Asi je to normální, jinak nevím ...?!?

Chci se vás zeptat, jak vás může bavit se navzájem urážet a napadat v otázkách a uplně je tím zmarasit? Proč když někdo napíše svůj názor, tak se do něho jiní pustí jak supi do mršiny? Asi je vlastnost nás Čechů. Nebo spíš závist? Taky si třeba rejpnu, ale nerozvádím to dále, jak je tady zvykem. Chceme snad vychovávat mladé rybáře k lepšímu, ale ruku na srdce, co si pomyslí mladý rybář, když vleze do pro něj zajímavé otázky a v diskuzi pak pročítá uražky atd., které s tím vůbec nesouvisí?
Autor diskuse: bart.bm - Profil , 20.11.2008 všeobecné - ostatní

KOLIBŘIK - Profil | Čt 28.10.2010 21:06:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> Zdravím.Pomalu zapomenutá diskusní otázka do které jsem svému kamarádovi poslal pozdrav.Ne jako stížnost ale jako stav toho co se tady nezměnilo a co se ani změnit nedá.Téměř každý kdo sem vložil po mém prvním zápise zápis svůj má svým způsobem pravdu.Pohled nás všech je ale pohled každého znás a je nad slunce jasné že nemůže být proto stejný.Nikdy jsem si nemyslel že bychom se všichni mohli shodnout a to jedním hlasem a na všem.Náš koníček je široký a proto je názorů mnoho.Nebudu tu psát ani otom kdo co dělá dobře a nebo udělal zde na Mrku špatně. Jen je potřeba aby se nám to všem nevymklo z rukou.A to si myslím že kodex nezachrání.Je to v nás a pouze jen na nás jakým směrem se tento web bude ubírat.At si každý z nás lehce hrábne do svého svědomí a zapřemýšlí co sám by mohl udělat proto aby jsme se zde mohli v klidu a pohodě bavit pouze a jenom o rybách.

TWIN 69 - Profil | Čt 28.10.2010 20:32:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj,to co tady popisuješ není problém jen na Mrku,ale i na jiných chatech.Prostě je taková doba a spousta lidí je podrážděná z běžného života a pak se snaží odreagovat na netu.ber to s nadhledem a hlavně se nesnaž cokoliv zlepšit.Byl by to pro Tebe boj s větrnými mlýny!!!

štikobijec - Profil | Čt 28.10.2010 19:45:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> JJ, STÍM SOUHLAS, ale v jinych diskuzích se zrovna nejlíp nechová. ale co už ,jen jsem odpověděl na tvou PRVNÍ VĚTU.

solich76 - Profil | Čt 28.10.2010 19:43:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

štikobijec >> )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))​)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mrknato - Profil | Čt 28.10.2010 19:43:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> Tady tě budu hájit do roztrhání těla....... ty sem baby netaháš. Tady si můžem i odplivnout....

Mrknato - Profil | Čt 28.10.2010 19:04:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> Sokolíku, tím oslovením, již porušuji kodex uživatele MRKu, a stejně tak i ty, když se schováváš za bárta. Každý se tu schovává, každý provokuje, každý mluví nespisovně, většina tu má několik přezdívek. Je přezdívka to zásadní? Ani howno. Zásadní je jméno. Proč se nemá diskutovat o politice a může se diskutovat o tom, co zákon zakazuje v rybařině? Kodex je nevynutitelný, stejně jako je nevynutitelný zákon 99/2004Sb.
Proto je zde normální urážení a degradace tohoto zákona. Mladý maj pomáhat starejm, učit se, makat a ne zevlovat na rybách, nebo si šlehat bič boží.....

Jandasek - Profil | Čt 28.10.2010 18:31:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vahaj >> ničeho nedopustil? Jemu podobný zrozně velkým omylem šťouchnout v listopadu do vody, aby se vzpamatovali. Božínku jsme lidé, ne? Přeci se máš za úkol jako rybář chovat k rybě šetrně, tohle je šetrné počínání?

