Rybáři doplňují stavy ryb. Kvůli suchu vysazují méně druhů

Kategorie: Všeobecné

Rybáři v Moravskoslezském kraji doplňují v současné době stavy ryb po letních úhynech. Jak ale upozornilo vysílání zpravodajské televize čt24, rybáři ale vysazují méně druhů, než v minulých letech.

Ze sádek v Domašově nad Bystřicí přivezli členové moravskoslezského rybářského svazu na Novojičínsko dva metráky pstruhů duhových. Nahrazují pstruhy potoční, kteří jsou na životní podmínky náročnější. „Obvykle vysazujeme pstruha potočního, ale vzhledem k počasí jsme museli přejít na pstruha duhového,“ vysvětloval hospodář regionálního rybářského svazu Milan Konvička.
http://www.nase-voda.cz/rybari-doplnuji-stavy-ryb-kvuli-suchu-vysazuji-mene-druhu/

yvana, 2.10.2015

Diskuse k bleskovce

Mrknato - Profil | So 3.10.2015 11:03:45

Honza7 >> Zásadní problém je popis toho, co to je vlastně ČRS z.s..
1) Někdo říká že jsme to my všichni, členi, 2) jiný, že to je výbor MO, 3) jiný říká, že na revírech hospodaří ÚS, který má dekret, a 4) jiný zase, že to je Rada ČRS, která zastřešuje spolek.... ? Jak se to komu kdy hodí. Že to nejsou jen názory dokladají i činy.

1) dokládá to, že členi prosadili K70, lov pod ledem,výši pracovního příspěvku
2) dokládá to, že MO prosadily RMV, dnes soukromáky, kam plynou prostředky MO
3) dokládá to, že ÚS je právnická osoba, které byl povolen VRP
4) dokládá to, že Rada schvaluje BP, a rozděluje redistribuci.

Potom se nedivme, že současný společný rybolov je takový jako je a za to můžeme "poděkovat" lidem jako je hraji, kteří pořád pracují pro blaho....... byť je o to nikdo nežádá......

Honza7 - Profil | So 3.10.2015 10:39:37

hraji >> Tak trochu pro zopakovaní :
1) já jsem něco konstatoval
2) ty jsi se zapojil do debaty
A teď podsata debaty :
To co lidem na ÚS nejvíce vadí je opravdu součinnost členů, kterým není lhostejné jakým směrem se některé věci provádějí. Pokud si myslíš, že s činností ÚS jsou spokojeni i funkcionáři MO, tak si to mysli dál. Určitě nikdo nestojí o zastánce lidí, kteří si myslí, že jsou neodvolatelní a tak si dělají co chtěj. MRK je totiž i nástroj pro lidi, kteří jsou časově vytíženi a spolupráci s jinými dokážou i celou řadu věcí společnýmy silama změnit. Měl jsem z počátku pocit, že tě to zajímá a budeš schopen odborně poradit, případně dodáš jméno na ÚS který bo-rd-el nebude zametat pod koberec. Ono uvedené webové stranky taky svědčí o tom jak uvedený svaz komunikuje se svojí členskou základnou. Míra odpovědí na dotazy hovoří za vše. Myslím si, že Tě kolega Mrknato trefně popsal. Pouze ataky a přelevání kauzy do osobní roviny, to svědčí něco pouze o mentální dozrálosti jedince.
Když nechceš pomáhat, tak nechápu proč vůbec vstupuješ do diskuse. Založ si vlastní diskusi například: Jak nekomunikovat se členskou základnou a nebo Jak si dělat co chci z pozice funkce na ÚS.

hraji - Profil | So 3.10.2015 9:23:13

Honza7 >> nebylo mým cílem tě z něčeho vyvádět. Ty píšeš o důkazech, tak je předlož těm, kteří to mohou řešit. Jediným mým cílem bylo ti ukázat, že na MRKu vyřešíš prd. A to jsi už doufám pochopil. Mise byla splněna.
A jestli jsi čekal, že budu sedět celý večer u počítače, abych debatoval s člověkem, který se zmůže maximálně na nějaký e-mail, je mi líto, věnoval jsem se užitečnější činnosti.
Klidně si tu vypisuj svoji frustraci z toho, že nedokážeš nic ovlivnit, nic zařídit, nic pro rybaření udělat. Ale našel sis parťáka, Mrknato je stejný lempl.

