Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na Rybářský informační systém

computerfish - Profil | St 16.12.2020 21:29:56

Protože jsme ukončili zpracovávání povolenek, rozprodáváme již nepotřebná zařízení. Nyní čtečky čárových kódů Honeywell 5145 Eclipses připojením na USB port. Jedná se o velice kvalitní čtečku, ověřenou čtením i poškozených čárových kódu na povolenkách se kterými rybářizacházejí velice nešetrně. Běžná cena je cca 1 300 Kč, prodáváme za 500 Kč se zárukou 1/2 roku. Samozřejmě lze používat i k výdeji a hledání v EvMO2017 a EvMOi. Kontakty přes SZ.

computerfish - Profil | Út 15.12.2020 15:26:04

kakr >> Ahoj! Od tebe mě kompliment těší dvojnásob. Díky za něj. Ano pomatuji začátky i já až od dbIV. Mů kolega programátor hovoří pěti jazyky, programuje deseti jazyky. Nesahám mu ani pod kolena. Ale říká: jediné co neumím, je udělat software pro blondýny jako ty. Já provozuji evidenci členů jak internetovou tak pro stolní PC. Tipnu tak pro 1/3 MO, samozřejmě jako vizionář zdarma a bude tomu i nadále, dokud jim někdo nenasadi na krk chomout RIS. Dokonce některé MO jedou v EvMOi a pak to večer naklofou do LIPANA protože moje aplikace je lepší a rychlejší. Soupeřit s autorem letosního paskvilu, to není pro mě frajeřina. Ale udělat něco lépe než skupina mozků tvořících LIPANA, to je frajeřina. Pak najednou zjistíš, že vlastně hraješ roli užitečeného idiota a prosťáčka pro snadný život některých funkcionářů. A do naší práce světlé zítřky rybářů nám nekecejte. Takže ode mě v tomto směru tečka.

Thomic - Profil | Út 15.12.2020 14:14:12

Bulk >> Dobrý den, pokud chcete, pošlete mi (klidně na e-mail nebo do soukromé zprávy) podrobnosti; je možné, že Váš ÚS jede po vlastní linii, z naší strany jediná excelová tabulka byla se seznamem revírů pro kontrolu změn oproti minulému roku (která ale rozhodně neslouží pro sumarizaci). Hezký den!

Thomic - Profil | Út 15.12.2020 14:09:30

kakr >> Mám daleko k tomu, abych shazoval program pro sumarizaci pana Novotného. Naopak, po těch mnoha letech využívání byl opravdu dobře doladěn. Bohužel, v letošním roce ho pan Novotný odmítl již nadále poskytovat, odmítl i nabídku diskuze na téma finančního vyrovnání za poskytnutí programu. Nezbylo tak nic jiného, než poměrně narychlo vysoutěžit program vlastní.
I proto, že byly ÚS zvyklé na poskytnutí rozhraní pro zpracování úlovků zdarma, byl nový eSumář poskytnut ÚS rovněž zdarma. Některé ÚS nabídku nevyužijí (stejně jako nevyužívaly služby pana Novotného), některé ano; je nastaven tak, že samozřejmě zpracování územních povolenek umožňuje. Reference od těchto zpracovatelů jsou až na několik málo výjímek velmi dobré, což je i vzhledem k faktu, že se stále nacházíme v připomínkovací testovací fázi, docela úspěch. Hodnotit výsledek bude možné až po ukončení připomínkovací fáze (a zapracování akceptovaných připomínek). Hezký den!

