Diskuse k článku: Je při lovu feederem nutné krmítko?

Autor diskuse: Milan Tychler - Profil , 6.5.2019

Willow - Profil | Čt 9.5.2019 7:33:15

Není jen stačí..... přemýšlet.😉

sven - Profil | Út 7.5.2019 23:52:36

já 2 >> To jsi dobrej :-)) Dnes to je spíš výjimka...bo lidi nečtou...

já 2 - Profil | Út 7.5.2019 23:45:21

sven >> Po první větě jsem poznal dílo

sven - Profil | Út 7.5.2019 23:42:19

já 2 >> nojo Maďaři...

" Jednou ti už takovýho kluka maďarskýho držím za chřtán v Pausdorfě, kam jsme šli my saperáci na víno, a chci mu dát jednu überšvunkem přes kokos v tý tmě, poněvadž jsme hned, jak to začlo, praštili láhví do visací lampy, a von najednou začne křičet:,Tondo, dyť to jsem já, Purkrábek, vod 16. landvér! Málem by to byla bejvala mejlka. Zato jsme jim to tam, tajtrlíkům maďarským, vodplatili pořádně u Neziderskýho jezera, na který jsme se šli před třemi tejdny podívat. Leží tam ve vedlejší vsi nějaký oddělení strojních pušek nějakejch honvédů, a my jsme náhodou všichni zašli do jedný hospody, kde voni tančili ten svůj čardáš jako pominutý a roztahovali si držku na celý kolo se svým,Uram, uram, biró uram nebo,Láňok, láňok, láňok a faluba. My si sedneme naproti nim, jen jsme si überšvunky položili před sebe na stůl, a povídáme si:,Vy pacholci, my vám dáme láňok, a nějakej Mejstřík, kerej měl ploutev jako Bílá hora, se hned nabíd, že si půjde zatančit a že nějakýmu syčákovi vezme holku z kola. Holky byly setsakra fešandy, takový lejtkavý a prdelatý, stehnatý a vokatý, a jak se na ně ti maďarští pacholci mačkali, bylo vidět, že ty holky mají plný, tvrdý prsa jako půlmíče a že jim to dělá moc dobře a že se vyznají v tlačenici. Tak ten náš Mejstřík skočí do kola a tu největší fešandu chce brát jednomu honvédovi, kerej začal něco brebentit, a Mejstřík mu hned jednu hodil, ten se svalil, my už hned chytli überšvunky, votočili jsme si je kolem ruky, aby nám bajonety neulítly, skočili mezi ně, já jsem vykřik:,Vinnej nevinnej, berte to po řadě! a už to šlo jako na másle. Začli vyskakovat oknem, my je chytali ve voknech za nohy a zas stahovali do sálu. Kdo nebyl náš, ten dostal. Zaplet se tam do toho jejich starosta s četníkem, a už dostali na chrám páně. Hostinskej byl taky bit, poněvadž začal německy nadávat, že prej kazíme zábavu. Ještě jsme potom chytali po vesnici ty, kteří se chtěli před námi schovat. Jako jednoho jejich cuksfíru, toho jsme našli zahrabanýho v seně na půdě v jednom statku až dole pod vsí. Prozradila nám ho jeho holka, poněvadž von tam tancoval s jinou. Byla udělaná do našeho Mejstříka a šla s ním potom nahoru po cestě na Királyhidu, kde jsou pod lesem sušírny na seno. Zatáhla ho do jedný takový sušírny a chtěla potom na něm pět korun a von jí dal přes hubu. Potom nás dohonil až nahoře u samýho lágru a povídal, že vždycky myslel, že jsou Maďarky vohnivější, ale ta svině že ležela jako pařez a pořád jen něco brebentila. – Maďaři jsou, zkrátka řečeno, holota», zakončil starý sapér Vodička, načež Švejk poznamenal: «Někerej Maďar taky za to nemůže, že je Maďar"...
(Dobrý voják Švejk)

já 2 - Profil | Út 7.5.2019 22:46:50

sven >> Kdysi jsem viděl video, kde jeden maďar tvrdil, že v jistém jejich nářečí feeder znamená ohebný...

sven - Profil | Út 7.5.2019 21:51:31

splavek >> feeder není krmítko ale krmič :-) Jako např. krmič dobytka..
U nás je sice tento výraz pojímán jako označení pomůcky ke krmení ale v reálu, to je předmět činnosti.
V zásadě je tedy jedno, jestli krmič krmí krmítkem, prakem nebo lopatou :-)

splavek - Profil | Út 7.5.2019 21:46:09

Petr.J >> :-):-):-))))))) v poho.

