Ohlédnutí za Naturou ...

Kategorie: Všeobecné

Když opustil v neděli odpoledne bránu výstaviště v Lysé nad Labem poslední návštěvník, stala se Natura Viva 2017 minulostí.

A jaká byla? Rozhodně zajímavá a opět se těšila přízni návštěvníků, kterých přišlo během pěti výstavních dnů dvacet dva tisíc.

Stranou jejich pozornosti nezůstala ani expozice Českého rybářského svazu, která lákala akvárii se živými rybami, simulátorem zdolávání ryb a laserovou střelnicí. Na odbyt šly i svazové propagační předměty a výukové a vzdělávací materiály.

Rybáři však na výstavě marně hledali prodejce rybářských potřeb a náčiní – ti dávají přednost specializovaným rybářským výstavám a v Lysé, až na jednu výjimku, chyběli.

Svazový stánek navštívila řada vzácných hostů (viz předchozí aktualita ze zahajovacího dne), k nimž se v sobotu připojil i předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, jehož doprovázel náměstek ministra zemědělství Pavel Veselý. Premiér se živě zajímal o problémy, které momentálně trápí rybáře (rybožraví predátoři, nepůvodní druhy ryb v souvislosti s připravovanou změnou zákona na ochranu přírody a krajiny). Jednatel ČRS Jan Štípek informoval předsedu vlády o pozitivním vývoji členské základny (v roce 2016 přibylo 5 tisíc členů, z toho polovina dětí) a zdůraznil, že Český rybářský svaz je ekonomicky stabilní a základní činnost financuje z prostředků získaných za členské známky a povolenky k rybolovu.

V expozici ČRS se v sobotu zastavil rovněž předseda hnutí ANO Andrej Babiš, kterému přiblížil jednatel ČRS více jak 130 letou historii našeho spolkového rybářství a současnou svazovou činnost.

Proběhlo také neformální setkání s některými poslanci sněmovního Zemědělského výboru, kde se, mimo jiné, diskutovalo stanovení poplatků za již zřízený krátkodobý rybářský lístek a připravovaný doživotní rybářský lístek.

Natura Viva 2017 je tedy za námi. Nyní se těšíme na setkání s rybářskou i nerybářskou veřejností na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích (24. – 29. srpna 2017).

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/

MAXXSKATER, 29.5.2017

Diskuse k bleskovce

Cejnárek - Profil | Ne 4.6.2017 20:58:57

Je to tak a je to už posledních pár let pořád stejné. Stánek Svazu, stánek Vodňanské rybářské školy a jeden tradiční prodejce rybářských drobností ze Staré Boleslavi. To je vše, co je tam pro rybáře k vidění a k mání. Jezdil jsem tam vždy rád a vždy jsem si něco přivezl. Buď koupil, anebo získal nějaké nové poznatky a informace. Jezdila se mnou dokonce i moje paní a i jí to tam bavilo. Dnes je tam hafo všeho možného pro nimrody, ti si skutečně přijdou na své, ale pro nás rybáře je to jen ztracený čas!
Ještě, že tam v tom tradičním stánku před vchodem mají jako vždy tu vynikající slivovičku. Takže zbývá For fishing a v Lysé na Natuře jsem byl letos naposled. Cejnárek..