Blíží se termín pro podání žádosti o dar ČOV na podporu sportovní rybářské mládeže

Kategorie: Všeobecné

31. březen 2018 je poslední den, kdy mohou místní organizace ČRS podat žádost o finanční dar na podporu sportovní činnosti rybářské mládeže z prostředků Českého olympijského výboru.

Finanční dar, poskytnutý Českým olympijským výborem, bude rozdělován mezi místní organizace ČRS letos naposledy. Tyto prostředky, určené na rybářský mládežnický sport, pochází ze zákonem předepsaných odvodů pro provozovatele loterií a kurzových sázek, které umožnily těmto subjektům uplatnit daňovou slevu za dary poskytnuté Českému olympijskému výboru. Z důvodu legislativních změn (novela Zákona o hazardních hrách, která vstoupila v platnost 1.1.2017) není toto zvýhodnění nadále možné uplatnit a není tak možné z něj další finance čerpat.

V loňském roce vyčerpalo 63 místních organizací ČRS 1 847 186 Kč a na letošní rok zůstává k čerpání 801 892 Kč.

Tyto prostředky mohou místní organizace čerpat podle pravidel schválených Republikovou radou ČRS. Veškeré informace o pravidlech čerpání daru naleznete na našich webových stránkách: https://www.rybsvaz.cz/?page=rada%2Fodd_sport_mladez&lang=cz&fromIDS=&nabidka=1&test=0&archiv=&archiv_uroven=&archiv_vnoreni=&archiv_rok=&vnoreni=1&odd_sport_mladez_menu_rok=&odd_sport_mladez_menu_uroven=1642

Finance získané z tohoto daru je možné použít na úhradu nákladů při pořádání rybářských závodů pro děti a mládež, úhradu nákladů spojených s účastí dětí a mládeže na rybářských závodech jiného pořadatele nebo náklady na potřebné materiálové zabezpečení - poháry, medaile, diplomy, rybářské ceny, pruty, navijáky, vlasce, šňůry a další sportovní vybavení.

Místní organizace byly o možnosti tyto finance čerpat informovány prostřednictvím územních svazů.

Doufáme, že i letos bude o dar ČOV velký zájem a pomůže těm MO, které se věnují sportovní činnosti dětí a mládeže, zajistit potřebné financování jejich činnosti.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=612&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 16.3.2018

Diskuse k bleskovce

Petr64 - Profil | Ne 18.3.2018 8:21:48

Martin M. >> To by znamenalo,že mládež může dostat pěkný howno.;-)

MAXXSKATER - Profil | So 17.3.2018 22:08:17

Martin M. >> :-) Jojo, mám to úplně stejně už po několik let už jen kvůli tomu, že jsem na ČOVce dělal. =)

Martin M. - Profil | So 17.3.2018 15:00:41

můj první dojem: Blíží se termín pro podání žádosti o dar čističce odpadních vod...