Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na Rybářský informační systém

Kategorie: Všeobecné

V souladu s usnesením č. 116/20 Republikové rady bylo vyhlášeno výběrové řízení na Rybářský informační systém a přidruženou mobilní aplikaci. Výběrové řízení je vedeno ve formě otevřeného řízení dle § 56 Zákona č. 134/2016 Sb. (Zákon o zadávání veřejných zakázek). Zadávací dokumentace a termíny pro podání nabídek jsou zveřejněny na Profilu zadavatele (https://www.e-zakazky.cz/Profil-Zadavatele/b9357170-6332-4df8-9f1a-47bb835106a7 ) systému E-zakazky.cz .

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/717-oznameni-o-vyhlaseni-vyberoveho-rizeni-na-rybarsky-informacni-system

MAXXSKATER, 9.12.2020

Diskuse k bleskovce

computerfish - Profil | St 16.12.2020 21:29:56

Protože jsme ukončili zpracovávání povolenek, rozprodáváme již nepotřebná zařízení. Nyní čtečky čárových kódů Honeywell 5145 Eclipses připojením na USB port. Jedná se o velice kvalitní čtečku, ověřenou čtením i poškozených čárových kódu na povolenkách se kterými rybářizacházejí velice nešetrně. Běžná cena je cca 1 300 Kč, prodáváme za 500 Kč se zárukou 1/2 roku. Samozřejmě lze používat i k výdeji a hledání v EvMO2017 a EvMOi. Kontakty přes SZ.

computerfish - Profil | Út 15.12.2020 15:26:04

kakr >> Ahoj! Od tebe mě kompliment těší dvojnásob. Díky za něj. Ano pomatuji začátky i já až od dbIV. Mů kolega programátor hovoří pěti jazyky, programuje deseti jazyky. Nesahám mu ani pod kolena. Ale říká: jediné co neumím, je udělat software pro blondýny jako ty. Já provozuji evidenci členů jak internetovou tak pro stolní PC. Tipnu tak pro 1/3 MO, samozřejmě jako vizionář zdarma a bude tomu i nadále, dokud jim někdo nenasadi na krk chomout RIS. Dokonce některé MO jedou v EvMOi a pak to večer naklofou do LIPANA protože moje aplikace je lepší a rychlejší. Soupeřit s autorem letosního paskvilu, to není pro mě frajeřina. Ale udělat něco lépe než skupina mozků tvořících LIPANA, to je frajeřina. Pak najednou zjistíš, že vlastně hraješ roli užitečeného idiota a prosťáčka pro snadný život některých funkcionářů. A do naší práce světlé zítřky rybářů nám nekecejte. Takže ode mě v tomto směru tečka.

Thomic - Profil | Út 15.12.2020 14:14:12

Bulk >> Dobrý den, pokud chcete, pošlete mi (klidně na e-mail nebo do soukromé zprávy) podrobnosti; je možné, že Váš ÚS jede po vlastní linii, z naší strany jediná excelová tabulka byla se seznamem revírů pro kontrolu změn oproti minulému roku (která ale rozhodně neslouží pro sumarizaci). Hezký den!

Thomic - Profil | Út 15.12.2020 14:09:30

kakr >> Mám daleko k tomu, abych shazoval program pro sumarizaci pana Novotného. Naopak, po těch mnoha letech využívání byl opravdu dobře doladěn. Bohužel, v letošním roce ho pan Novotný odmítl již nadále poskytovat, odmítl i nabídku diskuze na téma finančního vyrovnání za poskytnutí programu. Nezbylo tak nic jiného, než poměrně narychlo vysoutěžit program vlastní.
I proto, že byly ÚS zvyklé na poskytnutí rozhraní pro zpracování úlovků zdarma, byl nový eSumář poskytnut ÚS rovněž zdarma. Některé ÚS nabídku nevyužijí (stejně jako nevyužívaly služby pana Novotného), některé ano; je nastaven tak, že samozřejmě zpracování územních povolenek umožňuje. Reference od těchto zpracovatelů jsou až na několik málo výjímek velmi dobré, což je i vzhledem k faktu, že se stále nacházíme v připomínkovací testovací fázi, docela úspěch. Hodnotit výsledek bude možné až po ukončení připomínkovací fáze (a zapracování akceptovaných připomínek). Hezký den!