computerfish - Profil | Út 15.12.2020 14:04:37

Převzato.
Předseda ČRS Dr. Mach informoval členy Rady o postupu prací na elektronickém rozhraní, které bude sloužit pro zpracování sumářů celosvazových a celorepublikových povolenek. Příprava rozhraní postupuje dle stanoveného harmonogramu, v posledním listopadovém týdnu bude celý systém poskytnut také územním svazům pro zpracování úlovků z územních povolenek.
13.10.2020
Tento proces má dvě části; tvorbu softwarového datového rozhraní pro vkládání sumářů povolenek k lovu s následnou tvorbou analytických a statistických výstupů a následné zpracování (přepis) celosvazových a celorepublikových povolenek do tohoto rozhraní. Po vyhodnocení nabídek Rada doporučila uzavření příslušných smluv se zájemci, jejichž nabídky byly vyhodnoceny jako nejvýhodnější. Datové rozhraní pro vkládání sumářů úlovkových lístků bude zdarma poskytnuto územním svazům pro zpracování územních povolenek.
10.09.2020
Úvodním tématem zasedání bylo výběrové řízení na zpracování sumářů povolenek. Usnesením Republikové rady bude proces zpracování povolenek k lovu rozdělen na dvě dílčí výběrová řízení – zajištění elektronického rozhraní, které bude sloužit k vkládání dat z odevzdaných sumářů (zejména docházek, ponechaných úlovků a kontrol rybářskou stráží) a následné zpracování odevzdaných sumářů celosvazových a celorepublikových povolenek (jejich přepis do elektronického rozhraní). Obě výběrová řízení budou vypsána na webových stránkách ČRS.

Tak tomu nerozumím. tahle z poloviny nefunční aplikace je zdarma? Náklady jsou pravděpodobně rozpuštěny v ceně za zpracování, asi aby cena nebila příliš do očí. Pokud jsem pointu správně pochopil, máte to zadarmo tak neremcejte, my nemáme za kvalitu žádnou zodpovědnost. Tečka.

Theendisnear - Profil | Út 15.12.2020 13:55:41

Thomic >> Dobrý den, dovolím si Vás citovat: "Je to jako kdyby si Rada koupila náklaďák na dopravu ryb, nabídla ho v dobré vůli k použití zdarma územním svazům, a někdo z ÚS Vám teď psal, že se mu v tom náklaďáku blbě jelo na dovolenou". Kdyby si Rada koupila náklaďák "za své", budete mít pravdu. Ale Rada ČRS ten náklaďák koupí z peněz členské základny! A to je sakramentský rozdíl. Nechci do diskuze zasahovat, ale musíte si uvědomit, že i vaše mzda je hrazena z peněz členské základny. Chováte se úplně stejně, jako politická garnitura. A to není dobře.

kakr - Profil | Út 15.12.2020 13:55:21

Thomic - 15.12.2020 13:30:50 >>
Pana Novotného osobně neznám, nikdy jsme se neviděli. Mnohdy jsme byli ve sporu. Ale:
jeho program (pro sumarizaci úlovků) byl volně dostupný na webu ČRS. Ze zajímavosti jsem si jej stáhl a konstatuji - byl velmi dobrý, v některých oblastech až přímo puntičkářský. Podporoval všechny ÚS ČRS a dal se použít i pro MRS. Navíc byl zcela zadarmíko.
Něco málo o sumarizaci vím, pamatuji i dobu, kdy nebyly počítače. První "sumarizační" amatérský program jsem měl napsaný v DBF 3, tedy v pravěku pokud ti to něco říká.
Ale dát zadarmo k použití komplexní sumarizační program pro cca 240 000 rybářů bych ocenil, ne shazoval.

Bulk - Profil | Út 15.12.2020 13:40:39

Thomic >> Ja jen ze se do toho pletu. Tak jako zpracovateli us povo mi ted z meho svazu dorazila excelova tabulka, do ktere mam sumarizaci provest. V 21.stoleti je to super pocin. Pristi rok cekam, ze dostanu arch papiru a tuzku.

Jsem rad, ze svaz zacal nejakym zpusobem pracovat na centralnim systemu, jen mam trochu strach, aby to nedopadlo jako s tou sumarizaci.

