Mistrovství světa juniorů v rybolovné technice - 14 medailí

Kategorie: Všeobecné

Ve dnech 20. – 23.7.2017 se uskutečnilo na Slovensku v Bratislavě Mistrovství světa juniorů v rybolovné technice. Naše výprava byla složená z těchto závodníků - Kateřina Roblová, Kateřina Patková, Iva Zelenková, Václav Calta, Vojtěch Humpál, Josef Luxa nejml., Filip Sitek, Libor Volf, Radek Zavadil a státní trenér Karel Světelský. Družstvo juniorek jsou již zkušené závodnice, které se mistrovství světa zúčastňují již poněkolikáté. Jiné to bylo u družstva juniorů, kde se z větší části do reprezentace dostali nováčci, kteří své zkušenosti teprve sbírají. A jak to dopadlo, celkem výprava ČR získala 14 medailí (5 zlatých – 6 stříbrných – 3 bronzové). Největší zásluhu na tomto úspěchu mají dívky, kterým se z tohoto počtu medailí povedlo posbírat 11. Mistryní světa v pětiboji se stala Kateřina Roblová, která obhájila zlato z loňského roku. Hned na druhém místě skončila Iva Zelenková, která po roční zdravotní pauze navázala na svou úspěšnou závodní kariéru.

V soutěži družstev se povedlo obhájit titul družstvu juniorek (Kateřina Roblová, Kateřina Patková), junioři skončili na 2. místě za týmem Polska.

Všem medailistům děkujeme a blahopřejeme.

Oddělení sportu

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=512&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 25.7.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.