computerfish - Profil | Út 15.12.2020 14:04:37

Převzato.
Předseda ČRS Dr. Mach informoval členy Rady o postupu prací na elektronickém rozhraní, které bude sloužit pro zpracování sumářů celosvazových a celorepublikových povolenek. Příprava rozhraní postupuje dle stanoveného harmonogramu, v posledním listopadovém týdnu bude celý systém poskytnut také územním svazům pro zpracování úlovků z územních povolenek.
13.10.2020
Tento proces má dvě části; tvorbu softwarového datového rozhraní pro vkládání sumářů povolenek k lovu s následnou tvorbou analytických a statistických výstupů a následné zpracování (přepis) celosvazových a celorepublikových povolenek do tohoto rozhraní. Po vyhodnocení nabídek Rada doporučila uzavření příslušných smluv se zájemci, jejichž nabídky byly vyhodnoceny jako nejvýhodnější. Datové rozhraní pro vkládání sumářů úlovkových lístků bude zdarma poskytnuto územním svazům pro zpracování územních povolenek.
10.09.2020
Úvodním tématem zasedání bylo výběrové řízení na zpracování sumářů povolenek. Usnesením Republikové rady bude proces zpracování povolenek k lovu rozdělen na dvě dílčí výběrová řízení – zajištění elektronického rozhraní, které bude sloužit k vkládání dat z odevzdaných sumářů (zejména docházek, ponechaných úlovků a kontrol rybářskou stráží) a následné zpracování odevzdaných sumářů celosvazových a celorepublikových povolenek (jejich přepis do elektronického rozhraní). Obě výběrová řízení budou vypsána na webových stránkách ČRS.

Tak tomu nerozumím. tahle z poloviny nefunční aplikace je zdarma? Náklady jsou pravděpodobně rozpuštěny v ceně za zpracování, asi aby cena nebila příliš do očí. Pokud jsem pointu správně pochopil, máte to zadarmo tak neremcejte, my nemáme za kvalitu žádnou zodpovědnost. Tečka.

Theendisnear - Profil | Út 15.12.2020 13:55:41

Thomic >> Dobrý den, dovolím si Vás citovat: "Je to jako kdyby si Rada koupila náklaďák na dopravu ryb, nabídla ho v dobré vůli k použití zdarma územním svazům, a někdo z ÚS Vám teď psal, že se mu v tom náklaďáku blbě jelo na dovolenou". Kdyby si Rada koupila náklaďák "za své", budete mít pravdu. Ale Rada ČRS ten náklaďák koupí z peněz členské základny! A to je sakramentský rozdíl. Nechci do diskuze zasahovat, ale musíte si uvědomit, že i vaše mzda je hrazena z peněz členské základny. Chováte se úplně stejně, jako politická garnitura. A to není dobře.

kakr - Profil | Út 15.12.2020 13:55:21

Thomic - 15.12.2020 13:30:50 >>
Pana Novotného osobně neznám, nikdy jsme se neviděli. Mnohdy jsme byli ve sporu. Ale:
jeho program (pro sumarizaci úlovků) byl volně dostupný na webu ČRS. Ze zajímavosti jsem si jej stáhl a konstatuji - byl velmi dobrý, v některých oblastech až přímo puntičkářský. Podporoval všechny ÚS ČRS a dal se použít i pro MRS. Navíc byl zcela zadarmíko.
Něco málo o sumarizaci vím, pamatuji i dobu, kdy nebyly počítače. První "sumarizační" amatérský program jsem měl napsaný v DBF 3, tedy v pravěku pokud ti to něco říká.
Ale dát zadarmo k použití komplexní sumarizační program pro cca 240 000 rybářů bych ocenil, ne shazoval.

Bulk - Profil | Út 15.12.2020 13:40:39

Thomic >> Ja jen ze se do toho pletu. Tak jako zpracovateli us povo mi ted z meho svazu dorazila excelova tabulka, do ktere mam sumarizaci provest. V 21.stoleti je to super pocin. Pristi rok cekam, ze dostanu arch papiru a tuzku.

