Nahlédnutí do svazových dokumentů má svá ale i přes ochotu odpovědných. Leč za mě řešitelná. ;)

Kategorie: Všeobecné

Nedávno jsem požádal jednatele Rady ČRS pana ing. Štípka o zpřístupnění odpovědi Rady zástupcům JčÚS na jejich připomínky k rozpočtu Rady na rok 2018. Obratem jsem obdržel nabídku termínů a jen počátek prázdnin a nemoc ing. Bauerové způsobily odklad návštěvy v sídle Rady na 18.7.2018. Včera jsem tedy do Strašnic dorazil v doprovodu kamaráda rybáře. Velice vstřícně nás přivítala paní ing. Bauerová, která měla všechny požadované dokumenty připravené a dokázala briskně zareagovat i na přítomnost mého kolegy a poskytnout mu vlastní kopie k prostudování. Po celou dobu se věnovala maximálně našim dotazům a vše nám vysvětlovala. Cca po půl hodině se k nám připojil i pan ing. Štípek a tak jsme skoro dvouhodinovou debatu mohli vést i s ním. Některé dotazy byly dost, jak se říká, na tělo, ale žádný neskončil nezodpovězen. Nebudu zde hodnotit obsah odpovědí (to dost dobře nejde, protože jsem neměl dokumenty k dispozici předem a tak i naši diskusní partneři mohli odpovídat jen v rozsahu, daném našimi dotazy), ale určitě musím poděkovat za ochotu, vstřícnost a zejména čas.
ČAS je to, nad čím se chci pozastavit. Představím-li si, že v každé MO v ČRS se najde byť jen jeden člověk s podobným dotazem, tak funkcionářům nezbude žádný čas na vlastní práci. Co s tím? Člen má právo na informace, od funkcionáře pak požaduje práci pro svaz. Tato schůzka mě utvrdila v mém názoru, že je třeba hledat jiný, modernější způsob komunikace mezi funkcionáři (a nejde jen o Radu ČRS) a členskou základnou. Je pro mě velikým zklamáním, že i když ČRS má k dispozici pro tuto komunikaci, zejména díky úsilí některých západočeských funkcionářů, hotový produkt, ověřený několikaletou praxí, tak jej používají dosud pouze tři územní svazy. Jde o Informační systém Lipan. Systém určený ke správě veškeré spolkové agendy od MO po Radu, od výdeje povolenek po správu revírů, … Jeho plošné zavedení v ČRS by rázem umožnilo dostat maximum informací k jednotlivým členům, kteří by v případě zájmu měli možnost tyto informace sledovat a reagovat na ně prostřednictvím individuálních přihlašovacích údajů. Tím by byla zajištěna kontrolovatelná cesta informací pouze v rámci spolku. Kde jsou k dispozici informace, mohou vznikat věcné reakce a platí osvědčené „Víc hlav, víc rozumu“. Zrovna tak by mohla okamžitě z diskuzí u vody, v hospodách a třeba virtuálního prostoru zmizet spousta dezinformací, fám a domněnek, které všem neskutečně otravují život. Bohužel totiž platí také „Na každém šprochu, pravdy trochu.“ Pokud někdo někoho z jakéhokoliv důvodu na základě nepravdivých, či neúplných informací osočí, už nikdy z něj tento cejch nikdo nedokáže sejmout zcela beze zbytku!
Ing. Štípkovi a ing. Bauerové ještě jednou takto děkuji za jejich pracovní čas, o který jsem je obral na úkor nás všech a doufám, že v blízké budoucnosti nebudou potřebovat další spolupracovníky, placené z našich příspěvků, aby zodpovídali naše dotazy, když to vše v dnešní době počítačů a internetu může být tak jednoduché. Dokážeme přesvědčit ty, kteří se zavedení tohoto systému z jakýchkoli důvodů brání, aby pomohli sobě i nám?

Obrázek jsem si s dovolením půjčil z webu www. rybsvaz.cz

roman_monfish, 22.7.2018

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.