Petr.J - Profil | Út 7.5.2019 21:43:18

splavek >> Já to také nepsal nijak ve zlém, byla to pouze taková poznámka, možná maloučko jedovatá :-)

splavek - Profil | Út 7.5.2019 21:39:30

Petr.J >> Tak nebudeme nějací hnidopichové a nebudeme slovíčkařit:-):-))))) Ač nejsem znalý v angličtině, tak tohle vím že feedr=krmítko.

retrívr - Profil | Út 7.5.2019 21:34:41

Děda Lebeda >> Já Ti rozhodně rozumím.Tato otázka v současné době nemá opodstatnění. Prvním bodem je, že neplatí názvy vod. Neplatí, protože komerce za podpory rybářů vše již dávno změnila. Dovolím si uvést svůj osobní příklad. Jsem v karavanu, odkud vyrážím na ryby, mám to z karavanu o 40 km blíž na ryby než z domu / chytám s úspěšnými vnoučaty /. Voda , která je u karavanu je pstruhová !! Poslední pstruh zde nasazený byl před 7 lety, vyloven během asi tří dnů, násaďák lovné míry. Vysazován je ročně kapr, je to prostě kaprový rybník. Výsměchem je, že je zde vysazován jako chlouba candát. Pak se bavit o krmítku je směšné. Chráněný potok nebyl odloven, vyschl. Velmi směšná píseň. Ale pravidla jsou kontrolována. Podběrák, pean, míra. To je základ. A kapra do rána, to je na kriminál. Tak asi tak, abychom vynechali podrobnosti, když jde o hovno, jde o přístup lidí, komerci, vůbec ne o ryby.

Petr.J - Profil | Út 7.5.2019 21:31:56

splavek >> Jo já taky někdy chytám bez krmítka. Psal jsem to pouze pro to, že feeder je vlastně krmítko. Není to prut, je to prostě lov s krmítkem. Je to slovíčkaření, krmítkování, bez krmítka.

sven - Profil | Út 7.5.2019 20:54:59

V zimě chytám bez krmítka většinou....nelákám ale hledám. Je to mnohem úspěšnější.
A v sezoně občas. Stejně jako Splávek, na některých vodách krmím prakem nebo rukou, protože krmítko ryby plaší.

chřenovák - Profil | Út 7.5.2019 20:49:06

Petr.J >> Třeba v Praze jsou revíry že zákazem vnadění třeba Kyjaček, Hostivařska přehrada 😂

splavek - Profil | Út 7.5.2019 20:31:51

Petr.J >> Jde to i bez krmítka. Občas tak chytám, a odchytal jsem bez krmítka spoustu ryb. Krmítko nepoužívám, když mám takový pocit, že by bylo na škodu. Třeba v mělčí vodě, kde radši nakrmím z ruky a pak jen poklidné nahazování sestavy s olůvkem. Nebo, když to plácání krmítka o hladinu plaší ryby, i to se stává. Někdy stačí jen prohodit třeba několika hrstmi kukuřice, pelet....atd.. nebo krmením a je vystaráno. I takové situace jsou u vody.

Petr.J - Profil | Út 7.5.2019 19:34:13

Feeder, tedy krmítko. Bez krmítka ?

nofish - Profil | Út 7.5.2019 17:08:41

přeravratná myšlnka, mrk se v prdel obrací, budem chytat jen s olůvkem, maximálně zakrmím hrstičkou krmiva a nahodí tam i splávek.... inovace....

Peťas - Profil | Út 7.5.2019 10:18:24

Podle mě je důležité, alespoň malý :)

Červené karty: Děda Lebeda