Mimořádné zasedání Republikové rady ČRS : Návrh na změnu systému redistribuce schválen!

Kategorie: Všeobecné

20. března 2019 proběhlo mimořádné zasedání Republikové rady ČRS na téma změny systému redistribuce financí za prodej celosvazových povolenek.

Velmi pozitivní zprávou je, že navržená změna byla po důkladném projednání členy Republikové rady jednomyslně schválena. Nový systém tak bude vycházet nejen z principu náhrad za úlovky dosažené držiteli celosvazových povolenek, ale v souladu s doporučujícím návrhem Hospodářského odboru (viz aktualita - https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=759&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit ) bude reflektovat i počet docházek, kategorizaci výše náhrad podle rybích druhů (bez rozdílu, zda byly uloveny na pstruhovém či mimopstruhovém revíru) a také nově nebudou do celosvazové redistribuce započítány docházky ani úlovky vlastních členů na vlastních revírech - k úhradě nákladů za vlastní členy na vlastních revírech bude sloužit fixní odpočet ve formě poměrné části ceny územní povolenky, kterou si územní svazy ponechají před odvodem finančních prostředků do rozpočtu redistribuce.

Nastavení nových pravidel redistribuce je předmětem jednání Republikové rady již od roku 2004, jednohlasné schválení je úspěchem, který přispívá k jednotným pravidlům a podmínkám napříč územními svazy.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=760&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 21.3.2019

Diskuse k bleskovce

Tomáš7 - Profil | Pá 22.3.2019 11:12:06

Bulk >> než se budu ptát, tak jsem hodil dotaz sem, zda to někde nevisi a já jsem jenom slepý

Bulk - Profil | Pá 22.3.2019 11:10:54

Tomáš7 >> Muzes se poptat na fb strance CRS. Upozornovanim na mrku tech informaci moc neziskas:-)

Tomáš7 - Profil | Pá 22.3.2019 11:08:01

Bulk >> díky za info. Upřímně moc nerozumím, co tam s tím týden budou dělat. Snad hlasovali o konkrétních propočtech ne? To tam budou do toho něco malovat, aby se něco zase schovalo nebo jak. Sice jsem na mrku upozorňoval na cenu celosvazové povolenky, ale jestli jí budou upravovat takto pokoutně, tak to bude mít vynikající odezvu.

Bulk - Profil | Pá 22.3.2019 10:58:51

Tomáš7 >> Nejaka detailnejsi cisla byla slibena behem pristiho tydne.

Tomáš7 - Profil | Pá 22.3.2019 10:55:19

Nenašel jste někdo někde informaci, jak přesně se to bude rozpočítávat? Vcelku by mě to zajímalo. Já našel akorát tuhle informaci https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&​page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktualit​y_tabulka=aktuality&aktuality_id=759&aktuality_zac=​0&aktuality=rozbalit , z té se toho moc nedozvím.
Předem díky