Mistrovství světa v LRU feeder (průběžná zpráva reprezentantů)

Kategorie: Všeobecné

Mistrovství světa se po 6 ti letech opět vrací do Jihoafrické republiky, kde je součástí 4. světových rybářských her, a pro místo konání je opět vybráno město Bloemhoef a přehrada Daan.

Na mistrovství světa byli nominování závodníci Martin Maťák, Jakub Šabata, Radek Štěpnička, Martin Štěpnička dále pak Josef Konopásek a náhradníkem je Ladislav Konopásek. Pod vedením Trenéra Milana Štěpničky, asistenta trenéra Petra Bromovského a jako poslední člen výpravy manažér Tomáš Párys.

Po náročném leteckém přesunu, kdy výprava strávila 24 hodin po letištích a letadlech dorazila do Johannesburgu, kde se po absolvování nezbytných úkonů jako zapůjčení aut a ubytování zúčastnila slavnostního zahájení v kongresové hale Nelson Mandla square, zahájení bylo pojato ve velkém stylu, kterého se zúčastnily všechny zastoupené disciplíny a státy.

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek
Po ukončení zahájení se výprava přesunula do místa konání v městě Bloemhof, po ubytování se vydala na obhlídku závodní trati na místní přehradě Daan. Po cestě se výprava stihla zastavit na závodním úseku mistrovství světa v lovu carp fishing a je škoda, že se nemohla zúčastnit žádná Česká reprezentace v této disciplíně.

Následující dny probíhá trénink, který je zakončen v pátek a v sobotu a neděli je oficiální závod. Po dobu tréninků se snaží výprava zjistit jak a na co nejlépe lovit místní kapry a amury. Jaké náčiní a krmení použít a dosáhnout co největší úspěšnosti při lovu kaprů a amurů v rozmezí 0,5 – 3 kg, ryby je nutno podoktnout, že ryby jsou velmi bojovné.

Touto cestou mě dovolte poděkovat radě ČRS za štědrou finanční podporu a možnost se zúčastnit světových rybářských her v JAR.

Další průběh šampionátu lze sledovat na facebookové profilu.

https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=741&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

fotojakes, 13.2.2019

Diskuse k bleskovce

karvo - Profil | Čt 14.2.2019 12:15:40

borci!!!