Počet členů ČRS překročil 250.000

Autor diskuse: MAXXSKATER - Profil , 25.12.2019

Polčis - Profil | So 4.1.2020 10:15:07

splávkař >>Vůbec si nepochopil co tady píšu,o jídelníčku začal psát jiný kolega 😉 Jasně, zdravotnictví se za 30let posunulo,tak jak vše za tu dobu,to nezmění nic na tom, že je to jeden velký bordel.

splávkař - Profil | So 4.1.2020 9:18:33

Polčis >> Jistě i ty potkáváš denně na ulici lidi kteří ještě žijí díky tomu, kam se naše zdravotnictví za 30 let svobody posunulo a ty ho tady posuzuješ podle jídelníčku nemocnice v Bruntálu, směšné.

nofish - Profil | So 4.1.2020 8:58:32

Polčis >> Oni nám závidí to pseudozdarma zdravotnictví, tak maximálně. Než zjistí, že pokud nechceš umřít, musíš stejně platit a mít známosti.

Polčis - Profil | Pá 3.1.2020 16:25:14

splávkař >> Já v Bruntále nežiju 😉Jen jsem reagoval na zápis, že máme skvělé zdravotnictví 😉

splávkař - Profil | Pá 3.1.2020 16:14:33

FRANK71 >> A ty budes nejakej Spartan co se vydal z podobne diry delat karieru nejakeho priposraneho prisluhovace do Prahé , že?

Malab - Profil | Pá 3.1.2020 15:56:58

Polčis >> Nic se nemůže změnit pokud se kruh nepřeruší.
A pokud se nepřeruší může se jízda po spirále buď jen zrychlovat, nebo zpomalovat.
Pokud se Ti to nelíbí máš dvě možnosti. Můžeš přerušit kruh ( přinést pár miliard a vybudovat něco co přinese regionu budousnost), nebo z kruhu vystoupit ( odstěhovat se ).
Tvoje vystoupení z kruhu pokud jsi nadprůměr pomůže zrychlit jízdu po spirále, pokud jsi podprůměr způsobí opak.
Lidi z maloměst a venkova útíkají do velkých měst a do příměstských oblastí, venkov se vylidňuje. Pokud máš někoho z rodiny na střední škole zeptej se kolik lidí ze třídy chce zůstat a kolik chce odejít a kam. Kolik z nich nakonec odejde a kolik zůstane je věc jiná. Jak poradíš Ty sám svým dětem? Prostě je to celé v prd...

FRANK71 - Profil | Pá 3.1.2020 15:44:44

splávkař >>

Prijde zenska na gynekologii na vysetreni. Doktor ji prohlizi a furt rika:
„Hm, hm, to je Bruntal, to je Bruntal. Ale radeji se jeste poradim s kolegou…“ Dojde pro kolegu, ten se koukne, a rika, ze je to jasnej Bruntal, ale ze v tak slozitem pripade se musi poradit s primarem. Dojdou pro nej, ten prijde, jen tak letmo koukne a rekne: „Tak panove, takovej jasnej Bruntal a vy to nepoznate? Mate po premiich.“ Zenska je z toho cela na vetvi a tak se pta: „Prosim vas a co je to ten Bruntal?“ A primar ji rekne: „No pani, vite, okoli hezky, ale dira hrozna.“

splávkař - Profil | Pá 3.1.2020 15:00:23

Polčis >> a proc zijes v Bruntale kdyz je to tam tak hrozny?

Dimmu - Profil | Pá 3.1.2020 14:26:43

splávkař >> Pod to bych se podepsal!

Polčis - Profil | Pá 3.1.2020 13:40:54

Willow >> To jsem nikde netvrdil,jen tvrdím, že naše zdravotnictví je jak thajský bordel.

Willow - Profil | Pá 3.1.2020 13:38:05

Polčis >> Já nejsem z Prahy.Ústi nad Orlicí je od Bruntálu docela blízko narozdíl od Prahy.

