Rybářský dětský den – Měřín 2019

Kategorie: Všeobecné

V Měříně je krásný rybník o velikosti 3,6 hektaru, zasazený do malebné přírody Vysočiny s bohatou rybí obsádkou, kde dominuje především kapr a cejn. Obrovskou výhodou tohoto revíru je ideální zázemí pro konání feederových závodů, upravené travnaté břehy, dostatek prostoru pro parkování a stanování, rybářská chata a příjemná parta v podobě místních rybářů.

Z těchto důvodů padla volba na tento revír pro první Rybářský dětský den pod záštitou MRS LRU Plavaná a MRS LRU Feeder a prvoligových závodníků v těchto disciplínách.

Akce proběhla 8.května 2019, kdy se na krásném rybníku v Měříně uskutečnila tato akce s následujícím programem:

Praktické ukázky závodní plavané se ujali mistři na slovo vzatí – Pepa Konopásek, který představil lov na odhoz a František Hanáček, který se věnoval lovu na děličku. Kluci měli nachystáno závodnické vybavení, které si každý mohl osahat a vyzkoušet, závodnické krmení, nástrahy a zajímavé tipy pro tyto způsoby lovu. Dětem se tento způsob lovu velmi líbil a u kluků bylo pěkně živo.

Lov metodou method feeder, která se stává čím dál populárnější, představil Martin Maťák, který lovil místní kapry. Závodní styl feederu představili prvoligoví závodníci v této disciplíně Radek Černý, Milan Koucký, Honza Tomšík, Petr Ondráček a Laďa Oliva. Kluci se zaměřili především na praxi a děti si vše vyzkoušely a chytily mnoho krásných ryb.

Do tajů kaprařiny umožnili nahlédnout Martin Líbal a Luboš Hrůza, kteří nachytali krásné kapry z místní obsádky. Představili způsoby krmení, prezentaci nástrah, montáže a vybavení pro lov kaprů.

Této akce se během celého dne zúčastnilo velké množství dětí, které si za dozoru profíků v daném oboru vyzkoušely na vlastní kůži, jaké je to posadit se na závodnickou bednu, jaké mají závodníci vybavení, jak se míchá závodnické krmení, jaké nástrahy, montáže, a styly lovu závodníci používají a co jim přináší úspěch v závodním sektoru i při běžných vycházkách.

Těm nejmenším či případným zájemcům o rybolov byly představeny základy rybolovu aneb „co a jak“ a v mnohých z nich se zkušení borci pokusili „zažehnout oheň lovce“, když si zdolali svoji první rybku, kterou následně po pohlazení a fotce pustili šetrně zpět vodě.

Zajímavým a pro děti velmi atraktivním zpestřením byla pro děti soutěž o ceny v hodu feederovým prutem na cíl ze závodnické bedny.

Po celý den bylo k dispozici občerstvení – něco k pití i zakousnutí.

Děkujeme všem za účast a příjemný den strávený na rybách. Moc nás potěšila hojná účast a velký zájem dětí o rybaření.

Poděkování patří také rybářům z Měřína za propůjčení vody a zajištění zázemí, závodním týmům Preston Feeder Team – MRK.cz – MRS, Maver Feeder Team Moravia – MRS, Maver Feeder Klub Třebíč, Crazy Boys Hustopeče, Pepovi Konopáskovi (Colmic), Martinovi Líbalovi a Luboši Hrůzovi.

Nesmíme zapomenout poděkovat firmě Chytil za zaslání dárků pro děti.

Za organizační tým
Koucký – Koudy
Maver Feeder Team Moravia – MRS

Foto David Holeš.

http://feederpoint.cz/2019/05/13/rybarsky-detsky-den-merin-2019-2/

fotojakes, 15.5.2019

Diskuse k bleskovce

rybomil - Profil | Čt 16.5.2019 20:16:04

Určitě to byla super akce, poděkování všem je jistě na místě.