Ze zasedání Republikové rady ČRS (listopad 2018)

Kategorie: Všeobecné

Republiková rada ČRS se sešla na svém posledním zasedání v tomto volebním období 8. listopadu 2018.

První bod schůze byl věnován rybářskému sportu a mládeži. Rada vyslechla informace koordinátora sportovní činnosti ČRS dr. Josefa Doležala o domácí i zahraniční sportovní činnosti a o umístění našich reprezentantů, kteří obsazují v řadě disciplín rybářského sportu - rybolovné technice i lovu ryb udicí - dlouhodobě přední pozice. Sezóna byla z hlediska výsledků příznivá, za zdůraznění stojí zejména první místo našich muškařů na MS ve Vyšším Brodě a mimořádné úspěchy Kateřiny Markové a Jana Bombery, a také dalších závodníků, na MS v rybolovné technice ve Švédsku, kde získala naše reprezentace celkem 21 medailí (12 zlatých 5 stříbrných a 4 bronzové).

Na závěr svého vystoupení MUDr. Doležal oznámil, že po dvaceti letech již nebude kandidovat na předsedu odboru RT a poděkoval členům Rady za dlouholetou spolupráci ve prospěch rozvoje rybářského sportu. Předseda ČRS JUDr. Alexander Šíma ocenil mimořádný přínos dr. Doležala pro rybolovnou techniku a reprezentaci ČRS na mezinárodním poli.

Zprávu o činnosti odboru mládeže Rady předložil jeho předseda Jiří Marek. Hlavními akcemi pro mladé rybáře byly Národní kolo Zlaté udice, konané v severočeské Bílině, letní rybářský tábor Rady ČRS ve Smetanově Lhotě (bohužel kapacita táboru nestačí uspokojit všechny zájemce) a tradiční setkání mladých rybářů, pořádané tentokrát Územním svazem pro Severní Moravu a Slezsko v Horní Bečvě. Děti měly letos možnost zúčastnit se i mezinárodního setkání rybářské mládeže členských svazů Evropské rybářské federace, které se konalo ve Štrasburku ve Francii – ČRS reprezentovalo dětské družstvo ze Severní Moravy.

Při kontrole usnesení vzala Rada na vědomí nominace územních svazů na členy zvažovaného pstruhařského odboru s tím, že rozhodnutí o jeho zřízení ponechá na nové Radě ČRS, vyhlášené na XVII. Republikovém sněmu ČRS. Ta zváží, které odbory a komise, jako své pomocné orgány, zřídí.

Stejně tak ponechala Rada na novém svazovém orgánu rozhodnutí o souhlasu s pořádáním rybářských závodů v roce 2019 na ÚN Orlík.

Důležitým bodem jednání byla příprava XVII. Republikového sněmu ČRS (24.11.2018). Všem 162 delegátům sněmu byla odeslána pozvánka s tištěnou zprávou o činnosti a dalšími materiály pro sněmovní jednání. Členové Rady ČRS měli možnost se vyjádřit k základním tézím návrhu usnesení, které zpracuje a předloží ke schválení delegátům návrhová komise. O funkci předsedy ČRS se ucházejí 4 kandidáti (Josef Doležal, Dušan Hýbner, Karel Mach a Jiří Marek - více v samostatné aktualitě ke sněmu – vyjde během několika dnů).

Rada vyslechla informaci o konání konference Východočeského územního svazu ČRS, která zvolila předsedou Václava Horáka, členem Rady ČRS Ing. Miroslava Bialka a členkou Republikové dozorčí rady Ing. Petru Matouškovou.

Jednatel ČRS informoval Radu o nařízení vlády, podle něhož bude stát od 1.11.2018 vyplácet zástřelné za kormorána ve výši 500 Kč. Přesný metodický postup bude upřesněn v nejbližší době.

Závěrem poděkoval předseda ČRS JUDr. Alexander Šíma členům Rady za práci v uplynulém volebním období, zvláště pak těm, kteří v této funkci končí.

Příští zasedání Rady se bude konat 6. prosince 2018.

Jan Štípek
jednatel ČRS

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=717&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 15.11.2018

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.