Mrknato - Profil | Pá 2.10.2015 22:25:29

Honza7 >> Proč by někdo něco vysvětloval, když nemusí?

Je to podobný, jako debaty o produtuvitě naší práce oproti např. německý. Cena výrobku stejná, vstupy stejný, ale mzdy rozdílný......V rybařině to je podobný, potočák od soukromníka za 250,-Kč/kg, ale ze svazu za 100,-Kč/kg....... To má svaz tak vysokou produktivitu????? Proč tedy kupuje svaz drahé ryby mimo svaz?
Jsou fakt drahé? Nebo je cena svazoryb nějaká divná a jejich cena není pro složky vůbec podstatná??????????????????????????????????????????​?????????????????????....)))) To je 10000x horší, než nějaký maňas.

Honza7 - Profil | Pá 2.10.2015 22:01:17

Mrknato >> Souhlasím, určitě by tohle mělo být průhledný a jasně daný. Jenže u nás je maňas a nikdo nic nevysvětlí, raději nekomunikuje a pak Tě hned na-se-re jak se starají o rybí osádku na vybraných tocích.
Tihle lidé pro jistotu by neměli chodit do nemocnice, ale rovnou na veterinu.

Mrknato - Profil | Pá 2.10.2015 21:51:52

Honza7 >> A co třeba klucí od RS a kluci funkcionářský, co maj nárok na různý povolenky grátis, účetně dobropisovaný? ...... Mně zas zajímá "to ostatní". To je gró rybařiny......

Honza7 - Profil | Pá 2.10.2015 21:47:29

Mrknato >> Mluvím pouze o prodaných místenkách - bylo vybráno 231500Kč a správně za uskutečněný prodej měli vybrat 250700 Kč. To ostatní nerozebírám.

Mrknato - Profil | Pá 2.10.2015 21:46:01

Honza7 >> I já se tázal čilimníků na našem Vč.ÚS a dopadl jsem podobně. Sice mně odpověděli, ale v tom smyslu, že se mám tázat tam, kde mi to přísluší.... tedy na členské schůzi MO, která s hospodařením na společných revírech nemá bohužel nic moc společného.... což mně tam bylo řečeno. Zbývá tedy ještě lampárna a MRK....))))))...... Kluci to maj dobře vošéfovaný.

Honza7 - Profil | Pá 2.10.2015 21:40:11

hraji >> Tak čekám, že mě vyvedeš z omylu a nebo snížíš moji míru naivity a tak vidím,akorát že jsi zaujal pozici našich členů na ÚS ( ...... bez komentáře ).
I já ti dám jednu dobrou radu, než začneš někoho soudit, tak si ho vyslechni a ověř si co má za důkazy.

Mrknato - Profil | Pá 2.10.2015 21:37:54

Honza7 >> Tržby jsou v tebou zniňované diskusi SMÚS jasně vyčísleny..... Co ale ostatní "tržby"? Za územní povolenky, z redistribuce od Rady, podíl z členských? Přece není nikde stanoveno, že co se vybere, uloví na nějakém revíru tam musí být v přepočtu vysazeno. To by pak zarybňovací plány ztratily funkčnost.
Např. to, co se na sociálním pojištění vybere, se v reálném čase penzistům také nevyplatí a není to maňas. Stejně tak na zdravotním pojištění se platby pojištěnců nerovnají úhradám pojišťovnám......

Honza7 - Profil | Pá 2.10.2015 21:25:07

hraji >> Jseš ještě na příjmu????

Honza7 - Profil | Pá 2.10.2015 21:23:42

Mrknato >> Účetnictví je o tom, že musíš přiznat správně tržby. Pokud je krátíš, tak je to podvod. Tohle, ale není ten hlavní problém. Upozorňuješ na finanční rozdíly v chodu ÚS a ten nereaguje, tak co stím? Kolik takových podobných případů tam ještě může být?

