Fantastický výsledek české reprezentace na ME LRU muška!

Kategorie: Všeobecné

Český tým získává zlatou medaili na letošním mistrovství Evropy LRU muška! V tvrdé konkurenci 100 závodníků z dvaceti zemí skončila česká reprezentace na první pozici.

25. ročník mistrovství Evropy se odehrával v uplynulém týdnu od 1. do 7. července v Černé Hoře. Český tým vyrazil reprezentovat ve složení Antonín Pešek (státní trenér a kapitán výpravy), Luboš Roza, Miloslav Hosenseidl, Lukáš Starýchfojtů a Petr Červenka. Závodníci si museli poradit s obtížnými podmínkami v pěti sektorech na řekách Lim a Ljuča, poslední sektor byl na jezeře Plav.

Po pěti dnech závodů byl výsledek jasný - tým České republiky se umístil na prvním místě s celkovým počtem 199 ulovených ryb (nejdelší ulovená ryba čským týmem měřila 68 cm), na druhém místě se umístili závodníci ze Slovinska a na třetím Bosna a Hercegovina.

V individuálním hodnocení se z českého týmu nejlépe umístil Antonín Pešek na pátém místě, Miloslav Hosenseidl na 9. místě, Luboš Roza na 12 místě, Petr Červenka na 16. místě a Lukáš Starýchfojtů na 19. místě. Všech pět českých reprezentantů tak skončilo v první dvacítce - v obrovské konkurenci stovky závodníků se jedná o fantastický výsledek.


„Když jsem asi 4 měsíce před šampionátem zajišťoval ubytování pro přípravný tréninkový týden, netušil jsem, že nám pořadatel na základě kapacitních problémů s ubytováním pro rekordních 20 družstev (100 závodníků) bude nabízet setrvání v tomto objektu i pro závodní období. V týmu se to nesetkalo s jednoznačným souhlasem a pochopením, protože apartmán byl dle Google maps umístěn asi 400m od centrálního hotelu Abas, a nás tak čekal každodenní transport za každou aktivitou od stravování, porady kapitánů a nakonec i každodenní odjezd a příjezd na závod. Jelikož ze zkušenosti vím, že prostor hraje při 14 denní chlapské výpravě důležitou roli, podařilo se mě své kolegy přesvědčit, že apartmán Canovič nám velký prostor a zázemí poskytuje, a každodenní přesun nějak zvládneme. Po celkem náročné 16-ti hodinové cestě(1100km) jsme o půlnoci dorazli do našeho cíle , městečka Plav v Monte Negro, a k našemu velkému překvapení bylo naše ubytování bezprostředně vedle hotelu! To byla fantazie, nic lepšího nikdo neměl k dispozici! Když se k tomu připojilo velmi srdečné ranní setkání s našimi hostiteli a zahradu provoněla pravá turecká káva, začal jsem od prvního dne věřit že máme velkou šanci na dobrý výsledek.“

Antonín Pešek – trenér LRU Muška

Závodníkům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů do dalších šampionátů!

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/aktuality/sport/519-fantasticky-vysledek-ceske-reprezentace-na-me-lru-muska

MAXXSKATER, 9.7.2019

Diskuse k bleskovce

ToM1977 - Profil | St 10.7.2019 14:15:39

Gratulace! 👍🏆🇨🇿🥇Ԁ​77;

urby fishing - Profil | St 10.7.2019 8:21:38

Super!