Jak funguje Svaz (2): Revír, jeho uživatel a pravidla platná na revírech

Kategorie: Všeobecné

V prvním díle - https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/575-jak-funguje-svaz-1-organizacni-cleneni-a-volene-organy - jsme se zaměřili na základní stavební kameny Svazu – místní organizace, územní svazy, Radu a jejich volené orgány. Tento díl se pomalu přibližuje k vodě – podíváme se na problematiku uživatele revíru a pravidel, které na revíru platí a jakým způsobem mohou být stanoveny.

Stejně jako v prvním dílu, ani zde není cílem vyčerpávající popis celé problematiky. Účelem je nastínění základních principů, stanovených Zákonem č. 99/2004Sb. (Zákon o rybářství..) a jeho prováděcí vyhláškou (197/2004 Sb). Na úvod je nutné zdůraznit, že se nejedná o jediné dva legislativní předpisy, kterými se rybář musí u vody řídit - ačkoli je Rybářský řád blíže nerozvíjí, pro rybáře jsou samozřejmě při lovu platné i další předpisy, například Zákon o ochraně přírody nebo Zákon o vodách. Ty jsou platné pro všechny bez rozdílu - bez ohledu na to, zda právě rybaříte, koupete se nebo trávíte u vody čas jakoukoli jinou činností.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/581-jak-funguje-svaz-2-revir-jeho-uzivatel-a-pravidla-platna-na-revirech

MAXXSKATER, 8.11.2019

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.