Přerov podpořil prodloužení Baťova kanálu do Olomouckého kraje. Věří, že to přiláká další turisty

Kategorie: Všeobecné

Přerov se připojil k memorandu o prodloužení Baťova kanálu do Olomouckého kraje. Od investice za několik stovek milionů korun, která by kanál prodloužila z Kroměříže do Olomouce s odbočkou do Přerova, si kraj i města slibují posílení cestovního ruchu v jižní části Olomouckého kraje. Memorandum by mohly všechny dotčené strany podepsat v listopadu v Tovačově.

Zdroj: https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/2949626-prerov-podporil-prodlouzeni-batova-kanalu-do-olomouckeho-kraje-veri-ze-prilaka-dalsi

MAXXSKATER, 17.10.2019

Diskuse k bleskovce

tomvec - Profil | Pá 18.10.2019 16:12:50

Dunaj-Odra-Labe v malém? Nebo salámová metoda? To chtějí využít mlýnský náhon od Kojetína do Dubu, když jsou na něm mlýny, které stále fungují a prosperují? A když náhon je vlastně malá říčka se šířkou tak pět metrů s není ji kam rozšířit? Když se klikatí zbytky lužního lesa, posledními kousky přírody? Když se kříží s jinými toky, vantroky u Uhřičic a sifon pod Valovou nedaleko od nich? Všude jsou staré nízké mostky. Nebo to protáhnou přes Moravu, kde pod soutokem s Bečvou je NPR Zástudánčí? Proboha proč? To zase bude tunel.