Lukas89 - Profil | Čt 28.10.2010 16:50:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> Jo, to s tebou souhlasim.. Dám příklad, myslím od vody, ne tady, tady je to krapet něco jiného... Vidíš jak dědek masí candátky cca 35cm do kýble, jednoho za druhym a ještě se pochlubí jak to dneska pěkně jde/šlo, co bys mu na to řekl? Když jsi na cizí vodě, žádnou stráž tam neznáš ani nemáš možnost kontakt na ní někde schrastit (na netu), stejnak než by se uráčili, tak by byl pryč, prostě mu slušně něco řekneš a když se začne dědouš cejtit uraženě, tak se zhádáte, aspoň takhle to vidim já, dobře když zůstane u hádání, pak by mohl bejt průser... Nevim, je to docela zlo a občas mě to docela mrzí, jenže tohle nezměnim.. :-( (Na štěstí tomuhle dědovi večer natloukli v hospodě za tohle chování co předváděl, dozvěděl jsem se to o něco později, ale stejnak to potěšilo.. :-D )

retrívr - Profil | St 27.10.2010 21:59:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> To se může stát, bohužel.Často se mu někdo snaží pomoci i když to jde většinou obtížně.Tomu se ale dá těžko zabránit.Většina rozumných se přesvědčí s kým komunikuje.To je často právě prostor pro tu skupinu, která se řekněme " chce prosadit", jestli mi rozumíš.

Essekr - Profil | St 27.10.2010 21:55:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jojo to my dost vadí ty hádky...
Toto je pro všechny supy.

Lukas89 - Profil | St 27.10.2010 21:35:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm - >> Ahoj, nečetl jsem celou diskuzi, sám za sebe chci říct, že to kolikrát zazdí celou otázku a idyž mě třeba zajímá, tak na to kašlu, na druhou stranu když má někdy názor, který se mi příčí až moc, tak prostě nemůžu nečině kliknout jinam a ignorovat to, stejně tak když jsem někde u vody, tak nemůžu koukat jinam, když někdo masí ryby bez jakýkoliv zábran, soucitu a hlavně nějakého toho našeho řádu, který dle mě má smysl, páč jinak by to bylo už úplně v kelu... Prostě se ozvu, snažim se být slušný, ale někdy se to vyostří.. Jednoduše nedokážu nečině přihlížet, to sem radši za svini.. (omlouvám se za výraz..)

solich76 - Profil | St 27.10.2010 21:34:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> za málo ))))))))))) pane rybáři )))))))
trochu úcty a respektu ke všem a jde vše. Možná by bylo lepší kdyby si tady všichni VYKALI... potom by to nastoupilo automaticky.

solich76 - Profil | St 27.10.2010 21:31:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm >> já ti ho dám

SKVĚLÝ ZÁPIS, DĚKUJI !!!! )))))))))))

solich76 - Profil | St 27.10.2010 21:26:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj všem. Chlapi, já si myslím své a jen se vás všech zeptám takto: kdybych se s váma potkal u vody a slušně se vás zeptal na jakoukoli věc z rybařiny ....... taky by jste se do mě pustili s takovou vervou jako tady ?????????? Myslím, že by jste pokrčili rameny a buď odpověděli normálně nebo vůbec. Je faktem, že internet nemá zábrany a psaní je horší než mluvené slovo a každá osoba si ho přibarví svou hlasovou intonací, i když to tak nevypadá. Ale myslím, že slušnost k druhé osobě, ať už k mladé nebo starší, je na místě. Jsme inteligentní lidé a chovejme se k sobě přátelsky a raději si poděkujme a navzájem poučme než se urážet a shazovat jako malé děti o přestávce na chodbě.

meteor - Profil | St 27.10.2010 11:29:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm - >> nějak jsem to tady nečetl celé, takže se případně omlouvám, že napíšu co už je tu psané ;-)

Já bych neřešil ani tak tvoje zadání otázky, jako spíše věc navazující: jedna věc je (jak píšeš) kdo co kam píše a druhá věc (kterou je záhodno "řešit" a která snad osloví = potenciálně změní názor zdejšího osazenstva) je MODEROVÁNÍ diskuse.

