Inspektoři ČIŽP zkontrolovali ski areály. Výrazně se polepšily

Kategorie: Všeobecné

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z oddělení ochrany vod provedli v uplynulé lyžařské sezoně 47 kontrolních šetření ve ski areálech. „Pochybení inspektoři dosud zjistili u sedmi provozovatelů ski areálů, což je přibližně 19 % ze všech kontrolovaných subjektů. V předchozím kontrolovaném období pochybila plná třetina všech kontrolovaných. Situace se tedy podstatně zlepšila,“ komentoval výsledky kontrol Erik Geuss, ředitel ČIŽP.

Zdroj: http://cizp.cz/Inspektori-CIZP-zkontrolovali-ski-arealy-Vyrazne-se-polepsily.html

MAXXSKATER, 17.8.2018

Diskuse k bleskovce

Rožnovák - Profil | So 18.8.2018 0:15:19

Ono prostě záleží s čím se porovnává, ty parametry by měly být přibližně stejné aby se dalo mluvit o nějakém zlepšení. Je fajn se pochválit za nalezené nedostatky a jejich nápravu, to si jistě zaslouží, ale neviděl bych tu budoucnost v tak růžových barvách, ještě když se míň kontroluje :-). Posuďte sami, tady je stručný výtah obou zpráv. jnak jsou samozřejmě k dispozici na stránkách čižp.

Toto je ta poslední zpráva: Od 1. 10. 2017 do 17. 5. 2018 provedli inspektoři u 37 subjektů celkem 47 šetření ve ski areálech, přičemž všechny kontroly byly už dokončeny.Pochybení inspektoři dosud zjistili u sedmi provozovatelů ski areálů, což je přibližně 19 % ze všech kontrolovaných subjektů.V předchozím kontrolovaném období pochybila plná třetina všech kontrolovaných. Situace se tedy podstatně zlepšila,“ komentoval výsledky kontrol Erik Geuss, ředitel ČIŽP.

Toto za minulé období:V období od 1. 1. 2016 do 28. 2. 2017 provedli inspektoři celkem 120 kontrol v 83 ski areálech. Do některých lyžařských areálů se vypravili opakovaně. „Zjistili jsme, že 24 provozovatelů ski areálů porušilo vodní zákon, což je 29 procent ze všech kontrolovaných.