Letní tábor rybářské mládeže - Smetanova Lhota 2021

Kategorie: Všeobecné

Odbor mládeže Rady ČRS plánuje uskutečnit v termínu 1. – 14. 8. 2021 letní tábor rybářské mládeže. Jako tradičně se bude konat v objektu ZO OS KOVO – Buzuluk Komárov ve Smetanově Lhotě. Tábor je zaměřen především na rybolov, nácvik rybolovné techniky a na prohloubení rybářských znalostí a dovedností. Přihlášky jsou právě spuštěny!

Děti si v průběhu tábora mohou vyzkoušet rybolovnou techniku (házení na terče a do dálky muškou i zátěží) nebo lov ryb udicí, který bude zaměřen na všechny povolené způsoby lovu ryb (na plavanou, umělou mušku, na položenou atd.) dle zvoleného úseku řeky. Každý den je pro děti připraven pestrý program (soutěže, turnaje, závody, besedy, výlet atd.). I v letošním roce je naplánován celodenní lov na údolní nádrž Orlík - Štědronín. Na děti budou dohlížet zkušení vedoucí znalí jak v oboru rybolovné techniky, tak i v lovu ryb udicí.

Tábor se nachází v samostatném areálu uprostřed lesa. Obtéká ho řeka Lomnice s velice pestrým charakterem toku, šířka řeky se zde pohybuje mezi 10 - 20 m. Nad jezem je hluboká asi 1,5 m. Průtok v řece ovlivňuje voda vytékající z rybniční soustavy v okolí města Blatná. V areálu jsou k dispozici 3 - 6-ti lůžkové chatky, jídelna, klubovna, sprchy, WC atd. Pro sportovní vyžití je zde navíc bazén, hřiště, pingpongový stůl a jiné.

Vzhledem ke specializaci tábora je důležité, aby děti sebou měly základní rybářské vybavení a především členskou legitimaci a rybářský lístek. Povolenku pro všechny děti, po dobu tábora, zajistí pořadatel LTM.

Tábor je určen především pro děti z rybářských kroužků v místních organizacích, které jsou členy ČRS. Věková hranice dětí je 8 – 17 let.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/730-letni-tabor-rybarske-mladeze-smetanova-lhota-2021

MAXXSKATER, 11.2.2021

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.