Rybáři a vědci pokusem se solí nabourali oficiální verzi o otravě Bečvy. Nyní je šetří inspekce

Kategorie: Všeobecné

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/rybari-a-vedci-pokusem-se-soli-nabourali-oficialni-verzi-o-otrave-becvy-nyni-je_2108311718_aur

reload, 1.9.2021

Diskuse k bleskovce

Honza7 - Profil | Čt 2.9.2021 21:16:31

Sa(l)micka >> Děkuji za příspěvek, pokud to tak proběhne, jak uvádíš, tak budu velice rád.

Sa(l)micka - Profil | Čt 2.9.2021 19:54:12

Honza7 >> Pokud se do toho můžu vmísit, ač nejsem místní (tedy od Bečvy). Podle §39 vodního zákona odst. 1: Závadné látky jsou látky, které nejsou odpadními ani důlními vodami a které mohou ohrozit jakost povrchových nebo podzemních vod. Sůl, kor v takhle nízké koncentraci (ve výsledku to byla při jednorázovém vysypání do vody cca 1 kávová lžička na 1 vteřinový litr vody za předpokladu, že průtok je 8 kubíků/s) jakost neohrozí...takže se dle mne na věc nevztahuje §39 odst. 7 písm. f). Tedy by tam pro danou věc nemuselo být ani to povolení úřadu. Pěknej večer vinšuju.

Honza7 - Profil | Čt 2.9.2021 13:52:20

PYTLAKS >> Ahoj Tomáši, ČIŽP teď bruslí na velmi tenkém ledě, protože v kauze Bečva sama nezjistila vůbec nic ( i když na to kompetence má ).
Teď je tady několik osob, které toho zjistili během jednoho dne daleko víc, než ČIŽP, PČR a soudní znalec za spoustu měsíců. Jediné co těm soukromým aktivitám schází k dokonalosti je schválení patřičného úřadu. Vzhledem k tomu kdo je u moci a jak jsou impotentní uvedené organizace včetně znalce je předem jasné, že tato soukromá aktivita by schválení nedostala i když jde o látku, která při této koncentraci je rybám neškodná.
No uvidíme jak tohle bude pokračovat. Blíží se volby a státní úředníci teď zřejmě nebudou chtít být lidem moc na očích - co kdyby přišla nová garnitura vládnoucích politiků, to by se jim mohlo vymstít. Pokud zůstane současné uskupení u moc, tak věř tomu že tento pátrací tým bude po zásluze odměněn, jak je zvykem v naši zemi.

PYTLAKS - Profil | St 1.9.2021 18:22:37

Co jim tým klukům ušatým tak dlůho trvalo😄