Pořad o rybách vyjde na 4,5 milionu, zaplatí ho ministerstvo zemědělství

Kategorie: Všeobecné

Praha - Ministerstvo zemědělství chce zaplatit 4,5 milionu korun České televizi, aby natočila a odvysílala tři díly Rybího světa Jakuba Vágnera.

Informaci o zakázce dostane v pondělí vláda. Všechny díly by měli diváci vidět do konce roku 2018. Minulá série vznikla v roce 2015, stála stejnou sumu.

Podle úřadu má jít o kampaň, která veřejnosti vysvětlí, že chov sladkovodních ryb je nedílnou součástí českého kulturního prostředí i gastronomických zvyklostí.

První díl bude o candátu obecném, druhý o sumci velkém a třetí o amurovi, který je sice nepůvodním druhem, ale jako rostlinožrout pomáhá s likvidací přemnožených porostů rákosí.

Zdroj: https://globe24.cz/domov/36207-porad-o-rybach-vyjde-na-4-5-milionu-zaplati-ho-ministerstvo-zemedelstvi

MAXXSKATER, 23.7.2017

Diskuse k bleskovce

MrKos - Profil | Čt 27.7.2017 10:09:31

A za mimořádně vtipné považuji to, jak zde moralizují zločinci a recidivisté, opakovaně a úmyslně porušující zákony této země a aby toho nebylo málo, tak navíc i ekologičtí teroristé, kteří do přírody zcela cíleně odhazují odpadávací olova. A někteří tito jedinci, rádoby si hrající na milovníky přírody i rybařiny, si dokonce troufají polemizovat o tom, kdo by měl sedět v base a kdo neměl. To je přinejmenším absurdní.

Tarn - Profil | Čt 27.7.2017 9:56:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tady v to m státě se stává "dobrým" zvykem, krmit veřejnost spekulacemi a dohady, hlavně když je sledovanost. zamotám do toho někoho mediálně známého a hlavně zmíníme peníze. Na to slyší kde kdo a hlavně, bude k tomu diskutovat. protože nic tak nenadzvedne velkou část lidí v tomhle státě, jak když se dočtou, že někdo má víc než on sám. Četl jsem ten článek a četl jsem i vyjádření ministerstva. Takže česká Televize dostane 4,5 mega aby popularizovala lov, či chov ryb, jiných než kapr. Nikoliv tedy JV dostane, ale Česká televize. A česká televize natočí pořad s cílem aby ho samozřejmě sledovalo co nejvíc lidí, protože tím se měří úspěšnost. Tak si prostě vybere osobu, která ať se to někomu líbí, nebo ne, je u diváků ( nerybářů ) nejvíce v tomto směru mediálně známá a populární. Má to logiku. Pořad asi nebude cílen na rybářskou obec, která svůj vztah k lovu, případné konzumaci a k JV, již má vymezený. Ale v tom balíku cílové skupiny tato skupinka tvoří malé procento. Chápu, že popuarita provokuje a peníze zvedají někoho ze židle, ale buďme trochu objektivní. Z některých příspěvků, averze k JV přímo stříká a zdravý rozum jde stranou. Přitom důvodem je spíše výše uvedené či logické vymezování se proti konkurenci.

splávkař - Profil | Čt 27.7.2017 9:36:12

To je zase vzteku když má v telce běžet pořad o tom, že existuje i jiná ryba než kapr.
To je zase zášti, že k tomu opět povolali mnohokrát osvědčeného Kubu.

ExPr3v1t - Profil | Čt 27.7.2017 8:37:20

Dědek >> A to zase jo :-) Akorát, že nic není černobílé...Ale jinak je u nás, navzdory všemu, přeci jen krásně :-D

u x a - Profil | St 26.7.2017 15:43:04

b.gun >> díky za upozornění opčas napýšu nějakou hrupku a chibu...

b.gun - Profil | St 26.7.2017 8:18:44

u x a >> Ano, měly by být raději investovány do vzdělávání budoucích generací. Aby se již nestávalo, že ve 2. osobě singuláru prézentu indikativu slovesa vědět budou psát ypsilon.

Rožnovák - Profil | Út 25.7.2017 22:54:52

Prvotní záměr byl zřejmě podmíněn ušlechtilou myšlenkou vzdělat český národ, aby věděl že u nás žije i něco jiného než kapr :-). 4,5 miliónu ve srovnání s tím kolik stála v souhrnu předešlá kampaň tohoto typu je zanedbatelná částka. Pořad jsem sice neviděl, ale i tak co jsem četl, co bylo náplní předešlých dílů z roku 2015 a má být v nových, mám obavy aby to někteří nepochopili špatně nezačli se houfně chápat prutů a jít lovit štiky, pstruhy, candáty, sumce, co jim míra a limit dovolí, protože v televizi říkali že je to zdravé :-). Ty chápavější to třeba přivede k rybařině něco té vodě dají a na oplátku si tu rybu občas vemou, a když bude málo tak se dozásobí v obchodě. O ty kapry a amury nějak strach nemám ti to vždycky ustojí.

u x a - Profil | Út 25.7.2017 22:25:50

Honza7 >> už jsi někdy chodil s selebritou,modelkou a fiflenou co má JV doma? výš co to stojí peněz ??to je ještě málo 4,5mega..