Jsem rad, ze svaz zacal nejakym zpusobem pracovat na centralnim systemu, jen mam trochu strach, aby to nedopadlo jako s tou sumarizaci.

Thomic - Profil | Út 15.12.2020 13:30:50

computerfish >> Pane Novotný, Vaše názory na systém zpracování sumářů povolenek mě nechává naprosto chladným, a to z docela důležitého důvodu. Byl napsán za jediným účelem, a to je zpracování celosvazových a celorepublikových povolenek, a byl přizpůsoben na míru subjektu, který to zpracování bude provádět, a který je s ním úplně v pohodě. Nic víc, nic míň. To, že byl zdarma nabídnut územním svazům, aby ho mohly případně použít pro zpracování svých ÚS povolenek je bonus navíc, se kterým se původně vůbec nepočítalo a který fakt není povinný (a který rozhodně všechny územní svazy ani využívat nebudou, mají vlastní systémy i zpracovatele). Váš názor je tak naprosto irelevantní. Je to jako kdyby si Rada koupila náklaďák na dopravu ryb, nabídla ho v dobré vůli k použití zdarma územním svazům, a někdo z ÚS Vám teď psal, že se mu v tom náklaďáku blbě jelo na dovolenou. Prostě byl připraven za jiným účelem. Hezký den!

computerfish - Profil | Út 15.12.2020 13:03:32

Mrknato >> Legenda žije, hurá! No "Medaili mi nedajli" na to jsou ve svazu jiní a co píše ten letecký trouba mně nevadí. Mně vadí, že se může stát, že budou rybáři olizovat známku za 30 mega. Kdyby se raději vyškemraly dotace na líhně a sádky, které se rozkradly. To by byla frajeřina zralá na medajli. Takže ve vodě budou dva druhy ryb, svaz bude mít možná i svou družici, u vody bude plno rybářů kteří se bez mobilní aplikace už ani nenažerou. Ale to už není náš vět.

computerfish - Profil | Út 15.12.2020 12:43:04

Thomic >> Dobrý den! Ano, už je to naposledy. Ano podejte si co chcete kam chcete, na koho chcete a komu chcete. Už se těším, až se rybáři dozvědí proč jste vyloučili úmylsně nastavenými parametry některé uchazeče a co to bylo za firmy. Každý si udělá svůj obrázek. Ještě bych doporučil si pozorně pročíst diskuzi, abyste se neztrapnil. A posledním věc. Volají mi rybáři zpracovatelé, stěžují si na aplikaci pro zápis úlovků za 100 000 Kč. Kam je odkázat nevím protože mi není známo kdo (řeknu to slušně tuhle "sračku" ) naprogramoval a kdo ji pro rybáře schválil. Ptal jsem se vás již několikrát, mlčíte jako ryba. Sbohem.

Mrknato - Profil | Út 15.12.2020 11:29:01

kakr >> Nazdar, nějak mě nasral náš rybářský "Ovčáček" a nebyla témata......
P. Mach je naším předsedou, a ten je volen sborem volitelů, něco jako americký president, na rozdíl od Thomici. Na rozdíl od amerických volitelů, nejsou volitelé na Sněmu ČRS zavázáni volbou a vůlí členi a ani konference..... Thomica tu může šířit polopravdy a své novinářské vize, ale předseda ČRS by to neměl dělat .....

kakr - Profil | Út 15.12.2020 10:54:59

Mrknato >>
Vítám tě zase na MRKu, nějak jsi se odmlčel už jsem měl obavy, že tě sežral koronavir.
Můžeš mi napsat kdo a jak se volí mluvčí ? Žádného voleného (ne od slova vůl) fakt neznám.

Mrknato - Profil | Út 15.12.2020 10:43:23

FockeWulf >> Bengo, nebengo, p. Mach je volený nejvyšší čilimník a jejho názor a činy mě zajímají. Novinářských polopravd navedenejch pumprdlíků je plný internet....