Polčis - Profil | Pá 3.1.2020 13:25:17

Malab >> Ten kruh co popisuješ jsem pochopil už dávno,nic to nemění na tom, když napíšu o bordelu ve zdravotnictví.Kdejaký cizinec z Prahy za stejné odvody co já má v tebou zmiňovaných městech lepší péči.
Nezajímá mně, že v těch městech jsou větší odborníci,chci stejnou péči,chci v Bruntále taky výběr jídla!

Willow - Profil | Pá 3.1.2020 12:57:02

Mrknato >> Tak to jsi dlouho nikde nebyl.Ambulatně se dnes dělá kýla,tedy když nejdeš na totální anestezii,ale jen na lumbální.V 9:00 jdeš na výkon a v 16:00 jsi doma a starej se.🤔Docela mazec.Krečové žíly, kompletní náhrada,2 dny Heparin do břicha a hybaj domů.!!

Bachy - Profil | Pá 3.1.2020 12:56:26

splávkař >> tu druhou část příspěvku jsem asi nepochopil o čem píšeš. Ale mezi dnešním zemědělstvím a rybolovem vidím mnoho společného. Hlavně tu touhu bezohledně těžit, bez ohledu na následky. Stejně jako se dnes stále více lidí zajímá o své zdraví, o biopotraviny, kupují se vajíčka z podestýlky, je jen otázkou času, než se lidé začnou více opravdu zajímat o kvalitní toky a kvalitu života v nich. Jen je škoda, že nejdříve si necháme skoro všechno zničit. Opravujeme cesty jak pitomci a ničíme to, co se vytvářelo tisíce let. Jak se na nás jednou budou dívat naše děti a jejich děti? Chybí nám úcta ke krajině, k našemu životnímu prostředí. Proto je lepší neplkat a vzdělávat se.

Mrknato - Profil | Pá 3.1.2020 12:48:09

Willow >> No tak svět nám určitě nezávidí hotelové služby v nemocnicích, ale relativní dostupnost nákladné medicíny. Co kleslo, tak je personální obsazení v nemocnicích a ambulantní péče.

Malab - Profil | Pá 3.1.2020 12:48:03

Polčis >>Nemocnice v Bruntále a Jeseníku jsou přesně takové jací lékaři a ostatní personál v nich jsou. Jsou tam povětšinou lékaři co by se ve větší konkurenci neprosadili. Vydělávají měně než např v Praze, Plzni, Brně. Platí menší daně, do regionu jde méně peněz, zůstávají tam slabší jedinci, ti co umí odcházejí.
Tak je to nejen s lékaři, ale i učiteli. Zůstávají slabší učitelé a učí tak jak učí...
Vyrůstají děti učené těmito pedagogy... Pracují v lese, sází stromky a dělají na pile. Vydělávají méně, platí nižší daně, do regionu jde méně peněz. Kruh se uzavřel.

Nemocnice nejen v Bruntále a Jeseníku =doktoři z Ukrainy...

Až někdo vybuduje v Bruntále výzkumáky, laboratoře, kosmický průmysl, univerzity, dostane do nich specialisty a špičky v oborech potom se něco změní.

Není to jen Bruntál...Je to obecný problém zdaleka nejen v ČR.

Bohužel.

Malab - Profil | Pá 3.1.2020 12:34:38

zdevac >> Bylo by fajn pokud by tak jako Ty uvažovalo více voličů. Bohužel není. Vládnou tu ti co tu vládnou. V rybářských spolcích je to podobné. Možná malé MO vedou rybáři, ale každou větší už jen lidi co politikaří a drží se u svých korýtek.

