VIDEO: Silnice na hrázi rybníka se propadá, může za to bobří tunel

Kategorie: Všeobecné

Pracovníci Klatovského rybářství řeší řádění bobrů, jaké v revíru ještě neměli. U rybníka ve Skočicích totiž hlodavci podhrabali silnici, která vede po hrázi rybníka. Komunikace se propadá a musela být uzavřena.


Zdroj: http://plzen.idnes.cz/bobr-podhrabana-silnice-skoda-uzavirka-skocice-odstrel-pgv-/plzen-zpravy.aspx?c=A160415_151409_plzen-zpravy_pp

Bláža, 18.4.2016

Diskuse k bleskovce

Bláža - Profil | Út 19.4.2016 20:15:56

M0RGAN >> Když oni ti ochránci jsou extrémisti, nemůžeš chránit tak tvrdě vše, když na to už nemáš prostředí, pokud bys to chtěl tak dělat, tak se vzdej výdobytků civilizace a nastěhuj se bez auta a elektřiny někam do jeskyně, ale bacha aby si ji nenárokoval nějaký medvěd. Ten by tam byl původnější než ty.

Nezlob se na mne, ale nápad Honzy7 s těmi lokalitami je mnohem lepší.

M0RGAN - Profil | Po 18.4.2016 23:52:30

Honza7 >> S tím návratem predátorů souhlasím, nicméně ty jsme úspěšně vyhubili v minulosti, spolu se zplundrováním krajiny (tu opravdu nedotčenou aby jeden důkladně pohledal, zato lidské odpadky najde všude).
Tady se pořád jen nadává na bobra, kormorány a další zvířata, jenže ta se jen chovají přirozeně a evoluce si s tím vždy dokázala poradit. Jenže pak přišel člověk, dostal obrovský dar (inteligenci) a zk*rvil, na co sáhl; za posledních sto let například dokázat zlikvidovat z oceánů 90% ryb a spustil jedno z asi šesti největších masových vymírání druhů ve známých dějinách Země. S lidskými zásahy se zkrátka evoluce nestíhá měřit. Takže buď lidé budou dál pokračovat v "umělizaci" celého ekosystému, nebo se jej pokusí dát aspoň trochu do pořádku. A k tomu pořádku bobr i kormorán patří. Rozhodně spíše oni než lidé.
Takže místo nadávání na bobry, kormorány a další zvířata by to od lidí chtělo trochu pokory a úcty k přírodě.

Honza7 - Profil | Po 18.4.2016 21:37:10

To je tak, když bez uvážení chráníme za každou cenu některé živočišné druhy, které na mnoha místech začínají ničit a ohrožovat okolí. Bobr by měl mít vyčleněné lokality, kde bude celoročně chráněn, ale mimo uvedenou oblast bude lovnou zvěří. Tím se docílí, že zůstane plachý a nebude ohrožovat okolí.
Ideální by bylo zajistit predátory, kteří jej v minulosti lovili, jenže to je v oblasti utopie. Jakýkoliv vyšší predátor, ač je celoročně hájen, je s velkou mírou pravděpodobností cílem myslivců - pytláků.