Český rybářský svaz obdržel od MŠMT titul "Organizace uznaná MŠMT pro práci s dětmi a mládeží"

Kategorie: Všeobecné

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) vyhlásilo výzvu pro nestátní neziskové organizace (NNO) na udělení titulu „NNO UZNANÁ MŠMT PRO PRÁCI S DĚTMI A MLÁDEŽÍ“ (dále jen titul). Udělení titulu je uznáním dlouhodobé a kvalitní práce ve prospěch dětí a mládeže a zároveň určitou formou garance kvality činnosti této organizace.

Dne 15.7.2016 vyhlásilo MŠMT výsledky 2. výběrového řízení na získání tohoto titulu. Český rybářský svaz, z. s. spolu s dalšími třemi organizacemi tento titul obdržel.

Titul je určen pro NNO registrované dle příslušného zákona a mající jako svou hlavní činnost (nebo jednu z hlavních činností) uvedenu práci s dětmi a mládeží. Udělení titulu je podmíněno úspěšným naplněním 15 kritérií, které Český rybářský svaz, z. s. musel doložit.

Výhody pro NNO – držitele titulu

NNO, která je držitelem titulu, může využívat v rámci Programů státní podpory pro NNO pracující s dětmi a mládeží tyto benefity:

a) sjednání víceleté smlouvy o spolupráci mezi Českou republikou – Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a NNO o podpoře aktivit a služeb strategického významu, jejichž podpora se každoročně opakuje. Smlouva umožňuje navázat systémovější vztah mezi MŠMT a vybranou NNO, jejímž předmětem je garance podpory konkrétního dlouhodobějšího projektu v oblasti práce s dětmi a mládeží,

b) administrativní úleva při podávání žádosti o dotaci,

c) možnost používat v rámci své vizuální identity značku „NNO UZNANÁ MŠMT PRO PRÁCI S DĚTMI A MLÁDEŽÍ“ za využití stanovených grafických prvků,

d) prezentace NNO na webových stránkách MŠMT (seznam NNO – držitelů titulu bude zveřejněn na webových stránkách MŠMT, v sekci Mládež).

Zdroj: http://www.rybsvaz.cz/

MAXXSKATER, 26.7.2016

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.