Mrknato - Profil | Pá 2.10.2015 21:16:37

Honza7 >> Ve vší úctě, ale co si jednotlivé složky se svými rozpočty provedou, je jen jejich věc, bohužel. To co v diskusi na webu SMÚS zmiňuješ jsou jen indície o hospodaření. Maňas je kriminální čin a to je něco jiného..... Dozorčí komis ÚS účetnictví ÚS pravidelně kontroluje, stejně jako ta v MO. Čuda se dějí jinak, kolego....... např, ztrátovým chovem PO, nebo kapře a plněním dalších cílů svazu........

Honza7 - Profil | Pá 2.10.2015 21:13:01

hraji >> Jinak Ti přeposílám i odkaz na původní zdroj :

http://www.rybsvaz-ms.cz/clanky/aktuality/mistenkov​e-reviry-v-r-2012.html

Zde vlastní článek : Ostravice 2 – místenkový úsek.
Na místenkový úsek tohoto revíru bylo vydáno místenek za 231 500 Kč, z toho

339 denních ( 300 Kč)
14 ročních ( 3 500 Kč – bez úlovku)
20 ročních ( 5 000 Kč – povoleno přivlastnit si 1 ks pstruha duhového)

Celkem byla tržba za místenky ve výši 231 000 Kč – tyto tržby nejsou zahrnuty – u všech místenkových úseků – do kalkulace cen povolenek a umožňují mimořádné zarybňování. Plán zarybnění celého revíru Ostravice 2 je 180 500 Kč, celkem bylo do revíru vysazeno v r. 2012 ryb za 264 317 Kč. Místenkový úsek byl dotován pstruhem obecným a pstruhem duhovým v mimořádné velikosti.

Pro r. 2013 je zaveden místenkový úsek nově také na revíru Moravice 1 P – od jezu v obci Branka u Opavy po horní hranici revíru s obdobnými pravidly, jako na revíru Ostravice 2.

Honza7 - Profil | Pá 2.10.2015 21:05:50

hraji >> Díky, za informace a tak Ti předložím podklady :

http://rybsvaz-ms.cz/diskuzni-forum/75/poznamka-k-p​struhovi-obecnemu-v-p-revirech.php

můj příspěvek je : Povolenka na pstruhovou vodu -Honza317 5. 5. 2014 19:42


hraji - Profil | Pá 2.10.2015 21:00:30

Honza7 >> kdo koho nepochopil je otázka. Z jaké pozice upozorňuješ na "maňasa"? Jako člen? Jaké jsi předložil důkazy pro své tvrzení?
Když mě někdo upozorní na "maňase", budu chtít vidět nějaké důkazy, než nechám zkontrolovat doklady. Protože pomluv a falešných obvinění typu: oni si nechali ryby, nevysadili všechno podle dodacího listu a podobně jsem už slyšel tolik, že mě to k žádné akci nepřesvědčí.
Opravdu si myslíš, že stačí někam poslat e-mail, že někdo někde má manko a tím se to vyřeší?
Neuvěřitelná míra naivity.
Poslat někoho do prdele není hrdinství, většinou to jen signalizuje nedostatek argumentů pro seriózní debatu.

Mrknato - Profil | Pá 2.10.2015 20:53:20

Honza7 >> Hraji je svazo exhibicionista, a musí si prostě po osmé vrznout, i kdyby mu měl zobák lží puknout......
Dozorčí komise MO je kontrolním orgánem MO a zarybňování revírů ÚS není v její kompetenci, to by mohl "všeználek znát", ale zřejmě vychází z toho, že u nich, v MOMRSU MO hospodaří, i když nejsou uživatelem revírů....... Prostě nejsou všude gauneři, jak se mylně domnívá. Ale bohužel ve svazu není mechanismus, jak na lumpárny upozornit a jak ze svazu získat relevantní informace, tady se o tom členi mohou alespoň zmínit a seznámit s tím ostatní, které to zajímá, i když jich je málo. Proto za to MRKu dík.

Honza7 - Profil | Pá 2.10.2015 20:50:32

hraji >> Špatně jsi mě pochopil, ta věta byla tázací a ne oznamovací. Když tě někdo upozorní na maňase, tak budeš dělat hluchého, slepého?
Já pracuji v jiném oboru a věř, že mi po profesní stránce nedělá problém někoho poslat dop-pr-de-le a nedej bože by zkresloval výsledky ( slovo křivák by bylo to nejmírnější ).