Pravidelně uklízíme vodní toky a nádrže. Nyní je na řadě Botič

Kategorie: Všeobecné

Naše organizace má na starosti kromě pražských parků, lesů, památných stromů a stromořadí také péči o přibližně 300 kilometrů drobných vodních toků a více než 160 vodních nádrží. Jednou z našich činností při jejich údržbě a správě je také pravidelný úklid nepořádku, který po sobě zanechávají někteří neukáznění spoluobčané. Jen za loňský rok jsme z okolí vodních toků a nádrží uklidili a odvezli více než 80 tun směsného a objemného odpadu. V současné době můžete naše pracovníky potkat při úklidu na spodním úseku potoka Botič mezi Folimankou a Tyršovým vrchem. I odtud odvážíme odpad, který se nahromadil na březích potoka i v jeho korytě.

Nejčastějšími odpady, které zanášejí pražské vodní plochy a jejich okolí, jsou plastové obaly od potravin, igelitové tašky, pet lahve i kartonové krabice. Kromě nich jsou v korytech vodních toků k vidění také věci z domácností, které již dosloužily svému účelu a místo sběrného dvora skončily ve vodě. Nezřídka se tak potýkáme se starým nábytkem, matracemi, elektrospotřebiči a výjimkou nejsou ani nákupní koše z obchodních domů či nádoby na odpad a kontejnery.

Kolem vodních nádrží a toků uklízíme po celý rok. Pokud chcete pomoci nejen nám a městu, ale především pražské přírodě, odkládejte odpad na místa, která jsou k tomu určená a udržujte kolem nich pořádek.

Zdroj: http://lhmp.cz/vt/2019/02/pravidelne-uklizime-vodni-toky-a-nadrze-nyni-je-na-rade-botic/

MAXXSKATER, 27.2.2019

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.