Chtít po lidech, aby do daného tématu psali / nepsali to, co tam patří / nepatří, je IMHO házení hrachu na zeď. Lidi to dělat nebudou, leda by jim hrozil postih. Ten zde v podstatě nehrozí (červená karta prostě není postih), takže je moderátorovi diskuse, aby ji určitým způsobem řídil a směřoval tam, kam ji chce směřovat. Bez vyjímek. Tady mi právě přijde, že lze udělat více práce nežli apelovat na lidi, aby psali k tématu a neosočovali se. Kvalitní moderátor je bernou mincí kvalitní diskuse (samozřejmě to neplatí na 100%)... kdo bude chtít prudit, tak si důvod a možnost jak vždycky najde...

Jandasek - Profil | St 27.10.2010 11:08:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přesně tohle jsem očekával, zvrhla se celá dyskuze, změna tématu, nekoordinované psaní a odbočování od thématu, osočování, lynčování, zastírání, machynace, klasický případ průměrné diskuze, jsme tu chvíli a tlak mám že mi nestíhá kardiostimulátor!

Carpeater - Profil | St 27.10.2010 9:37:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Abych trochu odlehčil tématu - zde je fotka amerického buddyho Justena, na Staňkováku nebyl s to chytit kapříka - a doma... :-) "To je ale kurva" @Pellon

Carpeater - Profil | St 27.10.2010 9:00:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Venca888 >>
„Jsem stále přesvědčením komunista, i když už nikoli toho ražení jako dříve, a pokud zastává redakce názor, že přinejmenším procesuální, nesubstanční teologie nebo "neteistický" teismus je něco principiálně neslučitelného s komunistickým (neříkám totalitním a neříkám dogmatickým!!) přesvědčením, chápaným jakožto radikální humanismus recipující sociálně dezalienovanou kulturu, jako přesvědčení o nutnosti trvale udržitelného životního způsobu nebo důsledně anti-hybristického paradigmatu ve vztahu k člověku i biosféře a přírodnímu univerzu vůbec, pak já tuto principiální neslučitelnost nezastávám. Kromě toho, s KSČ-ČSSP jsem se rozešel PRÁVĚ proto, že jejich dogmatická zaujatost proti (zdaleka nejen mým!) humanisticko-křesťanským postojům se mi příčila,“

Komunistický aktivista David Pěcha

Jandasek - Profil | St 27.10.2010 8:39:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

šedý pes >> žádný učený z nebe nespadl, se nečerti. Raději prchám jinam, než mě tu sežerou uplně všichni, pochopení žádné, jen poukazování na nedokonalost. Ano nejsem vědma, beru a s pokorou přiznávám. Sorrýýýý

Jandasek - Profil | St 27.10.2010 8:01:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm - >> za klávesnicí mají i 13ti letí klucí herodický pocit, natož jejich starší kolegové leč s totožným IQ. Kde jaký idiot tě tu sejme za "svou" pravdu, no a dohadovat se s kreténem je zbytečný, takže stáhneš krovky a jede se dál. Buď zkousneš jazyk za zuby a přežiješ, nebo se tím budeš zabívat a marnit čas pitomci. Normálně na burana nereaguj a jen se pousměj, na každou svini se vaří voda a ono se jim to vrátí ;-)

