Pamětník: Kapři se kdysi chytali na hrušky

Kategorie: Všeobecné

Prostějovsko – Kapři se na plumlovské přehradě chytávali na hrušky. Potoky bývaly plné pstruhů, a v tůni Hloučele tolik vody, že se tam kůň zanořil po hruď. Takto vzpomíná dvaašedesátiletý rybář Petr Sedláček z Prostějova na doby svého mládí.

http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/pametnik-kapri-se-kdysi-chytali-na-hrusky20100703.html

foxxx, 6.7.2010

Diskuse k bleskovce

Petr Kalach <´)))>< - Profil | Pá 9.7.2010 11:40:13

A co se podnikatelu tyce, nejsou vsichni jen nabubrelci a okradaci, ale bohuzel i mezi podnikateli jsou hlupaci! Je pravda ze nebyt jejich zamestnancu, nemely by co prodavat, ale na druhou stranu, nebyt podnikatelu, tak je vetsina lidi bez prace! Nelibi se mi trend ze slovo podnikatel zaciny byt hanliveho charakteru! Ono nebyt tech podnikatelu, tak dnes ani nemame co ve vodach chytat, protoze by neexistovaly komercni chovy a vyrobny ryb! Stejne tak nemame na co a s cim chytat! A nakonec asi ani za co... Paklize by cely svet nebyl komunisticky! Zaplat panbuh neni! A kazdy si muze svuj zivot zaridit jak uzna za vhodne a jak umi!

Petr Kalach <´)))>< - Profil | Pá 9.7.2010 11:28:47

Kdyby jakekoliv zvyseni ceny povolenky znamenalo i zvyseni kvality zarybneni a treba i zajisteni cistoty na brehu a ochrany prirody, jsem vsema deseti pro i kdybych mel platit mnmohonasobne vice.

Ryby chytam od detstvi, bavi mne to a hlavne je to pro mne utek z kazdodeniho zivota. Ryby mi za a) nechutnaji a za b) je ani neumim zabit ... je mi jich lito, tak jsem je zacal poustet a v okamziku kdy jsem nemel problem nachytat spousty malych ryb zacal jsem koumat jak se dostat na ty vetsi, kdyz se nejaka takova podari, udelam si fotku na pamatku a proste ji pustim zpet, protoze si myslim ze zabit tak krasneho tvora neni spravne! Stejne jako my evropane si myslime ze jist psy a kocky neni spravne, v jinych kulturach je to bezne! Pro mne je proste kapr nebo sumec ... atd stejny kamarad jako treba pro nekoho je domaci mazlicek. Myslim si ze tak jak se lide chovaji ke zviratum a prirode tak jednaji i v beznem zivote!

Cloveka nedelaji penize vice ci mene kvalitnim! Kazdeho prezentuji jeho ciny! Stejny hlupak muze byt podnikatel, delnik, zamestnanec ... chudy nebo bohaty. To jestli nekdo do sveho konicku, zde rybariny, investuje vice ci mene je ciste jeho vec a dela to pro svuj pozitek! Jestli nekdo nekoho urazi a vysmiva se mu, ze ma levnou vybavu je hlupak a nadruhou stranu ti se skromejsi vybavou opovrhujici nad temi vybavenejsimi jsou hlupaky stejnymi! Myslim ze prave tito nadavajici, zavistivy, mstivy a opovrhujici ostatnimi jsou luzou, ale ne jen rybariny ale cele spolecnosti.

tuzemak - Profil | Pá 9.7.2010 11:24:27

Siral >> o tom neuvažuju,jen abych se mohl s někým rovnat??o to vůbec nestojím,chodím k vodě relaxovat ne se nad někým povyšovat:o)))

bajas - Profil | Pá 9.7.2010 11:24:25

prý to byly krásné časy tolik ryb že se daly chytat dorukou aryb mraky to musela být nádhera

Siral - Profil | Pá 9.7.2010 11:19:07

tuzemak >> bohužel je to tak - si začnem pidnikat :))

tuzemak - Profil | Pá 9.7.2010 10:48:43

Siral >> bohužel hodně pánů podnikatelů z nás pracujících tu lůzu dělá,oni sou prostě někdo,aspoň tak si to myslí,bohužel větčiny chování je.....

tuzemak - Profil | Pá 9.7.2010 10:47:12

Přemas >> CarpHunder - 9.7.2010 6:46:33 >> máš pravdu,nějaký to dřevo v zimě na ohřátí ještě najdu:o))klidně bych si taky připlatil,ale ne ztoho důvodu,že nějaký podnikatel by chtěl dát za lístek 10000 jen aby se zbavil lůzy u vody,nechápu jak někdo může říct,že je lůza jen proto,že má obyčejnou výbavu.

