Zarybnění ÚN Orlík a Veslařského kanálu Račice dravci, línem a amurem

Kategorie: Všeobecné

V uplynulém období proběhla další vlna zarybnění revírů Rady ČRS - Údolní nádrže Orlík a Veslařského kanálu Račice. Doplněna byla obsádka štik, candátů, línů a amurů ve sportovně zajímavých velikostech. Doplňkově byl také dosazen kapr.

Sezona lovu dravců je na svém vrcholu a věříme, že rybáři budou při lovu úspěšní; zároveň je poprosíme o šetrnou manipulaci s úlovkem v případě, že si nebudou chtít rybu ponechat. Samozřejmostí by mělo být šetrné vyproštění úlovku pokud možno ve vodě, manipulace pouze navlhčenýma rukama a při lovu na rybku nebo její část nečekat, než dravec nástražní rybu "zažere".

O velmi úspěšném dlouhodém vysazování candáta do ÚN Orlík nejlépe svědčí to, že například v uplynulé sezoně 2017 bylo na této přehradní nádrži uloveno 23% všech candátů z úlovků na revírech ČRS.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=716&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 15.11.2018

Diskuse k bleskovce

Kreja - Profil | Pá 16.11.2018 9:14:14

Taky bychom byli úspěšní kdyby nám pouštěli takové ryby

Knapík - Profil | Pá 16.11.2018 8:13:38

... ve sportovně zajímavých velikostech.
To hláška jak břeh !

venybit - Profil | Pá 16.11.2018 6:17:05

Nechápu že tolik ryb pořád perou do Račič, do té dva metry hluboké vany ,která má pětimetrové skoro kolmé břehy a celou sezonu jsou tam natažená lana,takže se tam nedá chytat . Dojít dolu k vodě pro ulovek ,to je o život . Ryb je tam ,že to nejde spočítat , až bude vedro tak to jednou všechno pochcípá na přerybnění. A pro rybáře je tam mizerné chytání ,komerční na asfaltu,všechny věci člověk musí tahat ručně do kopce až před bránu areálu , přes léto po metru natažená veslařská lana. Byl jsem tam párkrát a už bych tam nejel. Tam to nemá pro mne s rybolovem nic společného ,nejlepší jsou místa,kde člověk nepotká ani nohu ,sice tam většinou neberou,ale zase je tam klid.