Thomic - Profil | Út 15.12.2020 13:30:50

computerfish >> Pane Novotný, Vaše názory na systém zpracování sumářů povolenek mě nechává naprosto chladným, a to z docela důležitého důvodu. Byl napsán za jediným účelem, a to je zpracování celosvazových a celorepublikových povolenek, a byl přizpůsoben na míru subjektu, který to zpracování bude provádět, a který je s ním úplně v pohodě. Nic víc, nic míň. To, že byl zdarma nabídnut územním svazům, aby ho mohly případně použít pro zpracování svých ÚS povolenek je bonus navíc, se kterým se původně vůbec nepočítalo a který fakt není povinný (a který rozhodně všechny územní svazy ani využívat nebudou, mají vlastní systémy i zpracovatele). Váš názor je tak naprosto irelevantní. Je to jako kdyby si Rada koupila náklaďák na dopravu ryb, nabídla ho v dobré vůli k použití zdarma územním svazům, a někdo z ÚS Vám teď psal, že se mu v tom náklaďáku blbě jelo na dovolenou. Prostě byl připraven za jiným účelem. Hezký den!

computerfish - Profil | Út 15.12.2020 13:03:32

Mrknato >> Legenda žije, hurá! No "Medaili mi nedajli" na to jsou ve svazu jiní a co píše ten letecký trouba mně nevadí. Mně vadí, že se může stát, že budou rybáři olizovat známku za 30 mega. Kdyby se raději vyškemraly dotace na líhně a sádky, které se rozkradly. To by byla frajeřina zralá na medajli. Takže ve vodě budou dva druhy ryb, svaz bude mít možná i svou družici, u vody bude plno rybářů kteří se bez mobilní aplikace už ani nenažerou. Ale to už není náš vět.

computerfish - Profil | Út 15.12.2020 12:43:04

Thomic >> Dobrý den! Ano, už je to naposledy. Ano podejte si co chcete kam chcete, na koho chcete a komu chcete. Už se těším, až se rybáři dozvědí proč jste vyloučili úmylsně nastavenými parametry některé uchazeče a co to bylo za firmy. Každý si udělá svůj obrázek. Ještě bych doporučil si pozorně pročíst diskuzi, abyste se neztrapnil. A posledním věc. Volají mi rybáři zpracovatelé, stěžují si na aplikaci pro zápis úlovků za 100 000 Kč. Kam je odkázat nevím protože mi není známo kdo (řeknu to slušně tuhle "sračku" ) naprogramoval a kdo ji pro rybáře schválil. Ptal jsem se vás již několikrát, mlčíte jako ryba. Sbohem.

Mrknato - Profil | Út 15.12.2020 11:29:01

kakr >> Nazdar, nějak mě nasral náš rybářský "Ovčáček" a nebyla témata......
P. Mach je naším předsedou, a ten je volen sborem volitelů, něco jako americký president, na rozdíl od Thomici. Na rozdíl od amerických volitelů, nejsou volitelé na Sněmu ČRS zavázáni volbou a vůlí členi a ani konference..... Thomica tu může šířit polopravdy a své novinářské vize, ale předseda ČRS by to neměl dělat .....

kakr - Profil | Út 15.12.2020 10:54:59

Mrknato >>
Vítám tě zase na MRKu, nějak jsi se odmlčel už jsem měl obavy, že tě sežral koronavir.
Můžeš mi napsat kdo a jak se volí mluvčí ? Žádného voleného (ne od slova vůl) fakt neznám.

Mrknato - Profil | Út 15.12.2020 10:43:23

FockeWulf >> Bengo, nebengo, p. Mach je volený nejvyšší čilimník a jejho názor a činy mě zajímají. Novinářských polopravd navedenejch pumprdlíků je plný internet....

FockeWulf - Profil | Út 15.12.2020 10:08:21

Mrknato >> Po pravdě, je mi ten přesný součet nepřesných čísel u prdele. Reagoval jsem na zadání, které jsem si z profesního zájmu přečetl a to se mi zdá dobré. Co tu vypisuje ten dement computerfish je směšné a za hranou normálnosti, typický zhrzený neúspěšný človíček. Co píše mluvčí je jasné, je to jeho práce. Žádný JUDr. Mach neexistuje, je jen dálkově vystudované městské bengo z Plzně p. Mach, o tom svědčí i úroveň svazu, ryba smrdí od hlavy.