CarpHunder - Profil | Pá 9.7.2010 6:46:33

tuzemak >> tak samozřejmě nejde to naházet do jednoho pytle, neb chudák taky nejsem, ale když mě něco baví, zaplatím, i kdybych si doma neměl zatopit :o))
Jinak je jedno jestli je člověk chudej nebo bohatej, důležitý jestli má rozum nebo jestli je blbej a blbej může být bohatej i chudej.

Kocháč - Profil | Čt 8.7.2010 14:18:33

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 8.7.2010 14:04:54 >> srovnávat bramboru s rybou je podobný jako srovnávat člověka se psem.

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Čt 8.7.2010 14:04:54

Kocháč >> jen bych doplnil x stovek kusů "tržních"ryb , které se nasazují kvůli nárůstu a pozdějšímu ulovení..... je to jako kdyby si osázel pole bramborama a potom nesklízel jenom proto že by ti jich přišlo líto....

Kocháč - Profil | Čt 8.7.2010 13:59:35

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 8.7.2010 13:56:31 >> Omyl, rybaření není právo a ani výsada. Dneska už je rybaření pouze koníček a jistě máš právo si udělat lístek a i možnost být členem nebo nečlenem některého svazu, ale chytání někdy i x stovek kusů ryb ročně za cenu pár stovek se i příčí a postrádá to v době tržního hospodářství logiku.

Kocháč - Profil | Čt 8.7.2010 13:57:16

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 8.7.2010 13:12:04 >> Viz reakce z rána.....Rád bych oponoval, ale máš bohužel velkou pravdu. Na chytání ryb pro zábavu a fotku nic zázračně ušlechtilého nevidím, ale jedním dechem dodávám, že ani nic přehnaně zvráceného. Chytání metodou chyť a pusť vidím jako takovou trochu léčbu ega a ukojení dávného pudu lovce. Ta fotka už je jen důkaz, že na to mám. Chytám tak a nepovažuju se za sportovního rybáře, prostě mám rád, když rybu přelstím a jen a pouze využívám práva si ji nepřivlastnit. Nic víc, nic míň.

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Čt 8.7.2010 13:56:31

Kocháč >> rybaření je právo né výsada.....jestli ti vaděj chudý rybáři, tak je cosi špatně..ovšem né ve svazu ale v tobě....

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Čt 8.7.2010 13:54:34

Siral >> mnohdy ten "pán podnikatel" dře víc než ta "lůza" o to ale přece vůbec nejde.... jde o to že všichni dohromady jsme členi stejného spolku přistoupili jsme na stejné podmínky, jen se k nim dík rozdílným sociálním poměrům stavíme jinak, a to je to co je špatně....nějaký koukání se zkrze prsty na toho či onoho, je dvacet let po revoluci docela pasé...dokud se mezi sebou rybáři nezačnou chovat jako k sobě rovným , bude to vypadat tak jak to vypadá....ba mnohem hůř, až se to pěkně rozkastuje, a bude elita, držhubové, a lůza, to se teprve budou dít věci....

Kocháč - Profil | Čt 8.7.2010 13:51:16

J.P. >> Jen mi Jirko vadí ten přežívající komunismus v rybařině. Chytat ryby dnes může kdejakej obejda a ještě si stěžuje, že to je drahý. Už jen z toho důvodu bych pro to byl přes to, že je to nereálný sen.

Siral - Profil | Čt 8.7.2010 13:44:43

tuzemak >> Paranoidní Schizofrenik >>
ten zbohatlik alebo "pán podnikateľ" by mal ale pamätať na to, že ta lúza a plevel na neho maka a živí ho inak by nemal čo predávať a ani komu. A ďalšia vec je tá že obyčajný ľudia, ktorý si na tu povolenku alebo pruty a ďalšie veci poctivo zarobia peniaze si toho viac vážia ako nejaky "pán podnikateľ" ktorý na to zarobil nejakým podivným obchodom.

J.P. - Profil | Čt 8.7.2010 13:33:23

Kocháč-na kostičky mrkve vařené v anýzu jsem chytal kapry i já a to v dobách dávno před fenoménem boilí.A bralo to vcelku dobře.proto proč na na hrušku :-)) O členské základně se ovšem dohadovat nebudu,každý má nárok na vlastní názor.

tuzemak - Profil | Čt 8.7.2010 13:14:23

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 8.7.2010 13:12:04 >> jo tak to je super,že by tato skupina odtáhla do teplých krajin a obyčejný rybář bude mět klid u vody,i lov dlaňových ryb je relax u vody...