Těžaři začnou napouštět jezero u Sokolova, nabídne přístavy a pláže

Kategorie: Všeobecné

Už brzy nastane pro Sokolovsko důležitý okamžik - start napouštění obřího jezera Medard vodou z Ohře...

http://zpravy.idnes.cz/tezari-zacnou-napoustet-jezero-u-sokolova-nabidne-pristavy-a-plaze-11d-/domaci.asp?c=A100311_1349172_domaci_itu

SpanyS, 12.3.2010

Diskuse k bleskovce

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Po 15.3.2010 20:54:20

u.x.a. >> Uxa - 12.3.2010 10:55:56 >> ne, bude to další kaprodrom.Vsaď se.

Hrochoroh - Profil | Po 15.3.2010 20:08:25

Souhlasím s tím, co říká Supina-Petr. Něco jsme v rámci projektu Medard dělali, takže o tom něco vím a můžu říct, že strach, že by tu zůstala měsíční krajina ani nemám. Sokolovská uhelná cpe do rekultivací neskutečný prachy (ne že by snad byli takoví lidumilové, ono to vyplývá ze zákona - ale k jejich cti je potřeba říct, že se k rekultivacím staví velmi slušně). To, že se v okolí plánuje řada turistických a rekreačních atrakcí je snad v dnešní době zcela pochopitelné a v zásadě v tom nevidím problém. A to, že se zatím nemluví o rybách je sice pro nás rybáře smutný, ale myslím, že je ještě dost času.
Na druhou stranu to, jak to dopadlo s rybama na Michalu považuju za průser, ale neznám příliš pozadí, takže nevím, kdo je skutečným viníkem.

Supina-Petr - Profil | Po 15.3.2010 19:51:27

KOLIBŘIK >> čau jseš docela v obraze,ale s tou měsícní krajinou jsi trochu vedle.Odtěžená území se rekultivují-zalesňují apd. Tak třeeba z bývalé šachty Michal se udělalo koupaliště pro Sokolov a okolí měsíční krajinu tedy nepřipomíná sám se můžeš přesvědčit,když pojedeš po silnici 1tř č6 okolo Sokolova směrem na Cheb.Z jiné části dolového území je udělaný golfový hřiště a okolí je taky v pohodě. V poslední době se do rekultivace dalo dost peněz.Jinak na sokolovsku se těží od doby Rakouska-Uherska,v meziválečném období na sokolovsku se těžba rozrostla a v této době to byly Sudety a čechů tady moc nežilo.Po válce byli němci odsunuti a na sokolovsko přišli za prací lídi z celý republiky a jejich potomci tam tedy staletý kořeny nemaj.V okolí Sokolova a Karlových Varů je několik zatopených důlních propadlin a ryby tam rozhodně žijí.http://michal-sokolov.cz/fotogalerie doporučuji ti aby jsi se podíval na tyto stránky a prohlédl si fotogalerii, aby jsi příště mohl mluvit o tom co jsi alespoň viděl.Nechci rejpat, ale v K. Varech bydlím a vidím jak se šachta o krajinu v poslední době stará.

KOLIBŘIK - Profil | Po 15.3.2010 16:02:06

SpanyS - >> Zdravím.Je to velmi zajímavá otázka a těžko uhodnout jak se celá věc bude vyvíjet.Něco je napsané o této věci která se dala do pohybu ale pravdu asi nezná pořádně nikdo.Mám známého člověka v mém zaměstnání kterého a nejen jeho se tato věc týkala osobně a to proto že žije a bydlí ůplně na samém okraji tohoto budoucího zatopeného důlního propadliště.Samozřejmě pokud by se opravdu stalo to očem se tu píše vyrostla by asi jedna další zajímavá voda.Ale věci zřejmě jsou jinak.Informace které kolují přímo mezi domorodci je taková ale samozřejmě ani tato nemusí být téměř pravdivá je že plocha po vytěžení se samozřejmě zatopí ale ne kvůli rybářům ale má se tady stát rekreační zařízení s vodnímy sporty hotelem několika resturacemi a různými zabavními letními akcemi.O rybách zatím není ani řeč a to prý proto že se nikomu do této akce nechce.Důvod je prý v tom že samotné místo není co do pohledu ůpravy a romantiky přírody tím správným lákadlem pro samotné rybáře.Kdo tam byl nebo ví jak to tam po vytěžení vypadá ví moc dobře že tam vlastně z přírody nezbylo zhola nic Pouze velká tmavá díra.V takových lokalitách je velice těžké neřknuli nemožné utvořit znova malebnou krajinu.Je to vlastně taková měsíční krajina.Necháme se představit.Pro mne celé toto uzemí kde těžaři dostali své a odstěhovali se na nové těžistka se jeví jako absolutně zničená navždy krajina.Lituji lidi které se to týká přímo kteří se tam narodili a jsou tam doma.Kdo by se chtěl stěhovat z rodného kraje kde mají lidé staleté kořeny.A jen díky ekonomickým a národním zájmům se takto kus naší země navždy proměnil na mrtvou měsíční krajinu.

Zlejšek - Profil | Po 15.3.2010 15:31:02

Supina-Petr >> já myslím, že určitě nasaděj, jinak se z toho akorát ohromná farma na komáry a jiné milé krvelačné hmyzáky, což by turistickému ruchu zrovna neprospělo. Leda že by tam bylo rekreační středisko pro masochisty:-)

pit-bull - Profil | Po 15.3.2010 15:20:32

už aby to bylo teď jsme přišli o pár revírů tak napouštějte

Supina-Petr - Profil | So 13.3.2010 21:09:07

Pánové tam to nebude o rybaření,tohle jezero bude jen na,rekreační" využití:kolem celého jezera má být cyklostezka(část už tam je),na vodě maj být přístaviště jachtklubu,půjčovny lodiček a šlapadel,maj tam také jezdit lodě jako na Mácháči .Z celé vodní plochy a okolí by mělo být rekreační středisko.O rybaření jsem nikde nic nečetl ani neslyšel(docela se o to zajímám),ale třeba tam něco nasaděj.Taky by tam mohlo něco připlavat přivaděčem z Ohře :o()

Tomáš - Tom - Profil | Pá 12.3.2010 15:16:37

Hlavně aby tam obsádku ryb tvořil někdo rozumný a nedopadlo to jako na většině svazových vod.

Zajda - Profil | Pá 12.3.2010 15:15:20

Turňa >> V dnešní době? Vyrabovali, co se dalo, tak teď budou rýžovat trochu jinak..:-(

LudvaBrno - Profil | Pá 12.3.2010 14:18:22

Z Brna trochu z ruky.

Turňa - Profil | Pá 12.3.2010 14:14:33

A jestlipak to bude také rybářský revír?

Uxa - Profil | Pá 12.3.2010 10:55:56

už to začíná první Rutland Water na obzoru ale v ČR