Mrknato - Profil | Út 15.12.2020 10:00:47

FockeWulf >> Myslíš si, že na sumarizaci dnes záleží? Když cca 30% lovících nezapisuje, 15% zapisuje nesmysly, zarybnění má i jiné parametry, loví se z 95% jen kapř? Ať si tam svazáci píšou co chtěj, co chce MZe vidět a ty prachy ať daj spolu s podílem Rady do zarybnění územních revírů, na které MO mající své soukromáky prdí.... A to byl i program předsedy JUDr. Macha a tady by měl "Ofčáček" informovat, ale on se urval ze řetězu... a cení zuby na členi.....

Mrknato - Profil | Út 15.12.2020 9:35:08

Thomic >> Jste záludnej člověk, říkáte si co chcete, kdy chcete, komu chcete, rozhodujete kdo má pravdu a kdo ne a tím zhoršujete obraz ČRS.... To není úkol mluvčího.
Podle mě se ukazuje v plný nahotě, kam to svaz dopracoval. Místo aby podporoval ÚS, aktivitu členů a nákupy násad, podporuje IS, mufčí, Radu a její revíry, její Štědronín. Není divu........ když máme ještě z 90% komunistické stanovy.
Rybáře nezajímá svazočardáš, ale aby měli ke lovit a co lovit. Na obojí rezignujete jako Rada.

Vážení členi ČRS, víte proč Rada a Sněm potřebuje mít info o členi a podrobný IS a BP, které ovládá? No protože se už 2x pokoušela vyšachovat ÚS z prodeje povolenek (a tím i z hospodaření) a na potřetí se jí to skrze IS už snad podaří.....

Mrknato - Profil | Út 15.12.2020 9:15:08

computerfish >> Snad jsi nečekal, že ti "Ovčáček" ČRS za tvoji práci poděkuje? Možná ti dají nějaké vyznamenání, to nestojí nic.....

Neznám organizaci mimo ČRS a Kancelář presidenta ČR, kde by nikým nevolený mluvčí, propagoval své názory a vize.

Thomic - Profil | Po 14.12.2020 23:24:26

computerfish >> Dobrý večer, věřím, že naposledy.
Opakovaně jste naznačoval, že výběrové řízení na zpracovatele ZD bylo vedeno účelově, že byl vyřazen zájemce s vyšší kvalifikací než výherce a velmi zasvěceně jste hodnotil výši odměny řídicího výboru. Zároveň jste konstatoval, že podate podnět k prošetření RDR a pokud nebudou tato obvinění prokázána, omluvíte se, včetně omluvy mě.
Pokud si za tímto názorem nestojíte, s dovolením nebo bez něj já za nim stát budu a pokud tak neučiníte vy, podám podnět k prošetření já. Následně budu trvat na slíbené omluvě.
I v rámci internetu existují jisté hranice i odpovědnost za vlastní slova.
Hezký večer.

computerfish - Profil | Po 14.12.2020 21:44:28

Thomic >> Dobrý den!
Z ničeho jsem vaši osobu neobvinil ani neurazil. Jen jsem se zde díky vám konečně dozvěděl, kdo se plně nebo částečně podílel na organizaci výběrového řízení. Nevím, zda je to ve vaší kompetenci, ač nejste funkčně řídící orgán svazu. Ale to už není důležité. Omlouvám se vám tedy iž nyní za váš zbytečný čas strávený se mnou zde v neplodné diskuzi. Další omluva následovat již nebude, protože není už za co.

Thomic - Profil | Po 14.12.2020 12:27:57

kakr >> :-) Nebojte, rozsah "osobních" údajů se měnit nebude, vychází z těch, které ze zákona musíme povinně shromažďovat o členech spolku. Zároveň budou přístupné jen místní organizaci člena - na úroveň územního svazu a Republikové rady jdou jen souhrnné údaje. Hezký den!

