Ne přehradu, zachovejte nám Oslavku, volají trampové z celé republiky

Kategorie: Všeobecné

Lidé podepisují petici za záchranu jednoho z nejcennějších říčních kaňonů v Česku. Jeho zachování podporují i zpěváci Laďa Kerndl nebo Roman Horký z Kamelotu. Vodohospodáři v místě trampy milovaného údolí chtějí budovat přehradní nádrž. Sloužila by jako zásobárna vody pro Třebíčsko i Dukovany.


Zdroj: http://jihlava.idnes.cz/trampove-nechteji-prehradu-na-rece-oslave-pobliz-dukovan-pze-/jihlava-zpravy.aspx?c=A160511_2245472_jihlava-zpravy_mv

Bláža, 11.5.2016

Diskuse k bleskovce

Vítek - Profil | Čt 12.5.2016 23:40:10

Nemusíme mít všechno.

Honza7 - Profil | Čt 12.5.2016 21:00:30

Celé tohle divadlo není o ničem jiném než vysát peníze. Prachy za studii jsou jasné, v případě malého odporu nateče daleko větší balík peněz v rámci beton lobby.
Myslím si že postup, který je zvolen v případě takové stavby je tak trochu postavený na hlavu. Nejdřív snad musí být důvody k tomu aby daná stavba měla vzniknout. Podle uvedeného článku - citace "Do července bude hotová technicko-ekonomická studie, která má případnou stavbu vodního díla odborně zdůvodnit.
Teprve, když jsou důvody mají vzniknout technicko-ekonomické studie a zvolit nejvýhodnější variantu.
Nesmyslnost této stavby potvrzuje i podle článku - citace " Mluvčí Jaderné elektrárny Dukovany Jiří Bezděk říká, že společnost ČEZ nedávno nechala zpracovat studii, týkala se množství a čistoty vody v řece Jihlavě, tedy v Dalešické přehradě, zásobárně chladicí vody pro Dukovany. „A zjistili jsme, že je jí dostatek v požadované kvalitě."
Největší problém bude asi v osobě pana ředitele Povodní Moravy (PMO) Petra Chmelaře. Ten v rámci hospodaření s vodou má prioritu ve velkých vodních dílech.

NOVIS - Profil | Čt 12.5.2016 17:13:44

Petice je tady pod článkem http://www.trampsky-magazin.cz/blog/zachranme-udoli​-oslavky-pred-zatopenim-586.html Byla by škoda toho krásného místa.

ceczubr - Profil | Čt 12.5.2016 16:41:11

A na co pak slouží Dalešická,na splachování hajzlu,nebo co? Zase kus krásné přírody a hlavně památeční trempské místo potlachových setkání a rodiště mnoha trempských osad,proto Vás všechny prosím,setkáte- li se někde s peticí o zatopení tohoto krásného údolí,podepisujte všichni proti tomuto devastujícímu činu.