Velký úspěch českých reprezentantů: zlato v týmech i jednotlivcích na Mistrovství Evropy v lovu ryb na umělou mušku

Kategorie: Všeobecné

O probíhajícím Mistrovství Evropy v lovu ryb na umělou mušku jsme vás informovali v předchozím článku. Český tým ve složení Pavel Chyba, Tomáš Adam, Roman Heimlich, Ivan Vančura a Miloslav Hosenseidl pod vedením trenéra Antonína Peška dokázal po pěti náročných dnech v mezinárodní konkurenci 88 závodníků z 15 států dosáhnout na nejvyšší stupeň a získat zlatou medaili před družstvy Francie (stříbro) a Španělska (bronz).

Obrovským úspěchem je také čtvrté místo druhého českého týmu, složeném z žen (Markéta Procházková, Tereza Rutová, Kateřina Švagrová, Štěpánka Marková, Eliška Marková, pod vedením trenéra Jaromíra Šrama), které v tvrdé konkurenci suverénně přechytaly většinu mužských týmů a uhájily bramborovou medaili. Další dva ryze ženské týmy (Norsko, Finsko) skončily hluboko na konci výsledkové listiny.

V kategorii jednotlivců exceloval Pavel Chyba, který se tak stal díky vynikajícímu vyrovnanému výkonu úřadujícím Mistrem Evropy. Bronzovou a stříbrnou medaili získali Francouzi s těsným odstupem od Tomáše Adama, který si odnáší bramborovou medaili - s bronzovým Jean-Benoit Angely z Francie měl stejný součet umístění z jednotlivých závodů, díky nižšímu celkovému počtu bodů ale bronz uhájil reprezentant země galského kohouta. Z českých žen byla nejúspěšnější Markéta Procházková na vynikajícím 10. místě, následovaná Terezovu Rutovou na místě jedenáctém.

Skvělým výsledkem, dokladujícím vynikající formu českých reprezantantů je i fakt, že všichni naši reprezentanti se umístili v první polovině výsledkové listiny. Kompletní výsledky najdete na www.ffch.cz .

Poděkování patří i skvělému organizačnímu týmu vedeném RNDr. Milanem Hladíkem, PhD. a Jiřím Pejcharem za skvěle připravený šampionát.

Všem závodníkům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů na dalších reprezentačních závodech!

Na poli mezinárodních šampionátů se českým reprezentantům dlouhodobě velmi daří. V roce 2015 na Mistrovství Evropy v Itálii český tým získal 1. místo v soutěži družstev i 1. místo v soutěži jednotlivců - Mistrem Evropy se stal Ing. Roman Heimlich, bronz získal Tomáš Adam. Zopakovali tak úspěch ze Mistrovství Evropy 2014 ve Švédsku, kdy se český tým také radoval ze zlaté medaile, Mistrem Evropy se stal (o rok později bronzový) Tomáš Adam a na bronzovou příčku vystoupal Martin Drož. Naši reprezentanti tak dlouhodobě dokazují, že mezi světovou špičku patří i mimo domácí vody.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=642&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 13.6.2018

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.