FockeWulf - Profil | Po 14.12.2020 11:59:37

computerfish >> Kde ty žiješ???

kakr - Profil | Po 14.12.2020 11:45:29

Thomic >>
Doufám, že se nezapomnělo na velikost bot a číslo límečku každého člena:-)))))))))

Thomic - Profil | Po 14.12.2020 11:39:17

computerfish >> Prosím, udělejte to, avizoval jste to ostatně již několikrát. Na následné omluvě v případě negativního nálezu budu s dovolením trvat. Hezký den.
PS: pro nezúčastněné čtenáře, nebavíme se vůbec o VŘ na zhotovení RIS, které bylo minulý týden spuštěno, ale o zajištění podkladové dokumentace a sběru požadavků na funkcionality, které probíhalo poslední rok.

computerfish - Profil | Po 14.12.2020 11:14:15

Tak už na závěr. Jak VŘ občas také funguje?
1) Osloví se množina různých firem. Nazývá se to "Výzva k podání nabídky....".Současně se osloví i firma, kterou si přejeme aby zakázku zrealizovala.
2) Firmy podají nabídku. Zadavatel si zjistí o jaké firmy jde a jaké mají reference a co kdy dělaly.
3) Následně se vypíše výběrové řízení a vyloučí se firmy, které nechceme aby se zúčasnily. Udělá se to tak, že se nastaví taková kritéria aby je nesplňovaly. Tím je vyloučíme ze hry. Říká se tomu parametrizace výběrového řízení.
4) Do VŘ se pro jistotu přihlásí ještě další firma nebo firmy, které své poždavky úmyslně nadhodnotí a je jsitota že nevyhrají. Tím se okruh uzavře a cesta pro danou firmu je vyšlapána.
Dle tiskového mluvčího tento postup v ČRS takto neprobíhal a vše je křišťálově čisté. Já tomu tedy chci a budu věřit, ale přesto požádám "Republikovou dozorčí radu" o prověření postupu při výběrovém řízení na "Zadávací dokumentaci". O výsledku budu informovat. Pokud bylo mé podezření liché, omluvím se všem zúčasněným včetně panu "Public relations".

Thomic - Profil | Po 14.12.2020 0:37:53

computerfish >> Nejsem si jist, proč se tu s Vámi dal bavím, o své pravdě jste bytostně přesvědčen; takže to píšu spis čtenářům, pro zamezení podobně nesmyslných fám:
1) žádná firma, která splnila kvalifikační kritéria, nebyla vyloučena. To by ani nešlo. V rámci VŘ se zveřejňuje pouze výherce, to je standardní postup. Mužu ale prozradit, ze společnost která zvítězila měla jak nejnižší nabídku (bez ohledu na kritéria), tak nejlepší kvalitativní hodnocení referenčních zakázek. Píšu to proto, že by zvítězila, i kdyby se celá kvalifikace škrtla; to jen pro upřesnění.
2) za ČRS nikdo. Komisi pro posouzení navrhla advokátní kancelář a byla složena z IT architekta, právníka a projektového manažera, všichni mimo struktury Svazu prave kvůli potenciálnímu napadení z predpojatosti nebo nedostatečné odbornosti.
3) Rozlisujte projektový tým, složený výhradně z odborníků (kritéria znáte a napadal jste jejich přílišnou prisnost) a řídící výbor ze strany ČRS, který kontroluje postup prací, dodržování harmonogramu, koordinuje sběr požadavků a dělá oponenturu navrhovaným funkcionalitám. Ten byl složen ze zástupců všech územních svazů (prevazne na úrovni statutárů), sekretariátu Rady, Republikové dozorčí rady a zástupce MRS. Mimochodem pozice v něm jsou nehonorované (Váš zdroj vám asi nedává zcela přesné informace).
Jinak v Vašemu úvodu- přenesení VŘ na nezávislou AK fakt není povinnost, ale obrana před podobnými nařčeními, které tu teď zkoušite Vy. A to včetně návrhu ZD a kvalifikačních kritérií, které byly rovněž outsourcovany a dávají mi docela uspokojujicí možnost konstatovat, že jste vedle jak ta jedle.
PS: pojďme alespoň sjednotit terminologii. Těžko můžete v jednom příspěvku tvrdit, že kvalifikační parametry jsou nadhodnocené, ve druhém, že tým, který tyto parametry splnil, je kvalifikovaný nedostatečně.
Na ctenarich nechám, aby si sami přebrali, zda se jedná o oprávněnou kritiku či je motivace jiná.