KOLIBŘIK - Profil | St 27.10.2010 7:51:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bart.bm - >> Zdravím.Děkuji ti za tvou odpověd a docela jsem rád že jsem mohl použít tvé starší vydání a zadání diskusní otázky.Psali jsme si spolu v soukromé zprávě o dost vážné věci co si tu někteří dovolí.k druhému.Myslím že pokud zkončila rybářská konverzace a přechází se a nebo se začne používat soukromí je v tu chvíli po všem.Já jsem ti psal že bych nikdy k tomu nesáhl abych se někomu hrabal v jeho osobním nebo pracovním životě i kdyby to byl ten největší nepřítel.Bohužel tady je to asi typická klasika .Pokud nejsou tyhle aktéři první a nemají poslední slovo tak dokážou na tebe vyráhnou a nestydí se cokoli.Já jsem to ale poznal u těhle lidí už hned na začátku když jsem se zaregistroval že jejich mocenství a sebeutvrzování je daleko silnější nežli nějaké psaní o rybách. Vem si když někdo dokáže za den napsat několik desítek zápisů do mnoha diskusí ,takřka se nehne od počítače,komentuje kritizuje napadá cokoli.To svědčí pouze otom že tu chce dominovat.Ale čím???.Konečná u mě pro tyhle lidi bylo zveřejnění mých osobních dat a ůdajů,To byl vrchol ubohosti a nemohoucnosti těchto písálků.Když viděli že nemají na to aby sami stáhli ocas a byly troch pokornější vytáhli drby pomluvy a zveřjnění tvého pracovního života.Tohle přeci ale krom nich nikoho nazajímá.Ted jsem byl tři dny pryč a dostal jsem několik soukromých zpráv.Prosí mě abych zveřejnil ty slabochy co se rejpali v mém osobním životě.Chtějí odemne aby všichni věděli kdo to je a dali si naně pozor.Jelikož jejich pohár vína přetekl a zašli tam co si nikdo normální nepřeje.Nikdo totiž kdo je tady zaregistrovaný si v žádném případě nepřeje aby se tu psalo víc nežli on sám na sebe nezveřejní.Proto je registrační karta kam si každý sám vepíše pouze to co chce.Celkově shrnuto názor na tuto skupinu od těch co zveřejnili mé osobní ůdaje jsou a já jim mám vzkázat.At to ještě někdy na někoho jiného zkusí.Myslím si že ano pokud jim někdo nesedne a bude je chtít sesadit z jejich trůnů místních samozvolených vůdců tak se klidně nebudou štítit ničeho.

Roberto2 - Profil | So 13.2.2010 17:45:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No asi je to vývoj naší společnosti v kapitalismu , ale po česku .... Začínáme se už trochu " kastovat " podle i toho kdo má víc a kdo ne / podnikatel , řemeslník , zaměstnanec , snob , šetřílek apod. / Těm co nemají nazbyt a nemohou si dovolit drahou výbavu / s tím souvisí i honění se za trofejema co je ročně stojí desetitisíce / se tu mám pocit ti " IN " s výbavou v ceně Fabie ostatním posmívají . Nejvetší ubožák je u nich ten , co si koupí třeba naviják od neznámé / pro ně / značky ... Zažil jsem to tu .. Dovolil jsem si doporučit naviják Lineaffe . Co se proti mě rozpoutalo bylo s prominutím k zblití .. Docela mě to tu odrazuje se do něčeho vůbec zapojit . O výbavě raději pomlčet . Nastoupí okamžitě lidi co naviják pod 2000 Kč odsoudí , aniž by ho někdy v životě drželi v ruce a pustí se do vás ... Zdá se mi ale že oni se v těch nevraživých diskusích vyžívají a vyhledávají je . Mohou se v nich vytahovat a vychloubat nad ostatními .....Naštěstí ale převládají ti normální a většinou je někdo setře . Ty jejich nicky se docela brzy zapamatují ...))) Potom je lepší diskusi opustit . Co se týká ryb tak si myslím že to zdejší vychloubání trofejema chycenými na placeným rybníku plným chemikálií z různých boilies a zblblých přecpaných kaprů není už rybařina ....Svazových rybníků ubývá a moc se do nich užnevysazuje .. Nevyplatí se to už totiž ..... Bohužel taková je dnes doba ...

Tichej - Profil | So 13.2.2010 17:23:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> jak říkáš diskuse je o tom ,že když něco nadhodím tak musím očekávat i záporné reakce.:-))a buď budu schopen to překousnout,anebo pokud to nepřekousnu tak nereaguji.
Pak ale může nastat situace,že diskuse přejde v monolog:-)))a to je potom asi o ničem.

hraji - Profil | So 22.11.2008 10:02:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Božínku, to jsou kecy, typicky ovšem předvádějí to, co autor otázky kritizuje. Když schází argument, použijeme urážku, nebo odbočíme od tématu, popřípadě zamontujeme rasovou otázku. Prostě typická ukázka, jak se omezenost a neschopnost argumentace prosazuje silou a množstvím slov.

Lee-Haney - Profil | Pá 21.11.2008 18:15:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Achjo mrknato zase jsi předvedl svůj standart.Když sme se o tom bavili v dotyčné otazce nedokázal jsi mi nic říct na můj argumet a radši jsi se pustil do jiné debaty.

