Hamburk si stěžuje na zamořené Labe z Česka. Můžeme vás žalovat, varují Němci

Kategorie: Všeobecné

Přístavu v Hamburku dělají velké problémy škodliviny, které do něj z Česka přináší Labe. V rozhovoru s ČTK to řekl šéf místního oddělení strategií a inovací Henrich Röper, podle něhož Česká republika zatím nedělá dost pro to, aby škodlivé látky už na svém území odstranila. Hamburský přístav si proto nechal zpracovat právní analýzu, která jako jednu z možností uvádí i žalobu na českou stranu.

https://www.novinky.cz/zahranicni/492296-hamburk-si-stezuje-na-zamorene-labe-z-ceska-muzeme-vas-zalovat-varuji-nemci.html?sznhp=rss

Darďas, 18.12.2018

Diskuse k bleskovce

Scorpio-75 - Profil | Ne 23.12.2018 12:01:02

Němci by se měli nejdří podívat na mapu, kde Hamburk leží. To je stejnej fór, jak když se amíci podívají do atlasu a chtějí dávat rakety do Evropy proti severokorejcům.
Jinak souhlasím s příspěky níže. Německej bordel se k nám vozí po kamoinech a nikdo to pořádně neřeší. Možná vlastně řeší přes číslo účtu.

krusnohorec - Profil | Ne 23.12.2018 11:54:26

Ono asi nejde o komunální odpad, ale o to, že s těmi vodami to není docela v pořádku, neboť :
- způsob hospodaření v okolí řek, kdy se prakticky neorá ale jen "čechrá", v důsledku zapřičiňuje
velký spraš, který končí v tocích,
- s tím sprašem jdou do vody škodliviny( hnojiva, pesticidy a pod.) a není zájem to řešit. Když už se
přijal zákaz randapu, tak vydržel jen asi 2 měsíce, neboť velkozemědělci a zároveň výrobci chemie
na pole, by to snížilo zisky
- a v neposlední řadě v řečištích oproti minulosti prakticky nevidíte stroje, které by řečiště vybírali a tím
čistili
- o tom, že ve vodních tocích jsou zjišťovány hormony, drogy a pod, se již také psalo

Němci by ale asi těžko prokazovali, že veškerý sajrajt, který je v Hamburku je od nás.

Jirka1976 - Profil | Ne 23.12.2018 9:17:59

bart.bm >> mas pravdu , vim ze to tak bylo , nicmene i nemec vedel ze se to poveze sem . Mozna to zorganizoval cech , mozna nemec a chamtivy cech se toho chytil . Labe sice neznam , ale mati mam v Pardubicich , tchana v Usti a kamose v Decine . Jak vsechny 3 posloucham tak cim dal k hranicim , tim hur . Je pochopitelne ze se to znecisteni bude s delkou toku zvysovat . Ale co mi rikal kamos ze tam plave , tak tomu se ani nechtelo verit .

Willow - Profil | Ne 23.12.2018 8:59:43

bart.bm >> Obchodování s odpadem je v rámci EU přísně zakázáno.I kdyby to mělo být palivo pro spalovnu.Takže vychcaný Němec dostane velké dotace a platby za odpad a jeho likvidaci a blbý Čech, spíše Ukrajinec,ho sem nechá za pár korun dovézt.

Robo2 - Profil | Ne 23.12.2018 8:55:59

tady se asi nejedná o stovky skládek odpadů z německa co za nejasných okolností shoří ....

bart.bm - Profil | Ne 23.12.2018 8:45:04

Jirka1976 >> nic ve zlem ale on nekdo dostal za ten odpad a jeho likvidaci u nas zaplaceno...on ten nekdo byl jiste na 99% cech a on ten vychcany cech to nezlikvidoval,ale ulozil a vys.al se na to....takze logicky kdo za ten bordel u nas muze?Cech nebo ten nemec?

Jirka1976 - Profil | Ne 23.12.2018 6:51:33

Tvl , to jsem se zase po ranu nas.al ! Co kdyby ta germanska zver konecne zaplatila skody co nam zpusobila za valky , je to pry pekny balik a nic se s tim nedela . Prece neni mozne aby meli zivotni uroven uplne jinde nez je tady a neplatili za utrpeni co mam jejich predci zpusobili . Ze je ta luza nemecka vuci nam arogantni a jedna povysene vim z osobni zkusenosti , nemecky sice neumim ale doj.bal jsem je poradne . Odpad co se od nich vozi k nam a kdyz ho posleme zpet tak ho nepusti a stoji to na hranici . Co to je ? Nic radsi koncim , nemuzu ty nemecky kozom.dy ani citit .