computerfish - Profil | Ne 13.12.2020 23:55:01

Thomic >> Advokát zajišťuje právní služby, odborné poradenství a samozřejmě posouzení kvalifikace při zadávací dokumentaci u zakázek kde se přepodkládá spoluúčast EU. To byla vaše povinnost. Ale kvalifikační parametry si určuje zadavatel, tedy jste je určili a nadhodnotili vy. Ale o mi nejde.
1) Firmy které jste vyloučili nezveřejníte
2) Kdo vyhodnocoval za ČRS výběrové řízení také ne
3) Kdo působí v realizačním týmu na RIS za ČRS také ne.
Ano taková diskuze bez relevantních informací postrádá smysl. Doporučuji proto raději snažit se opravit ten paskvil, co jste poskytli rybářům pro sumarizaci.

FockeWulf - Profil | Ne 13.12.2020 22:03:28

computerfish >> Dobře ti tak, aspoň ostatní vidí, že kdokoliv mrví práci ostatním podbízením se cenou ( dělat za 290 t ročně.... to jek vysypávat odpodní koše ) a plácat tu o vlastní odbornosti takové moudra jako ty, si práci nezaslouží.

Thomic - Profil | Ne 13.12.2020 21:18:22

computerfish >> Tak teď už tomu nerozumím vůbec; a ano, diskuze s Vámi opravdu nedává smysl. Proces VŘ mimochodem auditovala nezávislá advokátní kancelář, která rovněž hodnotila došlé nabídky.
Zcela odmítám tvrzení, že byly vyřazeny jakékoli firmy, které měly notabene vyšší kvalifikaci než vítěz VŘ. To je nejen očividná lež, ale také lež prokazatelná. Hezký večer.

computerfish - Profil | Ne 13.12.2020 21:11:48

Ještě jedna poznámka pro ostatní. Kolega zpracovatel jedné MO mi ukázal internetovou aplikaci pro zápis k sumarizaci povolenek za rok 2020. Protože po 20 letech už o tom něco vím, dovolím si zodpovědně konstatovat, že nic horšího jsem ještě neviděl. A tento paskvil si svaz dovolí předložit rybářům? Nevím, kolik svaz za vytvoření této děsivé aplikace zaplatil, někde jsem slyšel že více jak 100 000 Kč. A k tomu za sumarizaci CS povolenek se přidá pravděpodobně dalších cca 300 000 Kč. Takže to máme minimálně 400 000 Kč. A není vůbec jasné, zda je to cena konečná. Když to srovnám, že jsem poskytoval za 290 000 Kč software pro stolní PC a i pro internet, vygeneroval každoročně přes 31 000 tabulek s výpočty, k tomu další výpočty mimo zadání zdarma, nárůst za stejně odvedenou práci je značný a nikomu to nevadí. Paradoxně si někteří funkcionáři léčili své ego výtkami k mé ceně za zpracování a předchozí generalita mě pozvala na kobereček a nabádala ke zlevnění služeb. Nyní najednou nová a mnohem vyšší cena nikomu nevadí! Jestli chcete takto řídit i projekt RIS, no potěš koště. Nakonec už jen poslední dovětek. V rámci ČRS nemám žádnou tabulkovou funkci. Do této chvíle jsem vykonával pro svaz jen funkci takového prostého vizionáře, užitečného idiota a pasáčka vepřů, neb jak mi bylo sděleno se má převážně starat o sumarizaci povolenek a neplést se do jiných věcí. Tedy hrabat se jen v tom hnoji, který někteří rybáři ve formě povolenek každoročně odevzdají. Tak to tedy už ne.