Dědek - Profil | Út 25.7.2017 22:21:09

ExPr3v1t >> ok, beru :-). Ono to ty vášně budí, ale těžko bude na rybářském serveru, někdo probírat např. Bakalovy byty RPG, PromoPro, či Čapí hnízdo...
Ten jmenovaný pán je rybář, tož se to probere tady... :-)

ExPr3v1t - Profil | Út 25.7.2017 22:14:36

Dědek >> pozor. Ja to nemyslel tak, ze je treba nad tim primhourit oko. Me jde o celek. Jestli miliarda nebo par milionu, princip je stejny, stejna zlodejina, stejna gilotina. Ja pouze upozornil, ze se tu krade a prosira mnohem vic penez nez na JV, ale kvuli tomu se vasne nevzbudi...tenhle princip mi vadi...

sven - Profil | Út 25.7.2017 21:43:53

RST >> :-))

Dědek - Profil | Út 25.7.2017 21:05:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ExPr3v1t >> Píšeš, že to jsou "zanedbatelné drobné".
Přesně tohle si přestaneš myslet, až ti tyto "drobné", budou stejně jako mnoho jiným zoufalým rodičům v téhle krásné zemi, chybět na léčbu tvého dítětě, protože pojišťovny ti tuto léčbu odmítnou proplatit.
Kolik desítek milionů se už na propagaci konzumace našich ryb vyplatilo různým "fešákům"? Naposledy co pamatuji se propagovalo za pěkné melounky pojídání českých kaprů, když pánu knížeti nešly kšefty...
Vždyť jde vlastně o prd, státní kasa je státní a není to ničí osobní peněženka, a nakonec, z cizího krev neteče....

RST - Profil | Út 25.7.2017 20:44:17

sven >> Spekulace je zbytečná. :-) Troufnu si tvrdit , štěrkovny dekret nepustí.

sven - Profil | Út 25.7.2017 10:17:08

milin >> Ahoj. Kocháč má samozřejmě pravdu. S Tovačovskými jezery nemá nic společného. I když nejspíš velmi toužil.... Stačí si všimnout data vzniku funkce a připomenout, kdy vstoupil do platnosti nový zákon "O rybářství", který naštěstí a na poslední chvíli, sebral vítr z plachet "privatizátorům", kteří měli v hledáčku i takové vody jako třeba Orlík atd.....
Nicméně i spící s.r.o. je stále aktuální :
http://rejstrik.penize.cz/25534793-tovacovska-jezer​a-s-r-o#personRating
a lze spekulovat o jeho roli do budoucna ...
Třeba i pro nějaký planetuzachraňující grantík ?:-)

fotojakes - Profil | Út 25.7.2017 10:06:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Carpkiller >>předpokládám, že cílem je u nerybářské veřejnosti zvednout zájem o konzumaci sladkovodních ryb z domácí produkce. To se obyč rybářů vůbec netýká. Týkat by se jich to mohlo pokud by třeba svaz (nebo mrk:-D) předložil projekt "co na háčku to do sáčku" a intenzivně se snažil, aby rybáři od vody odnesli co nejvíce ryb, čímž by také mohl zvednout konzumaci sladkovodních ryb u nás:-). Trend u sportovních rybářů je ale přesně opačný, množství odnesených ryb se snižuje a loni to bylo dokonce nejméně za posledních 18 let.

Trumfnout projekt ryba domácí kam zahučelo skoro 180 mega bez efektu, protože to schroupla jedna reklamka, která konzumaci ryb propagovala na rybářských akcích dárečky (metry, igelitky, holinky, hrnečky a podobně) bude hodně těžké...

kakr - Profil | Út 25.7.2017 9:47:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nejsem fanda J.V. ani náhodou.
Je potřeba se na jeho pořady dívat ne z pohledu rybáře,nejsou to ani dokumenty a realitě jsou na hony vzdáleny. Jedná se o moderní,výpravné pohádky pro děti i dospělé kdy platí - konec dobrý, všechno dobré.
Každý rok se v našem rybářském kroužku "vyučí" cca 20 dětí. Máme moderně vybavenou klubovnu,dostatek DVD o skutečném lovu ryb,prakticky všech druhů. Přesto děti od 8 - 15 let nejraději koukají na nějaké Kubíkovo DVD. Poznatek mám od vedoucích kroužků a každoročně se opakuje.
Klasický dokument,který bude z pohledu rybáře OK nezaujme většinu populace, pohádka ano.
Jestli je částka na propagaci rybářství uvolněná Mze pro J.V. správná nedokážu posoudit.
Kdysi dávno platilo heslo - voják se stará, voják má. Platí i dnes:-))

milin - Profil | Út 25.7.2017 9:10:06

sven >> Zajímavá tabulka. Jen se divím, že jsou tam Tovačovská jezera. Jednou mi tady v jiné diskusi Kocháč vysvětloval, že s Tovačovskými jezery UŽ ! nemá nic společnýho a přitom tato tabulka (graf) musí být aktuální, když je tam Rybářská speciálka - L. Zábranský.
tak jak to je?