Úštěk vytáhl do boje s rybáři. Na Chmelaři prý hospodaří špatně

Kategorie: Všeobecné

Úštěk vytáhl do boje s rybáři. Na Chmelaři prý hospodaří špatně


Úštěk - To by bylo, aby nové vedení města Úštěk nevyrukovalo na rybáře. Rekultivace Chmelaře totiž byla iniciační pro vznik hnutí UHAF, které po posledních komunálních volbách ovládlo úštěckou radnici.

Výlov Chmelaře dokeští rybáři v Úštěku podnikají tradičně v listopadu. Podle radnice na jezeře nehospodaří správně.

Na pozicích radních mají jeho lidé na dokeské rybáře na jezeru větší páky a vyrovnaný boj konečně začal. Jednoduchý ale nebude, rybáři kritiku i stažení z jezera odmítají.

Město požádalo Státní pozemkový úřad (SPÚ), aby ukončil smlouvu o pronájmu jezera s Rybářstvím Doksy a uzavřel novou s ním. „Hlavním důvodem je statut rybníka, který byl vybudován za účelem rekreačního využití,“ stojí v dopise Úštěku adresovaném úřadu. Když v něm vedení města vysvětluje, proč rybáři statut nedodržují, píše o jejich hospodaření na Chmelaři pouze v uvozovkách.
Zdroj: https://litomericky.denik.cz/zpravy_region/ustek-vytahl-do-boje-s-rybari-na-chmelari-pry-hospodari-spatne-20190220.html

yvana, 21.2.2019

Diskuse k bleskovce

jeden3 - Profil | Pá 22.2.2019 9:45:45

a to se vyplati..rybare vyzenou,narvou do toho miliony(asi nejaky strycek bude kempy stavet) a cela navratnost bude o tom,jestli v lete bude alespon 40 dni hezky
a Tome,to uz se vyplati :-)))