computerfish - Profil | Ne 13.12.2020 21:07:30

Thomic >> Vážený pane kolego. O mě přece vůbec nejde, my jsme ani s kolegou Ličkem (autorem systému IDS) úspěch nepředpokládali. Nás zajímalo, jakým směrem se bude vývoj ubírat. No a nemýlili jsme se. To, že jste vyřadili i firmy se stejnou nebo i větší odbornou erudicí než byl konečný vítěz není názor jen můj. Kdybyste vyřazené firmy ukázal, mohli by zúčasnění oprávněnost posoudit. Nyní máte vypracovanou obecnou slátaninu pro výběrové řízení, které říkáte zadání pro projekt za > 2 miliony podle které se nedá nic vyprojektovat. Takže si dovolím tipovat, že vyhraje firma, která provozovala IS LIPAN a kterou vy ve výběrovém řízení jak píšete vítáte. Takže někomu se zřejmě podaří husarský kousek. Územní svazy utáhnete na vařené nudli i když IS LIPAN dříve odmítali pro jeho provozní náklady a nevhodnost pro jejich svaz. Gratuluji. Bohužel kdo je v řídícím týmu za ČRS jsem se opět nedozvěděl. Tímto končím s vámi diskuzi a děkuji za váš čas.

Bacha San - Profil | Ne 13.12.2020 20:26:39

Vždycky to bylo tak, že když líný, hrabivý a hloupý úředník nebyl schopen vymoci právo či normální chod systému, myslel si, když tedy myslel, že to spraví novou normou , nabo systémem.
Nepamatuji, že by to kdykoliv fungovalo. Buď je úředník inteligentní, slušný a má respekt, a tudíž si ve své práci, což je služba "lidu", vystačí se stávajícími normami, nebo je prostě blb, a v tom případě nepoužitelný s jakýmkoliv systémem.
Vždy je lepší mít systém v bordelu, než bordel v systému.
To celé je obecná dedukce, ale dá se aplikovat na jakýkoliv problém.

Thomic - Profil | Ne 13.12.2020 19:43:13

computerfish >> Pane Novotný, važte, prosím, svá slova uvážlivě. Domníváte se velmi špatně, celá analýza, kontrolovaná řidicim výborem, byla řízena týmem lidí s kvalifikací, která je Vám velmi dobře známa- měl jste ji k dispozici jako jeden z oslovených subjektů pro zhotovení analýzy a pokud vím, považoval jste požadovanou kvalifikaci projektového týmu za příliš přísnou, dokonce až diskriminační. Stejně tak moc dobře víte, jak byla postavena smlouva, která byla součástí VŘ a že nic jako vazba na cenu tam fakt není.
Mimochodem docela mě mrzí, že mi tyto věci neřekneš v rámci Tvých pravidelných pracovních návštěv na Radě, nechápu, na co si tu hrajeme, pane kolego.

Thomic - Profil | Ne 13.12.2020 19:36:58

boticar >> Dobrý večer, v tom s Vámi souhlasím; plán digitalizace revírů ze strany státní správy, včetně databaze držitelů RL by byl fakt potřeba a je škoda, že stále není na světě. A ano, do určité miry je tím ovlivněn i RIS- už kvůli absenci jednotných číselníků a podobně. Takže jsme se ne zcela úmyslně dostali do pozice, kdy tyto věci stanovujeme na zelené louce v rámci RIS a až bude digitalizace státní správy pokročilejší, napojí se přes API na RiS. A ano, opačně by to bylo fakt jednodušší, ale čekat na to smysl nedává. Klidný večer!