Na Vsetínsku dnes skončila třetí etapa projektu Čistá řeka Bečva II

Kategorie: Všeobecné

V Hovězí na Vsetínsku skončila poslední, třetí etapa projektu Čistá řeka Bečva II, díky němuž bylo odkanalizováno 18 měst a obcí v povodí Vsetínské a Rožnovské Bečvy. ČTK o tom dnes informovala vedoucí kanceláře Sdružení obcí Mikroregionu Vsetínsko (SOMV) Eva Rafajová.

V rámci projektu bylo vybudováno celkem 177 kilometrů nové kanalizace a dvě čističky odpadních vod. Projekt za 1,2 miliardy korun bez DPH pokryly z 69 procent evropské dotace, státní dotace činí čtyři procenta. Dnes dokončená etapa B řešila kanalizaci ve Velkých Karlovicích, Hovězí či Střelné. V samotné obci Hovězí přibyly dva kilometry splaškové kanalizace ve třech lokalitách. „V prvních dvou lokalitách jsou už lidé připojeni, nebo se připojují. Ve třetí, největší lokalitě Potoky se část lidí, kteří byli připraveni, již připojují, asi 80 procent z nich tak učiní na jaře,“ řekl dnes ČTK starosta Hovězí Antonín Koňařík.

Zdroj: http://www.nase-voda.cz/na-vsetinsku-dnes-skoncila-treti-etapa-projektu-cista-reka-becva-ii/

MAXXSKATER, 6.12.2015

Diskuse k bleskovce

PYTLAKS - Profil | Po 7.12.2015 17:41:36

Honza7 >> to by si měl vak pohlídat aby dešťovka do kanálu nešla,je to taky jejich podmínka při napojování rd na kanalizační řád

Honza7 - Profil | Ne 6.12.2015 21:42:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tahle zpráva určitě potěší každého rybáře, kterých chodí rád chytat ryby na řeku Bečvu. Teď ještě kdyby se podařilo oddělit vodu dešťovou od splašků. Bohužel dešťová voda končí v kanalizaci a tak nemá šanci v sáknout do půdy v místě kde voda spadla. Díky tomu se bohužel tenčí především v letních měsících v některých lokalitách zásoby povrchové a spodní vody.
Možná, že časem se budeme více zajímat o tuto vodu a uděláme víc proto abychom ji udrželi v krajině.