Pardubice promění podobu pravého břehu Labe, plánuje postavit lávku přes řeku

Kategorie: Všeobecné

Pravý břeh Labe v Pardubicích město postupně promění. Plánuje postavit lávku přes řeku, v lokalitě vybuduje informační systém a doplní městský mobiliář. Hotovou má zatím územní studii.

Studie se zabývá zatím nedostatečným propojením sídliště Polabiny s Lonkovou ulicí či umístěním herních a cvičebních center, zelení, sítí cest a přechody přes mokřady,

Zdroj: http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pardubice-promeni-podobu-praveho-brehu-labe-planuje-postavit-lavku-pres-reku

MAXXSKATER, 6.10.2017

Diskuse k bleskovce

rájovec - Profil | Pá 6.10.2017 13:02:07

Saddám >> Přesně tak,zadání studie jak vybudovat ve stávající zeleni zeleň a jak připojit Lonkovu ulici k Polabinám ve kterých se nachází, je jen cesta, jak si "trochu" namáznout kapsu a zlikvidovat ten kousek relativně normální přírody.

Saddám - Profil | Pá 6.10.2017 11:20:42

Řekl bych, nic nového pod sluncem. Cca v r.1985 jsem už viděl i maketový model toho, co vše strana a vláda v této lokalitě vybuduje. Tuším tam byl i plavecký areál. Každopádně poměrně velké plány s touto oblastí už měli soudruzi.
Jsem moc zvědavý, jestli budu žít tak dlouho,abych se nějakého ,,vylepšení" dočkal. Vzhledem k tomu, že doba, kdy byly Polabiny plné dětí , pískovišť a hřišť, je už dávno pryč, jsem toho názoru, že spíš jde o plíživý pokus tuto lokalitu naservírovat developerům a tím ji zničit.