Pytliačilo vedenie miestnej organizácie?

Kategorie: Všeobecné

Medzi rybármi v Žarnovici to vrie. Niektorí z nich podali trestné oznámenie na vedenie miestneho rybárskeho zväzu a obvinili ich z pytliactva. Tvrdia, že počas neresenia usmrtili stovky rýb, ktoré neskôr predajú na rybárskych pretekoch. Prípad už vyšetruje polícia.
http://www.ta3.com/sk/reportaze/151555_pytliacilo-vedenie-zvazu

Martin M., 29.4.2010

Diskuse k bleskovce

Kazo - Profil | Pá 30.4.2010 19:22:04

No myslím, ze clen RS vie o com hovorí, podla vsetkeho toto bola aj bezna prax v minulosti, aj ked to z tej reportaze zrejme nie je, nepoznám tu vodu, ale predpokladam, ze sa jednalo o vyter podustvy alebo nejakej inej kaprovitej ryby urcite nie o kapra alebo duhaka, ako bolo pisane v niektorom z prispevkov, a reakcia predsedu MO typicky ako pred 20. rokmi, nepohodlnych odfiltrovat. uhyn 100 ryb pri umelom vytere sa mi zda osobne vysoky

Tomáš - Tom - Profil | Pá 30.4.2010 18:40:42

rommi >> Nikde není stanoveno,že čerstvě uhynulou rybu nemohu zkonzumovat a nebo darovat ke konzumu.Do kafilérky se vozí ryby při velkých úhynech a nebo již v nepoužitelném stavu.Loni dokonce jisté rybářství v ČR vozilo při podzimním výlovu kdy došlo k úhynu celé obsádky kapra tyto ryby s požehnáním veteriny do zpracovny dva dny.( cca 50 tun kapra ) teplota venku se pohybovala kolem nuly.Byl by hřích vyhazovat pětikilové duháky nebo kilové potočáky,když nepřežijí výtěr.Ostatně ty ryby v řetězcích,které leží na ledu hlavně pstruzi jsou při příjezdu na zpracovnu taky již několik hodin po smrti a běžně se konzumují a při mořském rybolovu je tomu taky tak ty makrely a jiné ryby taky nikdo nevozí pod kyslíkem ve vodě ty jsou většinou mrtvé krátce po vytažení z vody a potom je transportují ke zpracování i několik hodin.

hraji - Profil | Pá 30.4.2010 15:15:13

Vybliz >> to víš, na hrubý pytel, hrubá záplata. Pokud se prokáže, že se nic neprokáže, tak podání trestního oznámení je dost podstatná věc. Ovšem zda to je na vyloučení si nejsem jistý. Neznám stanovy SRS

Vybliz - Profil | Pá 30.4.2010 14:22:27

hraji >> Taky bych rekl. Jen me trochu zarazila ta ostra reakce, ze "zalobci" budou vylouceni ze Slovenskeho rybarskeho svazu. Takze mi cela afera moc ciste nevoni.

hraji - Profil | Pá 30.4.2010 13:38:40

Po shlédnutí videa bych řekl asi tolik. Počkal bych na vyjádření Policie, protože v tom materiálu není nic než domněnky. Jak už tak bývá zvykem, v každé organizaci je výbor a skupina lidí, kteří by to určitě dělali lépe než výbor, kdyby se jim ovšem chtělo dělat.
A tak se každá blbost nafukuje a zveličuje.
Mimochodem, není pravda, že všechny uhynulé ryby je povinnost odvézt do kafilerie, existuje i jistá možnost likvidace zakopáním. Limitovaná hmotností, ale existuje.

rommi - Profil | Pá 30.4.2010 13:15:23

Tomáš - Tom >> ak pominieme, ci si tie ryby privlastnili alebo nie, kam mas povinnost davat uhynute ryby ty ako rybar - chovatel?
nie kam ich davas, ale kam si povinny ich davat? nie nahodou do kafilerky?

Tomáš - Tom - Profil | Čt 29.4.2010 20:25:51

To,že při výtěru některé ryby uhynou je celkem běžná věc a dávát je proto do kafilérky považuji za nesmysl a neúctu k rybě,která nerostla proto,aby skončila v kafilérce.Ovšem pokud byly ryby usmrceny záměrně tak by dotyční neměli dále pokračovat ve své práci a měli by co nejdříve opustit řady poctivých rybářů.