla na sto honů. Pro starší kapry jsou dipy spíš strašákem než lákadlem.

Nfranto1231 - Profil | Pá 26.2.2010 16:41:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

na trhu je vela dípov, zaléží na ich zložený, niektoré obsahuju pomerne vela cukru, čiže ked ti ten díp dlhšiu dobu stojí tak ti scukornatie. Ked tam mas dlho vloženu gulicku..zostane ako beton. Ine dípi sú zas také, že ti tú guličku rozmočia. Záleží od výrobcu. Ja si už dípi vôbec nekupujem, myslím si že je to škoda penazí. Vždy ked si súlam boiliesky tak si odložim pár ml.s každej tekutej veci ktoru pridavam do vajec. napr: liqiud liver, multiamino alebo AK, esenciu, pridam bud NBA, alebo black peper, takto mám díp vždy cerstvy spravim si 25ml. Na 1-2 rybačky mi to bohato stačí. K tím práškovím dípom. Používam aj tie, tiež sú velmi dobre s práškovích mam len Mega tutti frutti, ryba nán velmi rýchlo reaguje a vždy docielim záber. Majú výhodu že spravia okologulicky taký film slizový, ktorí zostane ležat na dne a aj na gulicke vytvori povlak. Vydrží tam aj 24hod.

Nosmotik - Profil | Pá 26.2.2010 16:39:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> ty mouchy mám ve skleničce a celou montáž v nich vymáchám:)

NLocarp - Profil | Pá 26.2.2010 16:33:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mám boilies v dipech i několik let. V některých je už dip úplně nasáklý. Dipuji hotovky i mraženky. Teď jsem koupil dip na plovoučky, tak jsem zvědavý. Jinak doporučuji kapalné.

Nosmotik - Profil | Pá 26.2.2010 16:30:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

takhle dipuju já:)

Nškudy - Profil | Pá 26.2.2010 16:00:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> myslím,že dipy od nikla jsou pecka,třeba i squikoctopus,nebo kolínský losos...hmmm ,
neviděl jsem asi lepší... A mít radost při nákupu,že jsem ušetřil (koupě za 150) a pak mít další šunt,kterej mi bude někde ležet,nevím,nevím... Já mám většinu dipů od Jet Fish,nejsou levnější,ale ty niklovo mi přijdou TOP!!! a to na nikla nechytám..

Nškudy - Profil | Pá 26.2.2010 15:18:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

na okamžité použití práškový,protože je připraven hned k použití,v tekutém je nutno nástrahu po nějakou dobu ponechat...

Nkapr000 - Profil | Pá 26.2.2010 14:47:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> To je tekutá potrava ale koukni k tomu niklovi má tam namíchaný CSL za 160kč. Já ho dávám do pelet i partiklu a máčím vtom i koule na zákrm

Nkapr000 - Profil | Pá 26.2.2010 13:08:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mattys >> A chceš jsi je i sám míchat a nebo jen do kupovanejch. Mražený tam musíš nechat dýl a sušený taky než nasajou klidně i dva dny. Já u vody naházím pár koul a mám je tam třeba týden. Nic jse tomu nestane. Dokonce jsem je tam jednou nechal přez celou zimu akorát byli trochu měkčí.

Červené karty: Mrknato