Mě tady na mrku vadí jediná věc a to je to , že jsou zde rybáři co si myslí že jejich styl lovu je ten nej a zbytek je jen povl.Ta namyšlenost a nadřazenost z nich vyloženě jen srší, přitom tihle lidé nic nedokázali a žijou jen v tom svojem rýpní a představách.

Pak jsou zde lidé co nenávidí původní druhy a tak mají potřebu svojí demenci cpát do naprosto jiných témat, která jsou úplně o něčem jiném.Když se jich zeptáte co udělali proto aby jejich původní miláčci byli víc preferováni jak nepůvodní druhy, nejsou schopni odpovědět.

Pak je zde skupina lidí kteří dovedli kapřařinu do extrému v podobě 20 hodinového spaní, grilování a pití piva ze sudů, příposlechů na dvacet kilometrů aby slyšeli dosah pípačáků když si odskočili autem na nákup a dobít baterii do notebuku aby mohli vyhodnocovat počasí, záběry atd.Nakonec místo úlovků už je chlubení jen množstvím harampádí a značek a hodnotu měří cena.Díky těmhle lidem začali rybáři provozující jiný typ lovu rýt.Ze začátku jsem se zastával, ale pak jsem si přečetl pár příspěvků některých lidí a přestal jsem se rýpání divit , protože tihle rybáři to dotáhli do naprostého extrému kde 80% času není rybolov, ale něco jiného....

Ohledně chování starší k mladším, zde musím oponovat.Nejsem člověk co bude argumentovat věkem, ale je pravdou že když si přečtete některé příspěvky mladších rybářů a jejich úcta k lidem co by jim mohli dělat fotříky tak se ani nedivím.Nemusí sdílet jejich názor , ale je potřeba to napsat slušně a ne hned vyletět.

Místo toho aby sme tu všichni byli kamarádi a vzájemně si pomáhali v dobrém slova smyslu tak si tu zvyšujem ega za honbou kdo je víc.

S čím můžu naprosto souhlasit je to , že člověk co dokáže napsat na forum by si v realu nikdy nedovolil.....

LudvaBrno - Profil | Pá 21.11.2008 8:33:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejlépe to asi vystihl Jaroslav Hašek ústy jednoročního dobrovolníka Marka: člověk si myslí, že je gigant a je hovno. Všichni tihle "giganti" zaslepení představou o své vlastní neomylnosti nám ostatním "troubům" dávají najevo svou převahu. Vídáme to na našich silnicích, v restauračních zařízeních, na úřadech a vlastně všude, kam se tento druh lidské bytosti dostane. Zajisté jich bude několik i mezi rybáři, neomylní mužové s fixní ideou, že právě ONI jsou určeni k velkým činům. Teď ještě nepodlehnout pocitu, že k nim patřím i já. :-)

Zlejšek - Profil | Pá 21.11.2008 7:57:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Asi je to tím, že je tu příliš "odborníků" , kteří mají ve všem jasno a většina položených otázek je pro ně jenom možnost ukázat, jak mají hezky zmáknutou teorii a možnost pohonit si ego na účet druhých. Krom toho, po netu jim za jejich žvásty nikdo pár facek nedá, tak proč se nevyřádit, že?

misak - Profil | Čt 20.11.2008 22:39:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jak velkou pravdu jsi řekl, tohle je ale povaha některých lidí, jak se říká " papír snese všechno" , ale ve skutečnosti, jsou tihle lidé obyčejné nuly, který dovedou jen urážet a snažit se ponížit ostatní. At už za hloupou hrubku nebo co je horší za začátečnickou otázku.

fofo - Profil | Čt 20.11.2008 22:07:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

a taky si myslim,že tahle otázka moc odpovědí mít nebude,protože nebude lákat ty uječený hádače a hájiče vlastní pravdy

Benny - Profil | Čt 20.11.2008 22:00:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

fofo hej aj to je pravda, ale myslim si, ze v realnej debate zoci voci minimalne polovica svoj nazor straca a nesnazi sa na silu prezentovat .o)