splávkař - Profil | Pá 3.1.2020 10:54:19

Bachy >> Dnes masa lidí podléhá mediální masáži která jde z dílny těch, kteří si tvrdě jdou za svým cílem kterým je moc a bohatství. To vede k takovým paradoxům jako, že 9 dětí z deseti dnes ví, že lepší svět nám pomůžou zajistit víčka z petek stejně jako 9 mladých rybářů ví, že řece prospěje tím, že bude pouštět velké kapry. Když jim povíš, že je třeba petky vůbec neprodukovat a kapry v přírodě maximálně eliminovat tak jsi pro ně zločinec.
Každý z nás asi dobře pamatuje jak parta mladých zelených opakovala v médiích zaklínadlo ,,biomasa" (aniž by sami věděli co to vlastně je) až se z toho roztočil dnešní kolotoč který poškodil za pár let krajinu víc jak půl století předchozího hospodaření. Dokola se mele o suchu, povodních, potřebě zadržet vodu v krajině , všici se shodnou, že obrovský a okamžitý efekt by mělo obohacení půdy organickou hmotou ale v reálu je to tak, že všude kde se nějaká ta organická hmota vyskytne se hned hledá a dotuje způsob, jak ji za obrovské spotřeby energie(paliv) zpracovat a spálit. Spálí se to co vyroste na poli, v lese a roky se tato lobby snaží prosadit aby se na pole nevrátila ani většina kompostovaných materiálů které se dnes na pole dostanou. Ono to někomu holt slušně vydělává a těch pár investovaných koblih se vždy násobně vrátí, že?

Polčis - Profil | Pá 3.1.2020 10:22:28

Willow >> Zajdi si do Nemocnice v Jeseníku, Bruntále a podobně 😁 Proč člověk co platí stejné pojištění v těchto okresech jako člověk třeba v Praze se do těchto nemocnic bojí vstoupit? Myslím si že platím dost na to aby mně dokázali ošetřit třeba v Kladně,kde mně loni chtěli poslat domů na Moravu při úraze 😅😅
Podobných historek mám dost a rozhodně nebudu srovnávat se špitálem v Polsku, Maďarsku a podobně, nemám k tomu důvod.
Ale když to tak znáš tu úroveň, jistě budeš vědět kolik tam i odvádí na pojištění.
A tu číčovinu, že naše zdravotnictví nám závidí spoustu státu si vymyslel sám?
S tím vlastním jídelníčkem jsi mně taky pobavil 😅😅

Willow - Profil | Pá 3.1.2020 10:08:17

Polčis >> Byl jsi v roce 2000,2005,2010 a loni ve špitále aspoň 1 týden.Je to úplně jiný level.Dnešní zdravotnictví nám závidí spoustu států, zajeď si do Polska, Maďarska....tam se vrátíš o 20 let zpět.Tady si můžeš vybrat VIP pokoj i s vlastním jídelníčkem za cca 250 Kč /den.!

Polčis - Profil | Pá 3.1.2020 9:55:04

zdevac >> Tak hůř může být vždy,ale já jsem si zase jistý, že zrovna zdravotnictví je jeden velký bordel.

zdevac - Profil | Pá 3.1.2020 9:48:43

Polčis >> Nechci tvrdit, že to funguje nějakým super způsobem, ale jsem si celkem jist, že by to mohlo by to být mnohem horší.

Bachy - Profil | Pá 3.1.2020 9:17:33

splávkař >> příroda je mocná, postará se o nápravu, uvidíš. V podstatě se k nápravě dokopeme sami, stejně jako v lese, na poli, tak i v řekách. Lidi jsou teď akorát tak hloupí, že potřebují dostat výraznější lekci v chování. Ono i ta viróza kaprů nepřišla jen tak pro nic za nic. Zatím to bylo jen takové varování, ale lidi jsou hloupí hodně, jim takové varování nestačí. Vidíš to i tady, lidi si myslí, že stačí víc vysazovat, taková nebetyčná hloupost. Jakoby pstruhovky nebyly dostatečným varováním. No aspoň že máme ty odborníky, zákony, koncepce a vůbec velkou spoustu odborných textů o našich tocích. Ještě je potřeba k tomu hodně dopsat a pak jen počkat, až jednou někoho napadne si to přečíst a hlavně pochopit. :-)