44. ročník Země Živitelky je úspěšně za námi

Kategorie: Všeobecné

V úterý 29.8. 2017 se zavřely brány Výstaviště v Českých Budějovicích a ukončily tak 44. ročník agrosalónu Země Živitelka. Akce se zúčastnilo přes 100.000 návštěvníků a přes 500 vystavovatelů - a expozice Českého rybářského svazu se těšila velké popularitě.

Zahájení Země Živitelky ve čtvrtek 24. srpna se neslo ve slavnostním duchu. Na zahajovacím pódiu promluvila celá řada významných osobností - nechyběl ministr zemědělství Marian Jurečka, předseda Senátu ČR Milan Štěch, prezident Václav Klaus ani úřadující prezident ČR Miloš Zeman. Hlavním poselstvím řečníků byla zejména potřeby podpory českého zemědělství, ale poslední jmenovaný svůj příspěvek zaměřil směrem, který je nám, rybářům, velmi blízký - prezident Miloš Zeman mluvil o nutnosti péče o rybníky a další vodní plochy, kterých v posledním století v české přírodě mnoho upadlo v zapomnění. Celý jeho proslov si můžete pustit v následujícím videu (zdroj: FB Země Živitelka)

https://www.youtube.com/watch?v=gxI3FebrYR4

Po slavnostním zahájení se expozice rozjela na plné obrátky. Český rybářský svaz se prezentoval v prostorách pavilonu R3 a mezi účastníky se těšil velké popularitě. Zájem o předměty s rybářskou tématikou byl tak vysoký, že bylo nutné téměř zdojnásobit v průběhu výstavy jejich plánovaný počet. Také dvě nejoblíbenější části naší expozice - 3D střelnice simulující odstřel kormorána a simulátor zdolávání ryb - byly po většinu času plně vytíženy nejen mladými rybáři.

Vysokému zájmu se těšily také dvě akvária s tradičními i méně známými rybami našich vod - pro mnoho účastníků to bylo první setkání s okounkem pstruhovým nebo krásnými exempláři jesetera. Děti, které poznaly v akváriu všechny druhy ryb, si jako odměnu také odnesly pěkné upomínkové předměty s rybářskou tématikou.

Od pátku do neděle si návštěvníci mohli také nechat na našem stánku zhotovit portrét od vynikajícího kreslíře a karikaturisty Vladimíra Dvořáka.

Prostory Českého rybářského svazu nezůstaly bez povšimnutí ani vrcholných českých politiků, na snímku předseda ČRS JUDr. Alexander Šíma, předseda Senátu Milan Štěch a ministr zemědělství Marian Jurečka.

Pevně věříme, že se návštěvníkům expozice Českého rybářského svazu líbila. Naši pracovníci během šesti dnů trvání výstavy odpověděli na stovky otázek, rozdali ještě více upomínkových předmětů a zajistili důstojnou prezentaci naší organizace široké veřejnosti.

Těšíme se na příští rok na Zemi Živitelce 2018!

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=528&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 1.9.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.